Nemora da znaci deka e so nozete dolu. Kaj mene e so glavce nadolu uste vo 7 mi mesec i taka si e seuste. A nekogas cuvstvuvam kako vo vaginata da mi udara, pa vo preponite. Tie i so racinjata si maftaat, i vibraciite se prenesuvat dolu. I jas bev ubedena deka so nozete me mava ama ne e taka
и мене ми е карлично завртено бебето,кога ме клоца исто имам болки во препоните,ќе се врти до 36та недел потоа ќе заземе позиција.јас сум ситна мене ми се заврте со главата во 30та мислев дека ќе се породам бредвреме,и сега р пак карлично.така да нека не те плашат ударите нормално е
Повторно јас. Денеска станав со болки во грло. Во аптека ми го препорачаа спрејот на сликата. Има ли некој искуство со истиот?
34+1 ужасни нолки во срамна коска , терет осеќам ептен , мислам ќе се распаднам ако направам некој чекор плус. Бебе клоца турбо, чиниш во диско се журка. Контрола во понеделник и брисеви, за што беа последниве не се сеќавам освен тоа што знам дека беа доста непријатни
Двапати по 375 земам и во Ферона тоа што има. Ја прашав вчера докторката колку максимум смее, рече можело и трипати по 500 ако има потреба.
Јас па ич не внесувам...само фемибион2 пијам ,вит ц и Ферозомал за железо. Сеуште сум на мисла да не правам штета што не пијам магнезиум, но навистина немам никаква потреба како болки во стомак или по тело..
Јас воопшто не пијам, освен ако имам некои болки или згрчувања на стомакот , така ми рече матичната и сега и првата бременост
Јас си ги носам од првата бременост, тогаш во деветти месец ми се појавија и не исчезнаа Само среќа не се воспалуваат. Имаш болки?
многу ме печат, едвај во вц одам.мене ми исчезнаа после бременоста дтавав една крема правена во аптекаа а додека бев бремена Rectovenal ама сега неможам да ја најдам и сега пак ми се појавија се ежам веќе.што мачкаш?
Јас веќе што не пробав, после бременоста не се повлекоа за жал Не мачкам сега ништо, немам потреба, не ги ни осеќам. Мислам дека има тема Хемороиди во бременост, ѕирни таму. Едит. Да, еве ја.
Мамички денес на цтг првпат една контракција, 36+5 сум. Докторот кажа ок е ако има почести болки или пукање на водењак веднаш во болница. Некоја со слично искуство, дали се појавиле веднаш почести и посилни болки или може вака да се помине барем уште 1 недела?
Незначи дека веднаш би се јавиле контракци почести поточно треба да ти бидат на ист временски интервал, ако не се редовни ништо страшно.. Уживај не е ништо страшно..можеш да турнеш уште многу време, затоа сега ќе почнат почесто да ти закажуваат ЦТГ за све да си имат под контрола..