Треба ли да се каже некому „Те сакам“?

Discussion in 'Врски' started by rozita91, May 15, 2010.

1. Cynthia

Cynthia Популарен член

Би ги кажала овие две зборичиња само доколку сум сигурна дека партнерот заслужил да ги слушне од мене.. Односно, доколку знам дека тој би бил вистинскиот.
    Но, лошото е што фразичкава „те сакам“ е доста злоупотребувана и веќе го губи значењето. :x

2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Некому ? Секому, кој го заслужува тој збор. Ма да, ќе се надоврзам на муабетот над мене, многу често е изобличен и веќе секој секому го кажува истото, макар и да не го чувствува тоа, дали за да добие нешто или сл. И зборот оди заедно со делата. Џабе е ако кажеш ,,Те сакам" на некого, кога не си го покажал истото.

3. Emma89

Emma89 Популарен член

Треба. Те сакам не е само за двајца вљубени, туку и за сите блиски, пријатели, семејство кои искрено ги сакате.
    А најголемото те сакам... освен сопатникот, се однесува и на плодот од таа голема љубов. Или плодовите :lol:

4. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Ако си заслужи може :D

5. lattie

lattie Популарен член

Мислам дека треба да се каже само ако си сигурен во тоа и ако васитина го чуствуваш тоа спрема личноста а не само напразно да се зборува

6. no.name6

no.name6 Истакнат член

Треба да се кажува те сакам на најблиските,не заслужува секој. јас го велев бидејки така беше и го злоупотрбија тоа. никогаш на никој повеке нема да кажам ТЕ САКАМ никогаш

girl96 likes this.
  7. lloovveellyy

lloovveellyy Активен член

според мене ако искрено сакаш некого нема зошто да не си се искажеш. јас секој ден по незнам колку пати го кажувам тоа дури и го задушувам со .те сакам. .ми фалиш. и слично. :inlove: неможам да ги кријам чуствата во себе посилно е од мене што можам :D

8. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Денес викаат „те сакам“ како да е „здраво“... :x

9. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Не вреди на идиот кој постојано те повредува да кажуваш дека го сакаш,бидејќи тоа за него не вреди ништо.Кажав еднаш и се изгорев за цел живот!3 години се мачам да го заборавам.Се надевам ќе се променат нештата некогаш.

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ретко кажував на бившиот дека го сакам, всушност не му кажував туку му пишував преку пораки, од мојата уста тоа никогаш не излегло. Дури самата бев изненадена кога на сегашниов дечко му кажав Те Сакам. :angel:

11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Treba, sekako. Na najbliskite, na prijatelite, na licnosta vo koja ste vljubeni. Jas sum otvorena licnost, ne krijam emocii, pa sekogas lugeto se na cisto so mene, kogo sakam, a kogo ne.:emo:

12. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Вистинскиот момент за да кажеш некому ТЕ САКАМ не постои.Наоѓањето или поставувањето граница помеѓу љубов и заљубеност е она вистинското.

Dust and КикиМаус like this.
  13. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Нема потреба да се каже,збор е збор,можеш секому да му кажеш дека го сакаш,ама неможеш секому да му докажеш дека го сакаш.

КикиМаус likes this.