Трипофобијата е страв од шуплини, дупки, односно празнини. Дали сликата која ја гледате подолу на која е претставен лотос ви предизвикува мачнина или гадење? Пр
Не ми се гади ,само ме потсеќа на душа со дамки. Шуплини и залепени дамки кои се таложеле. Бушат во душата, ја пробиваат до сржта.
Мене сликава ме подсеќа на некоја габична инфекција и нормално дека ќе ми се грози од неа, но не мора да значи дека имам трипофобија.
Od ova imam machnini, mi predizvikuva gnev, mi ide da go rasparcham i da go gazam pod nozete. Mislam deka ako gledam podolgo trajno kje se istraumatiziram. Neli slikava povekje bi imala namena vo nekoj test na lichnosta ili na emotivnata sostojba na lichnosta spored reakciite shto gi predizvikuva otkolku da se povrzuva so odredena fobija... Posho jas trypophobia nemam.
Јас сум многу гадлива за кожни болести и ми личи на нешто такво, ама не реагирам никако на сликите со растенија.
Леле гнасотии...а ја со цел памет цело видео го изгледав...ништо ја се САМПРОГЛАСУВАМ ЗА ЕКСРЕМНО ТРИПОФБИЧНА.
Ајдееее.... и 'дупкофобија' измислија, браво. Ами ај да објавувам гадни слики и видеа, и сите ќе имаме и дупкофобија, и шуплинофобија и празнинофобија демек тие што можат да гледаат гадни видеа се во ред, а нас што ни се гадни имаме фобија и не е во ред тоа.... да, да, секако!!!
Многу грозно видео, не ми се верува дека го пуштив. Сликата не изгледа така лошо сега заради јаките бои го прави да изгледа грдо што во живо не верувам дека ќе биди. Ама ова дупките стискање се грозни работи а не страв . Не е за секој стомак.
Сваќам дека можеби има луѓе што се фобични од дупки, како што претходно набројавте од некои ситници како што се на сунѓер или кашкавал. Можеби имале некое лошо искуство што го потиснале, па потсвеста се обидува да им укаже на тоа, ама такашто ќе предизвика страв од ситници. Ова видеово,не го ни изгледав, веднаш го изгасив кога видов како дупчат нечие лице и гној излага од тоаТука најсоодветни се изразите со бљак, иуу. Гнасно е и нормален човек уплав би добил од него. ВНИМАНИЕ: Не го гледајте видеото оти ќе откриете дека сте крајно трипофобични.