На времето и ковид вака ни пуштаа ако не си знаел. И калцификатов на рамото може ми е од запрашувањето.
Данинг-кругеров ефект, секој глуп и неписмен човек е самоуверен и мисли дека другите се глупи. Ова е особено застапено на овие простори, у СРМ има епидемија од овакви.
Скроз сум либерален у сфаќања АмА мИ ФаЛи ВрЕмЕтО кОгА жЕнИ НоСеА СкАфАнДеРи нА ПлАжИ, а нА мУжИ иМ сЕ оЦрТуВаА пЕнИСиТе.
Просечен фиромец после секоја временска непогодба: И не драги мои, ова не е еден изолиран коментар, ова се стотици коментари и лајкови, масовна глупоќа, епидемија. Глуперди без елементарна еколошка свест, без основни навики за грижа кон природата, кои не ги разбираат последиците од климатските промени и глобалното затоплување (огромен дел не ни веруваат у истото), секое невреме го објаснуваат како ,,Божја казна". Полесно е вината да се бара у натприродното (оттука излегува и верувањето у црно/бели/розе маЏии) отколку да се соочиме со сопствената неодговорност и глупоќа. А уште потрагично е што и по вакви невремиња остануваат исти шупелки. Ако веќе веруваат дека е Божја казна, тогаш ни таа не ги менува. Прават депонии кај ќе стигнат, серат на улици, не распоредуваат отпад, пикавци на секој ќош, реки и езера полни со ѓубре, подметнуваат пожари, масовно сечат и крадат дрва за огрев, зло, простоќа и примитивност у секоја општествена пора... Пишале (и лајкнале) колку да пишат нешто, по 5 минути истото се заборава и пак по старо.