Мајки здраво,бев на контрола кај матична 33та недела сум но бебе многу мало само 1300гр и зголемена плодова вода...ваше мислење дали е загрижувачки? Да напоменам и минатиов месец беше иста килажа и сега , кажа дека е загрижувачки но за понатаму ништо не кажа
Бев денеска ,истото ми го кажаа дополнително ништо само дека водата е зголемена,и незнам дали може да е од инфекциите што ги имам? И ако некоја знае да ми препорача добар доктор што ке ми објасби од што може да е и да се најде решение ве молам нека пише.
Не знам за инфекциите ама плодовата вода може да се зголеми од скриен шеќер, мада и бебето би требало така да напредува. Д димери имаш испитано? Чудно ми е како ништо не ти кажале, некако стварно е малечко. Се раѓаат и малечки бебиња ама би требало цело време да напредуваат.
Јас бев со зголемена плодова, ама се друго беше во ред. Внимавав и запазував на шеќери и се среди, иако скриениот беше одличен. Членката е со 3 инфекции, кои не се баш наивни. Незнам до каде и е третирањето, ама не е играчка во секој случај.
Да точно,но исплашена сум бидејќи не ми даваат упатства за понатака ниту што да направам ниту кај да одам,неделите си врват а бебе не напредува .
Прво дали третираш бактериите и дали и партнерот пие терапија? Бидејќи ако само ти пиеш, а он не пие, а притоа имате односи џабе е се. Само ќе ти се качуваат нагоре бактериите. Бактериите што ги имаш , не ти се наивни. Мораш да лекуваш. Друго , дали си во можност да отидеш на второ мислење? И да не е приватна клиника, барем кај друг доктор, чисто да видиш мислење. Не седи и не чекај само по себе да се среди. Те молам и биди напорна кај матичен гинеколог.
Каква торба/ташна/мал куфер спремате за болница? Од каде купувате? Незнаеме колку време пред пораѓај евентуално со болки ако одиме дали задржуват затоа ме интересира што спремате
Кај мене беше активно сега два дена од ко влегов во 31 слабо го осеќам и чудно а тоа за шеќерот кој ти кажа,мене кога мерев никој ништо и јас јадев бурек баш претходно дали може и од тоа да покажа повисок
Јас го имам од првото дете Ама не би го купила пак да ми се врати времето, баш заради лулањето го земав ама одма почна да чкрипи, така да јас би земала тој транспортно од локо кроко
Која е веројатноста за природно породување ако бебе во 38 недела на ехо тежи 4кг? Дали некоја имала искуство? Ќе мора ли задолжително царски?
Не. Во просек раснат 200гр неделно на крајот плус не знаеш ехото дали е точно. Ако се отвориш убаво и следиш насоки можеш полесно да се породиш и со поголемо бебе, а сум слушала и обратно малечко бебе душа да ти извади.
Dali na nekoja od vas vi se ima sluceno vo bremenost da ve cesat nenormalno mnogu prstite od racete i nozete . Vejke tret den mi e prstite od race i noze znacit nemozam da prestanam da gi cesam , onaka nervozno samo prstite i izmegju , ne dlanki i stapala. Nemam crvenilo ili osip , osven edno dve na race i edno dve na noze kako sosem sitno topce. Nz dali bi mozelo od stres neso ili nervoza . A nekako za cesanje na dok da odam logika mi nemat
Ова е точно, на нас ни фалеше дел и воопшто не најдоа начин да го пратат, а и погрешен фиокар ни пратија, па го прифативме. Бидејќи тешко оди замена со овие Чарли.
Мене ми го мереа бебето 4.200 кг во 37ма. Се породив 39+1 со бебе од 3.700 Нема правила за тоа, престуткани се внатре за точно да се измерат…