Па ако ти е толку мерак може на фризер да ти ја навиткаат така само без киселина, и ќе ти трае неколку дена, додека не ја измиеш. А иначе ставаат киселина, која ги држи кадриците, и ќе мораш на некој месец да ја обновуваш т.е. да го довиткуваш делот кој ти пораснал. Ако сакаш да се отарасиш од фризурата само ножиците се решение.
Епа сега... Ако многу сакаш виткана коса зошто би ја кратела после минивалот? Јас имам природно права коса и не ја сакам, од секогаш сум сакала виткана и веќе 3 години ја носам со минивал, не ни помислувам на шишање. На 5-6 месеци го обновувам коренот и не гледам на тоа како обврска туку како задоволство затоа што уживам во кадриците Размисли колку многу сакаш виткана коса . Па за експериментирање е косата, досадно е цел живот една иста фризура (барем според мене ). Поздрав
Проблемот е што незнам дали ќе ми стои убаво, а инаку во право си косата е за експериментирање, ќе размислам деновиве што ќе правам, па ако се направам ќе ви се пофалам!
Ке пробаш прво со фигаро или крпчиња како отприлика би ти стоело И многу битно е добар фризер да избереш, не знаат сите минивал да направат како што треба
Имам мноу густа коса со неколку локни во неа но сакаам да ми биде убаво извиткана па долго време размислувам дали да ја андолирам,но исто така мака мачам и со тоа штоо ми е многуу сува косатаа ...доллжинатаа ми е некадеее под рамениците па од тие што ја имат правено оваа минивал фризураа едно прашање: Далии може да се постигнаат по лежерни/поприродни локни а не да ми се надува уште толкуу па како африканците да бидам
Дали знае некој во Битола каде што прават трајно виткање на косата , ама што знае дека убаво излегува косата?
Голем мерак имам за вака да ја направам косата,ама ми е страв од оштетување на косата.Сум гледала луѓе што со години ја носата така ама јас не можам да се одлучам.Ај предложете ми во скопје некој добар фризер што прави минивал и од прилика по колку се движат цените?
Јас имав мерак и еднаш ја направив. Значи косата не ми беше воопшто фарбана и можам да кажам дека не ми се оштети воопшто. После проблем е кога ќе почне да расти горе права , долу минивал па затоа морав поваќе да ја скратам. Битно ми помина меракот. И сакав да кажам дека локните беа крупни , преубави и секогаш со фризура излегував.
Девојки јас пред 2 недели ја направив косата минивал, ми се допаѓа, не мрснее косата но после третото миење почнаа локните да не наликуваат на локни ајде кажете ми што да им ставам за да ми се остро дефинираат локните. Ми препорачаа Subrina да ставам не помага, знаете ли нешто што ќе биде соодветно за ваква коса
Јас кога имам минивал ја користам Хоби кремата за виткана коса убава е, не ја суши дополнително косата, ја имам и кремата на Субрина користено и таа не е лоша, штом имаш минивал косата ја чешлај само пред миење, никако после миење затоа што така се губат локните и на ништо не личат
Јас сакам да ја направам во по црнечки стил, не она апла афро, туку со на сред патец, и ситни локни шо ќе паѓаат надоле. Може да се изведе такво нешто, или си трипам џабе ?
Не гледам зашто да не може, нешто вака Спојлер Сaмо не се препорачува минивал на фарбана коса, баш кога бев последен пат на фризер, една девојка запна за ситни локни, а беше фарбана и фризеров не и препорача ем што косата ептен ќе се доизгори, а и мислам дека не излегуваат локните како на природна коса. Инаку за изводливо е, само кај добар фризер.
Јас сакам да ја направам на поголеми локни, ама ми кажаа дека не правеле такви и да ти речат дека ќе ти ги направат пак ситни ќе излезеле. Да не знае некој што прави или па што има направено?
А каде ти направиле крупни локни? Јас правев пред три години и таму кај што ги правев сакав да бидат крупни ама фризерката ми рече дека не е изводливо со крупни само ситни испаѓале? Ако не е тајна би сакала да споделиш инфо,фала
И јас планирам да си ја правам трајна косата,но сакам да знам колку одприлика треба да е долга косата за да не ми се скрати многу(до градите ми е).