Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    983
    Едно само ќе кажам.
    И добро кога ни прават, ние сме народ што пак јаде гомна.
    Не знам дали сте свесни дека Србија да не ги превземеше тие 30 пациенти, ако не се и повеќе, тука немаше да преживеат.
    И за разлика од тука, се барем транспарентни и се е јавно. Не се нивни државјани може да ги заболе ку*от. Не оправдувам што улета со 50 души камери, И ДА Е ОЧАЕН ПОЛИТИЧКИ ПОТЕГ сепак ништо не се крие. Разговара со нив, среќни се што се живи, сите рекоа фала многу се е супер тука..Човекот најавува дека и отпосле ќе помогнат за да ги средат.. а тука да беа?! Ќе требаше донации да собираме за да ги пратиме во Турција и слично, како и за се друго. Не лајте само, навикнати сте само тоа да го правите. Сигурно се прашани дали се согласуваат посетата да биде снимена и споделена. Едниот дечко му се насмеа дури..целиот во завои..прежално..
    Додека нели јадете говна за Вучиќ,
    овде сеуште не ни соопштуваат официјална бројка на мртви нити ништо друго.
    Пошо нели тука се се крие и заташкува.
    Од сабајле само прочитав дека 5 лица што ги бараа се всушност починати..
    Што кажаа?! Причина прскалици ( видовме уште вечерта на видеото ) и дека немало никаква дозвола се живо корумпирано - нешто што сме навикнати и убаво си го знаеме.
    Кај се да соопштат се друго?!
    Или како за Палчо после година дена ќе се расветлуваат случаи, што како зашто било..срамота и жално. Правдата кај нас не ни касни луѓе.
    ЈА НЕМА.
    Толку имам да кажам.

На Stefi_555, WhiteCat33, rainbowec и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    9.430
    Па има 3 нови дека засега се само знаеше идентитетот само на 35 од 59, а за останатите се зема крв од родители за да се утврди.

На CameliaMiller и Angie1432 им се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    7.979
    Може да прекинете да умирате луѓе пред време?? Не знам како мислите дека некој може некако магично да сокрие точна бројка на загинати. Немате кочници.

На Skyler, awkey, sj *O* и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.477
    Допаѓања:
    172.708
    Аха.
    Ох леле ,ох...
    Прими сочувство бројче.
    Знам ти од таму си. Кој знае колку од жртвите ти се биле познати.
    Мада сите не боли , ама ..
    Бидете силни и чувајте се ,држете се.
    Што да кажам друго :hug:

На Ahoy, Viktorijaaa5 и 1209 им се допаѓа ова.
  5. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    9.430
    Ама не глупости е тоа дека се копаат предвреме.

Не може некој да нареди сите да се на исто место. Ок е ама и не е за тие што се надвор од Кочани и живеат во околните села.

Може некој сака во селото или веќе има близок починат и да е со него.

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.784
    Допаѓања:
    44.187
    Не.

7. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    6.039
    Се обидуваат да се шмугнат преку обезбедувањето и да ги затворат луѓето, а они имаат најмалку кривица.

На Dilajla123 и Brinetka им се допаѓа ова.
  8. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    9.430
    Ги знаеш сите 31 од Кочани па овие се нови 3?

9. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    9.430
    Мора да ги приведат и нив отпосле ќе се утврди дали има вина или не.

Нормално е тоа сите што се таму да се приведат и испитаат што како е.

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.909
    Допаѓања:
    24.866
    Не сакав да пишувам за такви глупости ама очекував дека нешто ќе измислат само за да дојдат до пари....
    Im disappointed, but not surprised.
    FB_IMG_1742242350376.jpg

На sj *O*, Victorian, spacegirl92 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.938
    Допаѓања:
    20.247
    Цел ден така лежам и толку многу ме допре без енергија лежам, плачам и само вртам-читам.

И прочитав иста така дополнителна тажна вест.

