Не знам, прати ми на вибер ако сакаш, ќе ги изгугламе. Можда да е со ладно е друго. Ова прво пеглата ќе ти ја удри, па те тргне, тоа ко гасна комора станува. Јас бев прво као задоволна... ама... 2500 денари, независно од должината. Што според мене не е во ред, ни е материјалот ист по количина, ни времето е исто.
Да не ти е фарбана/ бланширана/ оштетена косата? Јас веќе неколку години правам кератин, некогаш на 3-4 месеци, а некогаш и паузирам по 9 месеци. Никогаш не сум имала ниеден негативен ефект од овие што ги наброја… А за испарувањето, штетно е, но повеќе за фризерите што го дишат секој ден, отколку за нас клиентите кои повремено го правиме третманот. Не знам дали влијае на здравјето по самото изведување на третманот.
Не ми е третирана косата, но ми е комбинирана. Имам врџн дел кој е најоштетен, мислам дека цела коса со иста температура ми ја помина, а не требаше. Делот каде е помека и природно рамна, не е до толку. Не велам дека кај сите мора да е така, го кажувам своето искуство.
Многу месеци подоцна можам да кажам дека немам апсолутно никакво оштетување од кератинот (не сум шишана од тогаш), освен сувост од бланшот што го користам. Само не ми се допаѓа што ми траеше едвај три месеци. Планирам да го купам гореспоменатиот од Катива и да пробам сама, ако не пак во Коса.
Имаш скоро сегде низ Скопје. Често имаат и попусти 2.000-3000 ден за сите должини. Имам другарка што работи со тоа и на работа и приватно дома. Еве ви инста кој сака бујрум : keratin_hair18 Со сигурност, испробано!
Се одлучив за кератин но....Секоја фарба ми прави проблем на скалпот,алергија имам,осип,чешање итн.Дали кератинов може да ми го направи истото?
Јас сум презаволна со кератински третман за исправување на коса. Го правев во ф.с во Струмица. Цената е 5.000 ден за коса долга како мојата. Прв пат правев во Март, сега втор пат. Многу зависи дали сакате права коса. Пример јас имам бујна коса и овој третман ми дојде како 1 на 10ка. И после неколку месеци од кога поминаа(првиот пат), заштедував многу време при средување на косата. Еднствена жрвта е дека ако направиш кератински третман, треба да не си правиш локни или кадраци во тој период. Зависи од вашиот стајлин. + при процесот на нанесување на кератинот, има неколку тона на осветлување на косата. Се друго е пери носи. Еве ме
Здраво, Може ли некој да ми испрати кое студио има за кератинско исправување на косата, со прифатлива цена мах до 5000 ден. Бидејќи сите што ги прашав ми бараат над 6000-7000 ден, што според мене е премногу. Само да не е студио КОСА Кое е студиото, ако може ЛП
сакам да закажам во студио коса , кажете ми цена и како сте задоволни на слики ми изгледа супер дали после третманот вашата коса е оштетена иначе имам светла фарбана коса и ми е сува превише кога ја испеглам веќе личи на коса, а доколку не ја испеглам ми е сува