Би ги кажала овие две зборичиња само доколку сум сигурна дека партнерот заслужил да ги слушне од мене.. Односно, доколку знам дека тој би бил вистинскиот. Но, лошото е што фразичкава „те сакам“ е доста злоупотребувана и веќе го губи значењето.
Некому ? Секому, кој го заслужува тој збор. Ма да, ќе се надоврзам на муабетот над мене, многу често е изобличен и веќе секој секому го кажува истото, макар и да не го чувствува тоа, дали за да добие нешто или сл. И зборот оди заедно со делата. Џабе е ако кажеш ,,Те сакам" на некого, кога не си го покажал истото.
Треба. Те сакам не е само за двајца вљубени, туку и за сите блиски, пријатели, семејство кои искрено ги сакате. А најголемото те сакам... освен сопатникот, се однесува и на плодот од таа голема љубов. Или плодовите
Мислам дека треба да се каже само ако си сигурен во тоа и ако васитина го чуствуваш тоа спрема личноста а не само напразно да се зборува
Треба да се кажува те сакам на најблиските,не заслужува секој. јас го велев бидејки така беше и го злоупотрбија тоа. никогаш на никој повеке нема да кажам ТЕ САКАМ никогаш
според мене ако искрено сакаш некого нема зошто да не си се искажеш. јас секој ден по незнам колку пати го кажувам тоа дури и го задушувам со .те сакам. .ми фалиш. и слично. неможам да ги кријам чуствата во себе посилно е од мене што можам
Не вреди на идиот кој постојано те повредува да кажуваш дека го сакаш,бидејќи тоа за него не вреди ништо.Кажав еднаш и се изгорев за цел живот!3 години се мачам да го заборавам.Се надевам ќе се променат нештата некогаш.
Ретко кажував на бившиот дека го сакам, всушност не му кажував туку му пишував преку пораки, од мојата уста тоа никогаш не излегло. Дури самата бев изненадена кога на сегашниов дечко му кажав Те Сакам.
Treba, sekako. Na najbliskite, na prijatelite, na licnosta vo koja ste vljubeni. Jas sum otvorena licnost, ne krijam emocii, pa sekogas lugeto se na cisto so mene, kogo sakam, a kogo ne.
Вистинскиот момент за да кажеш некому ТЕ САКАМ не постои.Наоѓањето или поставувањето граница помеѓу љубов и заљубеност е она вистинското.
Нема потреба да се каже,збор е збор,можеш секому да му кажеш дека го сакаш,ама неможеш секому да му докажеш дека го сакаш.