прерано е знам . следна контрола ми е дури во 31 недела. ќе видиме како ќе биде . ако не е и тогаш наместено ќе видам ќе почнам со вежби од тогаш. секако најважно е бебето да се роди живо и здраво. Ама неможам да кажам дека не ми е страв другиве две ми се природно родени. посебно син ми 4 саати вкупно траеше цел пораѓај после тоа како да немав родено многу беше лесен пораѓај. се надевам и девојкава ќе биде паметна и ќе се сврти . уф ви досадив ама паничар невиден сум . уште сега триста филма направив од страв а длабоко во себе знам дека сум многу храбра и ќе издржам се.
Мојата од 28ма не се сврте, плачев од мака дека ќе е царски ако не се сврти. Ме убедуваа дека има време, ама и се уарни карлично на госпожата. И бидна царски. Јас супер поминав, да тешко ми беше психички во болница, повеќе психички од физички, бидејќи не сум научена да лежам. Ама дома, летам. Еве 6 недели како сум породена, ко да не сум родила се осеќам, освен што сум како пача хаха, ама и тоа ќе се среди, немам мака никаква од три недели после пород.
Имам пишано во неколку теми и неколку пати, може на лупата да побарате. Последно мислење ми е од вчера во оваа тема: https://forum.femina.mk/threads/Второ-тромесечие-од-бременоста.21540/page-681#post-7296720
Не се секирај рано е,сигурно ќе се сврти до тогаш,а ако ги знаеш вежбите слободно прави си ги,не можеш да изгубиш,само можеш да добиеш
@baguf4e како си ти, осеќаш ли нешто, како е наместено кај тебе ситно броиш знам, кога ти е последен термин. Јас денес бев на цтг мирно е и добро така кажаа ама мислам и рано е, почнало да се потспушта кажа сестрата таму според тоа кога местеше цтг. Сабота сум пак и ехо да види докторот.
Потврдувам, мене сидерал ми го качи и железото и хемоглобинот, па морав одма да прекинам да ги пијам, зашто одвај ги симнав, ако не ги симнев ми рекоа да дарувам крв.
Фала што ме помисли 38+1 денес, кај мене е наместено скроз доле со главата ко што треба за природно ама абер нема. Термин 06.01, а пред 2-3 недели докторот ми рече издржи уште малку пошто е скроз доле и може да и текне да излезе порано. Болки немам никакви, бебето класика не е нешто особено активно, контракции нема, цтг мирно. Утре сум на цтг и ехо пак. Единствено што си имам бракстон хикс безболни стврднувања. Јас поактивна не сум била, денес на стол качена го чистев фрижидерот, шетам по молови и маало секој ден и си чекам Ти која недела си? Од кога почна цтг, кај ќе се пораѓаш?
36+2сум во саботата бев на ехо и не беше наместено фиксирано сеуште долу. Од 35та мислам почнав со цтг или пред 35 не знам баш досега сум била 4-5 пати можеби. Здравј планирам овде во болницата од каде што сум како ше излезе ќе видиме. Активна сум и јас само праам нешто си излагам потешко ми е се заморувам ама не се давам Големи ти се шансите да фатиш телевизор ти
Мајки, 38 недела сум, денес имам болки во кичма, значи не се неиздржливи,но сепак ги има, до вчера немав, и стомакот ми е постојано цврст. Незнам дали ќе ги препознаам знаците за пораѓај, дали ова е еден од нив.. какви се тие болки, мора ли да падне чепот или не секогаш, за водењакот знам дека не пука кај сите. Прво бебе ми е,машко носам.. Инаку, пред 5 дена правев цтг немав контракции и докторката ми рече, најверојатно после нова год ќе се породам, сега во петок пак сум на цтг.
Хелоу женски, пак јас со едно прашање. 9та недела +4 сум трудна. Откако сум трудна имам паднато со килажа 2 кг, малку се подзамислив зошто ми паѓа килажава. Немам мачнини сѐуште, ама па и немам апетит ич, се ми има вкус на метал што јадам и пијам. Дали некоја од вас се има соочено со намален апетит во првото тримесечје?
Дали некоја имала вртоглавици во втор триместар? Мислам 22+5 сум последниве дена имам страшни вртоглавици, на два пати одвај од туширање до дневна појдов.. дали од пареаата ми се слоши нз.. А железо ок, притисок низок имам ама не ми било вака никогаш .. Денес и на преглед ќе одам