Имаше баба ми. И се појави како резултат на тоа што многу малку се движеше и + др. проблеми. Нивото се утвдрува преку крв и се пијат лекови според шема. Често се прават контроли, скоро секој месец-два. Околу исхрана ќе ти каже матичен лекар. Повеќе овошје и зеленчук и избегавање на мрсна храна. Тоа ми текнува
Здраво, дали на форумот има некој што може да ми каже кои се симптомите на тромбоза и како се испитува бидејки неколку дена веке имам болка и некоја непријатност во левиот лист едвај се движам, а проверував скоро крв и се беше ок? Поздрав
Тромбозата единствено се препознава по тоа што нозете(најчесто стапалата) се вцрвуваат и отекуваат. Може да се испита преку ултразвук . Многу е важно кога ќе имаш можност нозете да ти се некиј степен кренати,односно да не ти висат. Навечер обавезно нозете кренати на перница. Ацидиборици исто така е пожелно да си имаш дома ,доколку имаш отоци . Се топи газа и се остава некое време на местото. Се надевам ти помогнав.
Оток немам освен што ми се познаваат вените само на левата нога.Фала ти многу за брзиот одговор секако дека ми помогна.
Јас мислам дека овде станува збор за проширени вени , не тромбоза . Но најдобро е лекар да ти потврди
Ќе си земеш упат од матичен и ќе си провериш крв на Трансфузиологија... Тоа ти е единствен сигурен начин да бидеш сигурна...иако според симптомите немаш тромбоза..
Работата е што 7 години пијам Јасмин, а сите знаеме дека ги зголемуваат шансите за кардиоваскуларни болести.Докторот ми рече да си ја следам состојбата ама ова е прв пат да забележам нешто. А сепак не е до толку страшно да идам на доктор. Фала ти во секој случај
Секоја појава сама по себе носи некоја реакција која се случува во телото . Но долку не сакаш да посетиш лекар ... Твое право.
Симптоми најочигледни...трпнење, помодрување и отекување...по овој редослед. Гарант хемостаза не си правела при рутинска контрола.
На една од нозете пред извесен период забележав грутчиња од внатрешната страна под колено. Јас појма немам а не сакам дома да ги паничам тоа е тромбоза или вени и што треба да превземам
Здраво на сите дали знае некој дали се лекува тромб на око и како се лекува и која е најдобра болница
Ako ima nekoj tuka da mi kaze , dali bolki vo nogata ne odredeni( ednas vo koleno ednas vo listovu pa posle nad kolenot ...)bez otoci i crvenilo , moze da e predupreduvanje za nekoj trob mozebi
Fala na odgovorot . Nemozam da ja opisam bolkava i ne sum imala nikogas vakva bolka vo nogata do sega , a nekade na internet procitav za tromb , pa ajde da prasam so se simptomi i dali samo vakva bolka moze da e takvo nesto . Sepak falaa