Posle 3 Posle 36 nedela pregledite ne se naplakaat,so se dogovaras za uplata za kapar za poragaj vo koj se vkluceni pregledite.Pregledite se sostojat od ctg,eho i vaginalen pregled po potreba.
Мене ми се случи истото , кога имаше 1 месец и некој ден , лежевме на клиника, да не те плашам , да спие подигнато на перница или цел душек ако можеш подигни го, инхалација со физиолошки раствор, чистење на носето со Ниско, со шприц можеш Синомарим бејби ампули да му ставаш во носето , тоа беа советите што ние ги добивме
Жени шо чудо е ова, повраќав до кај 14-15та недела и ми помина, сега наеднаш деновиве пак почнав 32+5 сум. Можно е од јаки киселини? Ќе полудам веќе секој месец имам нешто
Комплетно се согласувам. Патолошка бременост треба да им се остави на тие што им е потребно бидејќи заради лажни боледувања тие најмногу страдаат. Ама во нашава држава сите си страдаат од несвесност и искомплексираност...колешката зела па оти и таа не? Или еј сега ќе му наштетам на газдата нека се мисли... ОВА е причината зошто повеќето газди лошо реагираат на бременост: бидејќи постојат многу што ќе се вработат за да добијат услови за породилно и после одма на патолошка па после истек на породилно лажни боледувања... да прават штета на сите колеги кои работат за нив. Тој менталитет е комплетно погрешен. Не можам да го разберам. Дај Боже да си имаш доволно здрава бременост и да си одиш на работа: тоа е здраво за една трудница и психички и физички.
Можно е од киселини. Јас повраќав до 5 месец скоро, после се смири, ама затоа почнаа киселини кои на почеток не беа јаки, сега се премногу јаки. 30та недела сум. На терапија сум со лекови и пак некогаш повраќам, мислам ако не земам лекови не би задржала ни малку храна во организмот, за вода да не правам муабет. Сабајле се разбудив да повраќам киселини само. Со душа чекам се да помине.
Охххххх , исто и мене кај 25та ми почнаа ама лабави беа, последниве две три недели стануваат се посилни посебно навечер. Што ви помага која храна?
Поактивни сте ми овде па ќе пишам и овде - купив Holle 1 козјо ама не го отворив бидејќи ми надојде многу брзо млеко. Рок 06.06.2026 Цена 900 денари
Јас пијам омепразол. Храна, секогаш различно. Претходно можев леб, сега и тоа ми прави проблем. Најчесто месо, чорби ми се ок. Не можам да кажам ништо конкретно зошто секогаш е различно. Вода многу тешко поднесувам, ама среќа со лековите барем можам да пијам.
На почеток ич не повраќав. Ама затоа таму 8 ми и 9 ти, од киселини секој ден додека да искочи од мене, ама буквално.
Оооо дааа. Штом ќе се породиш, збогум киселини. Реглан ми ставаа , за да ми смират желудник пред пораѓај. Како искочи од мене, така олеснување и доле и горе имав хахахахах
Уште на бокс ко родив ги снема одма Повраќав киселини пред да родам. Позз, влегов летечи Среќни празници.
јас имав првата вечер у болница, а може и после тоа еднаш два пати ама каде каде пооослабии и откако дојдов дома имав пак како крв дури од иритација ама само еднаш. Дека членка спомна веднаш и прекинале, да не де плашиш и ако не
Tebe te cekav kako svezo porodena da kazes Bev sabaljevo na pregled, namestena e so glavce nadole, 33ta nedela sum , mi dade rupurut ili gastrogard da zemam pa sto pomogne toa. Sto piese ti? I kako ste , kako e bebo
Секое влегување во нов месец со нови симптоми ми е Како влегов во 9ти почнаа болки во кичма и мислам цело карлично дно ме боли и ми е потечено. Не можам да се препознаам таму доле Нормално е ова последново? Претпоставувам дека бебе тежи сега повеќе и притиска таму, а вчера дури и малку крв имав на бришење ама надворешно (се надевам не е некој хемороид ).