"Иле Гоцески, да го запомниме ова херојско име, името на возачот на Брза Помош кој почина откако беспоштедно пренесуваше настрадани цела вечер и цел ден.
    Иле Гоцески ја даде најголемата жртва - својот живот за да спаси други. Тоа не смее да биде заборавено. Не смее да биде заборавен ни над човечкиот напор на сите медицински лица кои деноноќно се борат за животите на повредените. На прва линија со трагедијата се борат да го зачуваат животот од смртта"

Да не се заборави барем кој и да е на лик не го знам да го памтам како човек што несебично помагал. ;(;(;(

На Skorpija25, TammiB5, Miss666 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.671
    Допаѓања:
    115.090
    Нема нови. Ќе кажеа да имаше. Аман. Која би била поентата да кријат? Првично беа 51, после кажаа 59, не сокрија значи кажаа. Ќе кажеа да имаше и јас верувам дека нови мртви.

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.300
    Допаѓања:
    40.367
    Кружи следниот пост по социјални мрежи, дека градоначалникот веќе не бил во државава.

Не знам дали е точно, но ако е вистина се гледа кој си ја има мувата на капата. Срам да му е!

Ова треба помасовно да се реагира, правдата да биде задоволена за сите жртви. Да не се остави уште еден случај да заврши со "кабелот беше крив". :(

На vitamina, Ivan4e04, Amellie13 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    6.039
    А зошто не се приведени и другите, како Тошковски, Мицковски, директорот на УЈП, претходните министри и премиери, градоначалникот на Кочани, или они се чисти како солза?

15. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    626
    Пробувам да најдам утеха, одговор, оправдување. Ама пусто срце ми се кине мислам остарев за 10 години.

Се ме боле, и глава, срце, душа.

Деца мили, млади, живот пред нив. Денес понеделник наместо сите да се вратат на факултет, училиште, работа, дома со фамилии тие на обдукција.

Дали само јас пробувам да мислам како не успеале да излезат сите? Како бе... имало 500 луѓе зарем не успеале да излезат на време.. не ми се верува сеуште. На првичните видеа од пожарот кој се гледа во еден ќош сите стојат и снимаат додека еден човек пробува да изгасне. И потоа што се има случено за две минути? Како може за две минути да прекинат 59 животи? На видеото каде Андреј влегува по втор пат од околу не гори ништо само горе... како Боже??? Како.....

На Skorpija25, elimkd и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    25.062
    Родителите предпоставувам знает дека децата им се мртви иако не им е потврден идентитетот, чим се знае кои се тие што се лекуваат, а нивните деца не се меѓу нив, за жал си знаат дека им се починати. Днк праат за да им ги вратат правите деца, да нема недај Боже замена. А дека има нови има, колку се вкупно не знам.. тие што се од Кочани и имаат повеќе инфо ете како бројче уште од вчера кажа дека не се 59..

На Lavender13, macka91 и 1209 им се допаѓа ова.
  17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.206
    Допаѓања:
    6.152
    Sega ke se udri na najslabite , a koi se najslabi obezbeduvanjeto sto rabotelo za 2000 den dnevnica cela nok i sto niti odlucuvaat kako kw raboti diskoto niti kolku luge ke pustat nisto..Ama toa e ke zborime uste desetina dena, zad resetki najslabite i najnevinite, semejstvata zacrneti za cel zivot, karavanot pak ke vrvi i se taka do nekoja nova tragedija.Vo msguvreme izbori ke pocnat pak ke si gi merat i ednite i drugite...

На CameliaMiller, sj *O*, stsmua05 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    25.062
    Во цела Мк само 12 ноќно клубови имале лиценца? Отварај те тогаш нови затвори, нема место од толку што треба да се апсат

На vitamina, sj *O*, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.373
    Во полиција е на распит, прочитав на тајм мк.

На Victorian и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  20. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Претажно, прежално, преболно.... нема зборови кои може да се изустат....за утеха или оправдување...
    Којзнае колку мртви и 50тина критични....да не знаеш дали да се молиш да се спасат и мачат во пеплосано тело.....да не погрешам, само најдоброто што може да се извлече го посакувам....
    Некој праша за што би донирале.... да почекаме дали ќе биде обезбедено од државата, во спротивно најмногу, по мое мислење, донации ќе требаат за тие преживеани да се лекуваат уште долги години, естетски да се корегираат и рехабилитирааат..... да сме согурни дека послр овој пепел тие што останаа нркогаш колку толлу ќе можат нормално да живеат.
    Господ на помош за сите нив...

На Biljarkata и st-el им се допаѓа ова.