Јас сум против ова. Не ми изгледа нормално некој 10 пати да ми поминува со пегла на еден прамен. Подобро инвестирајте во квалитетни шампони и маски. Многу се заебале што направиле кератин, пазете.
Јас правев и сум многу задоволна ,една година пегла немав ударено на косата,раат нешто...Косата не ми оштети тоа е најбитно... Сега пак ке правам за скоро...
Планирам во фебруари да си правам кератински третман од Kyana, во Струмица кај ф.с.Селектив. Имам прашање од паталци за одржување. Како ви се однесуваат косите кога си фаќате опавче? Или постојано треба да се трудам да биде пуштена косата?
Косата не смееш да ја собираш само 2-3 дена по третманот. Важно е тие денови да не ти се прекрши, извитка или намокри. Потоа ја миеш и од тогаш па натаму си функционираш нормално.
Дали би имало сличен ефект со некаква кератинска маска наместо во салон целото тоа малтретирање на косата?
Откако помина време, да споделам искуство. Никогаш повеќе. Третирана според сите правила потоа, миена само со алфа парф шампон за после кератински третман... по завршувае на ефектот - косата е пепел! Посува е, покршлива и почна да ми белее! Да, да... читав дека може да се деси, си викам нема логика - епа имало... почна да ми белее со брзина на светлината. Доцна прочитав дека е исто така канцероген и дека содржи формалин. Дур траепе третманот штипеше за очи, па требаше да се запрашам подобро.
Студио Коса. Ниту осетив штипење, ниту печење, а имам преосетливи очи. Само малце ми пречеше пареата на очиве. Ваљда користат квалитетен материјал, не од али експрес.
И јас правев во Коса, ако беше интенцијата тоа за делов со Али експрес материјалот. Пареата не е пареа, туку е кератинот и формалинот и ете ти пречела сепак. Јас немам чувствителни очи, но ме уби. НЗС - може да ни се свиѓа моменталниот ефект, но факт е дека модерно срање кое е едно од многуте кое ни наштетува. Нас може да ни се допаѓа или не, фактите се факти. https://www.healthline.com/health/w...of-a-keratin-treatment#potential-side-effects
Знам дека е кератинот што испарува. Три месеци поминаа, не знам кога да очекувам негативни ефекти во врска со квалитетов на косава, но пред третманот си ја мразев.
Зависи од должината. Ако ти е подолга до 6 месеци. Првите знаци - крута е страшно, и као стои уште права. После ако не отидеш пак, почнува забавата - цвета како луда и делот што е третиран се разликува од подраснатиот дел што не бил. Изгорена е баш... пресушена. И практично, мораш да отидеш пак за да изгледа на нешто... Криво ми е што немав бели, сега се накотија како луди, сигурно не е само од тоа, ама дека придонесе, верувам, а пишува и по нетов.
Немам коса подложна на пукање, а ја бланширам, но сепак не личи на ништо. Ако почне да пука дефинитивно е од кератинот.
Истото важи и за дома? Зедовме со сестра ми пегла и кератин и она направи и супер и е косата. Очекувавме да мириса кератинот, ама не. Пишува дека е третман за уништена коса. Инаку пеглата е со ладно пеглање. За истото ли зборуваме?