Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    кај сите е различно јас за првото се породив во36 та недела ми пукна водењакот не го сетив го помочав:D а по 2 саати имав малку крв а болки не добив дур не се качив на боксот али тоа беа самите напони со лесс на сите уште малку и ке славиме:party:

2. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Дали знаете дали има тема за Второ тромесечје од бременост?Еднаш како да ја видов ама сега не ножам да ја најдам

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Мешенца, еве ме и мене, официјално ви се придружувам во третото тромесечие:inlove:

На DVAANGELA, okcenzi, blessed2 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Во која недела од прилика се спушта стомакот? Мене ми е сеуште многу високо. И дали до крај пиете магнезиум? Неколку дена се немав напиено ама мускулите ме болат премногу посебно долу во нозете и цели раце.

6. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Jas mislam deka toa e individualno :) Kaj mene pocna da mi se spusta stomakot od 38ma...A magneziumot ubavo e da se pie dokraj

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Кас до крај си пиев мсгнезиум, дури и после породувањето си продолжив со истите, витамини и магнезиум. А за спуштање, различно е, кај некои ич не се спушта, кај некои останува обратно завртено, или карлично.. сепак нема преку ноќ да биде, си се спушта тоа по малце, само пак положбата на стомакот ќе биде различна зависно како ќе се врти бебето. Кај мене пред еднс недела ко бев на преглед беше долу ниско ама цервиксот 40 и нешто па не е нискож и беше застанато со главчето према мене, навнатре, склупчено со рачињата пред лицето и ноџињата кун мешето :inlove: Може спуштањеро е најизразено кога ќе омекне цервиксот и како се крати карлицата се шири и надолу е :?: Ич не се сеќавам...

На DVAANGELA, Eli23 и kristina.k им се допаѓа ова.
  8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Kaj mene so prvoto dete ne se spusti do kraj, me fatija bolki vo 40 nedela i stomakot seuste pod gradi mi bese se dodeka ne se porodiv, prirodno se poragjav. A i sega isto, 38 nedela sum i seuste mi e visoko, koj znae dali kje se spusti ili pak kje ostane taka :wasntme:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка магнезиумот не е само за во бременост не е штетен и нон стоп да се пие...јас и кога не бев бремена по 1 си пиев,зш работата на нозе трчање и он е добар за умор,грчеви,болка во мускули итн така да јас кога останав бремена др ми вика за магнезиум јас и викам си пијам јас вече година дена и вика супер продолжи си :) така да терај си со магнезиум ;) За мешето па веќе три прста скоро четири ми е спуштено ..ќе ставиш прстите под гради и ќе измериш така ;) инаку како си мила ти ? Кој ќе биде прва а хахс @Eli23 нејзе и е редот а јас ,ти и @kallias @Fatalnata иии незнам уште кој беа ќе се тркаме хаха само со лесно на ситее :*

На Fatalnata, kallias, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @mama89 негде читав дека треба последните недели без магнезиум да се подготви телото за пораѓај ама не знам колку е точно, јас не издржав си се напив. :D Прва е @Eli23 па после ние ќе се тркаме :lol: со лесно кај сите да е па ќе се префрлиме заедно во категорија бебе. :inlove:

На Fatalnata, ♡BuBaLe♡, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас еве стигнав 39+3. Во среда ќе им се тупнам на контрола. Нели се жалев дека не ми правеа ЦТГ. Тоа беше 38 недела, ми рекоа за 15 дена на контрола. Јас во среда на 14 дена ќе им појдам. :?: имам работа низ град и мислам не е проблем.
    Не сум знаела за магнезиумот. Совет? Ќе го прекинувате ли? И така веќе киселини и од него ме фаќаат.
    Јас сега ептен подвижна се осеќам, чистам, перам, готвам турбо.
    А цела бременост брв мрзлива, чудна работа.

На DVAANGELA и mama89 им се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Инаку за мешето сега гледам од под гради ми почнува значи се нема спуштено ич.
    @Eli23 не можам да најдам кај имам читано (facepalm) јас ќе го пијам по потреба, многу се здрвувам и имам болки во мускулите. Со среќа среда и со лесно да ти е! :*

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ми текнаа во овој МИГ да не ја заборавиме @m.i.g и она тука некаде ни е ;) а тоа братучетками последната медела 40г.н. др и рече да не пие магнезиум да ја фаќале болки она го одмина терминот затоа :)

На m.i.g, kristina.k и Eli23 им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    ЈАс имам во кичмата само јаки болки сега, и тоа затоа што се преработев вчера, чистев од 11 до 7 вечерта. Затоа што сум спора, не оти сум вредна толку. :lol::rofl:
    Ама до сега не сум осетила магнезиумот да ми прави разлика на кичмата. Јас си имам проблеми со мускулатурата на тој дел, не со коските.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

Samo so lesno i bez maka da si rodime zdravi i zivi bebushi :* inaku nz zosto ama jas mislam deka ke se prodam pred 13 noemvri :)

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I jas se si mislam pred vreme kje se porodam ama kje vidime.....edvaj cekam i po malku mi e stravvvv :doh:

На Fatalnata и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    За шо па тебе страв па второ ти е тебе...ај ние прворотки но ти си со искуство ;) јас се мислам како ќе го бањам ...на пракса кога одев само ги носев бебињата за бањање но ми беше страв да ги бањам и не се научив...сега нз како...тоа клипот од пчелка како таа го бања жената на клипот браво...јас ќе се тресам вода да не му влезе во уше,усте уфф...мајками од друг град е нема да може секој ден да иде...а свеки несмасна ми е малку...е за тоа ме фаќа страв малку ...

На Agamali му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Epa ajde de em vtoro em povekje mi e strav ne znam ni ja zaso, dali deka znam so me ocekuva vekje sum go pominala ednas toa i zatoa povekje mi e strav, za prvoto ic ne razmisluvav sto i kako kje bide i mnogu ubavo pominav, a sega samo mislam i mislam :( :(

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.884
    Точно дека си минала низ тоа и затоа се плашиш.Знаеш што те очекува :)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    И јас κо ќе се сетам шо ме чеκа ме фаќа тρема! Пρвиот пат κо отидов на болница со болκи буκвално со смеење отидов, пρесρеќна деκа κонечно ќе зси ја видам пρинцезата. Таму само ме пρечеκаа со 'не смеј се жено, за бρзо ќе плачеш' !! Втоρ пат паκ одев на диρеκтен цаρсκи и бев пρеплашена неκаκо, немав болκи па ме болеше ставањето на инфизиите, κатетеρот непρијатно, посвесно гледав и слушав се и паничев, па уште и κога ме зашиваа ме будеа истовρемено и осетив боцκање пецκање.. неѓзнаев дали тогаш почнуваат или завρшуваат а јас осеќам, κо во филмот awake се осетив... бббρρρρρ... сега сите ми велат ајде тρето ти е познато е. Па κога е познато баш е постρашно!

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.