Трагедија во Кочани - најмалку 59 загинати во пожар во дискотека

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Kataklinkers, 16 март 2025 во 06:34.

1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.186
    Допаѓања:
    15.582
    Кога сме кај споделувањето и почитувањето на приватноста, критика и за фемина.мк. Не само што ја споделуваат секоја објава на фејсбук од близок на жртвите туку статијата доаѓа комлет со се' линк до профилот на тој што објавил. На пример сопругата на 30 годишниот загинат татко кому штотуку му се родило дете и сопругата на Андреј исто така...

На fairy88, eliesaab, No Makeup и 2 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.216
    Допаѓања:
    269.844
    Ректоратот на УКИМ има донесено одлука цела недела да има заеднички час, на различни кампуси. Студентите не се обврзани да одат на предавања поради истиве собири.
    Секој ден ќе е различен кампус.

Океј е да одат сите, од човечки причини, не е океј говори да држат, ако некој треба да збори, тоа се младите, студентите.

На eliesaab, Malesia, An-na и 2 други им се допаѓа ова.
  3. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    4.175
    Читам на фејсбук дека реалната бројка била над 100, некои пишуваат дури и 120/130. Се надевам дека се само шпекулации.

На eliesaab, Снегулк@23, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.646
    Допаѓања:
    40.386
    Некој од Струмица, дали е точно дека клубот Мираж вечерва се празни како за затворање? И тие нелегално работеле?

5. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    2.997
    Само сакам се ова што се случува од вчера навака да е сон,една ноќна мора…Многу голема болка :u:

На Skorpija25, stsmua05, sj *O* и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    307
    не

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tea30

Tea30 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Точно , многумина за жал си кренаа гледаност и споделувања како Лазаров, Фросина и др . со информации демек од прва рака ..а Бомбакис пример објавил неможам и не сакам ништо да споделувам, ова не е шоу !
    Жално и преболно

На eliesaab, Gosh, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    182.734
    Првите пациенти во Загреб наводно ќе стигнеле вечерва. Инфо од хрватски медиум.:|

9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.646
    Допаѓања:
    40.386
    На социјалниве мрежи има опција за Report иначе, а пошто сме силно обединети, Ве молам репортајте ги објавите на Вучиќ каде што во фокус се повредените од Кочани. Барем толку можеме да направиме.

На Flower27, eliesaab, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.447
    Допаѓања:
    9.223
    Некој имаше пишано на инста:
    34 години, сме сите во иста дискотека. Поточно не можеше да звучи.

На gjoker4e, tambelina, christinnn и 12 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.010
    Допаѓања:
    274.152
    Дискотека :Независна Република Провалија

На dunika, vitamina, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    7.397
    Ма ајде жити се, следам јас што не сум у Македонија, поише од тебе шо си!
    Кажа некој од младите дека бил градоначалникот фатен наводно на граница, кога пробувал да избега, но тоа беше кажано денес попладне! По овој обид, бил приведен, ислушан и твојата логика што кажува жити се? Дека го пуштиле да избега????

Ти кажав дека те читам у неколку наврати како бараш оставки или ватевр, не знам ни шо ти се мота у глава, а крајно, без трошка осет, шпекулираш и ја вртиш работава на политичка страна! Ако не си сигурен у нешо, а верувам дека појма немаш и дека само сакаш да изиграваш бибер у ситуацијава, одјеби од темава!

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    6.762
    Зошто? Една Србија повеќе не почитува, од сопствената земја што те убива. Револтот нека ви биде на друго место насочен, а не према Вучиќ, што реално има и свои проблеми во државата и по текот на настаните не треба да го боли к***ц за нас.

Ако сме имале ние капацитет, кадар, опрема и болници, Вучиќ со кого ќе се сликаше сега?

Мислам, сфаќам се, ама насочи си го гневот према 30 и кусур години ретардирана и нефункционална држава.

На жули, eliesaab, emiliana и 19 други им се допаѓа ова.
  14. >mima<

>mima< Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    46
    Блиска личност од Кочани ми рече 120 жртви се. Не ми се верува. Не сакам да верувам.

На eliesaab и sj *O* им се допаѓа ова.
  15. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    3.664
    абе истото, баш истото..ќе им се деси, ако го сменат...како наС.

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    182.734
    Е, овие се новинари.
    https://sdk.mk/index.php/makedonija...sentsa-site-drugi-nokni-klubovi-se-nelegalni/
    255 вработени во ДПИ машала, 12 лиценци...и колку дискотеки што работат после 1 знае секој од вас?
    Уствари ДПИ се администрација, не знаат они што работи ноќе, они дење работат. СТАП.

На tambelina, Flower27, TamaraSJ и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.646
    Допаѓања:
    40.386
    Може е неблагодарно, ама неговото е пута три неблагодарно. Пипка рани, изгореници од трет/ четврт тип за ПР, со 20 новинари и други лица околу него.

Реков, фала им премногу. И нив и на сите други земји. Ама ова неговово е вон секоја граница. Да, во ред, оди по болниците, сликај се ти по ходници слободно, ама не долевај сол на рана со објавување слики од повредените ударни и први во пост. Остај долевањето сол на рана, екстремен ризик е и за повредените.

Еве и нашиве беа во посета, па не видов слика од повредените. Ниту дека им дозволиле одблизу да ги видат.

Нашиве новинари одма ги распнуваме клубот однадвор шо го снимаат, ама Вучиќ смее целите повредени да ги објавува? Не.

На happygirl, violetblue, Flower27 и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    4.182
    Клуб Давидоф Битола ги избришал сите соц. мрежи

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.782
    Допаѓања:
    44.168
    Не се толку, не шпекулирајте и не создавајте паника,веројатно има уште неколку плус од овие кои се објавени, има лица за кои уште не може да се дознае каде се…така да има уште жртви и ќе ги пребројат пак скоро, ама дека се 120, не се.

За протестот денес не знам што да кажам, изреволтираност и гнев да, ама сметам дека кршењето и хулиганството се одвишок.
    И не го мислам само јас ова, повеќето од возрасните го делат мислењето, ама децата беа гневни и со право, нејсе, сметам дека беше лош потег. Не е време за тоа.

За жал лицата кои го имаат одобрено и потпишано документот за легализација на градбата се починати одамна, така да кршењето на собранието нема баш некоја поента…

Нашиот град видел и други трагедии, многу млади животи имаме загубено низ текот на годините, многу за шака луѓе, ова беше капак. Како да не има некој проколнато.
    Не знам како ќе се живее понатаму, ама ова е полошо и од кошмар.

Во дискотеката како и многу мои познајници сме излегувале милион пати, средна школа после секое излегување, кога бевме на факс на секое одење, да не имав дете дома сигурно и јас ќе бев таму на ДНК.
    Секогаш стоевме во делот кај таа врата што ја гледате сите, таа врата е на крајот од дискотеката и не е влезна врата.
    Имам многу спомени од таму, сите убави, просто не можам да поверувам ниту тогаш би поверувала дека вакво нешто може да се деси.

Имам другари кои на ноќта се биле таму да помагаат на жртвите, секунди се биле во прашање, буквално повеќето се починати од загушување, а не од самиот пожар.
    Има многу и повредени од стампедо.
    Обезбедувањето неколку пати влегувале и излегувале да вадат деца, носеле по неколку во раце…и не треба да осеќаат вина оти нивната работа била да стојат на врата и да обезбедуваат, како можеле и колку можеле да спасат за неколку минути не знам.
    Може сите вие од страна ги гледате како виновни, ама градот ги знае овие луѓе, знае дека вината е најмалку во нив.

Буквално 90% од жртвите ги знам, некои на лик, некои особено блиску.
    Фала му на Бога што немам фамилија меѓу нив, ниту ептен блиски пријатели, ама сите тие деца се наши деца и наши луѓе.
    Ако не ги знам нив им ги знам родителите, браќата и сестрите…
    Не можам ниту да замислам во главата како би изгледал погреб на толку луѓе…не знам.

Последна измена: 17 март 2025 во 23:40
    На IronLady, dunika, tambelina и 47 други им се допаѓа ова.
  20. dev08

dev08 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    481
    Абе сега после војна сите генерали се, сите новинари проверуваат лиценци на клубови, кога загина Фросина полицијата излезе и почна да казнува пијани и без возачки и за што? Сега здравје да си почекаме нешто друго да ни се задеси за да почнат да си ја вршат пак работата што треба секојдневно да си ја работат.

На tambelina, awkey, silentbob и 2 други им се допаѓа ова.