Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    113
    Јас правев на Qualified во Био Сејф, цена од 640е па нагоре во зависност од пакетот, задоволна и од претставничката и резултатите
    Повеќе инфо на оваа тема имате тука
    https://forum.femina.mk/threads/Неинвазивни-пренатални-тестови.23908/page-169

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    1.447
    Препорачајте ми некој сируп на природна база за продуктивна кашлица. Вчера бев на дежурна служба ама дека трудница веднаш ме препратија на гинекологија.. со бебе се е во ред фала му на Господ. Ми рекоа течности повеќе,електролити,витаминска терапија,нешто за кашлица на природна база и мирување. Е сега не ми потенцираа точно што да земам за кашлицата па затоа доколку сте користеле некој сируп препорачајте ми,благодарам однапред:)

3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.200
    Допаѓања:
    8.733

Ако се сеќавам правилно овој беше дозволен во бременост
    https://zegin.com.mk/mk/salus-alpenkraft-sirup-250-ml

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    1.447
  5. mum1234

mum1234 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2025
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Здраво дали некоја се соочила со слично искуство..
    27 недела сум, прва бременост, цервиксот е скратен на 30 мм и забележан е фјунелинг( претходната контрола беше пред 4 недели и се беше во ред и цервиксот беше 43 мм), докторот предложи наредна недела да примам инекции за зреење на плодот, дали некоја има искуство и примила вакви терапии?
    Дополнително строго мирување, во која положба е најдобро? Ми препиша токорелакс, магнезиум, пролутекс инекции, утрогестан. Земам и антибиотик заради уринарна инфекција, е.коли.
    На постелката виде и лакуни, но јас веќе примам клексани поради мутации..
    Докторот кажа дека во ваква ситуација можно е предвремено порудување, дали некоја има искуство.. многу се исплашив

Последна измена: 5 јануари 2026 во 18:01
  6. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    84
    И јас сум 27 недела + 5 дена, кај мене грлото е 15мм. Лежам цело време со перница под задник, претежно лежам на лева страна. Не смеам да се бањам, мијам и заби во кревет и смеам да станам само за до тоалет. Од 18 недела сум во кревет, со тоа што тогаш грлото 25мм беше, сега две недели точно сум со 15 мм. Од терапија два пати на ден циклогест, alasod-600 за да помогне на цервиксот, многу вода, магнезиум и витамини и клексани боцкам и јас од прв ден.
    Совет - земај препишана терапија и строго лежи, нема станување до кујна по кафе и храна.

На mum1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    70.873
    Дајте некој совет за мачнини
    Нема што немам пробано (антиметил, ѓумбир, кока-кола, јадење по малку на почесто), секој ден барем по еднаш :puke: 8 полни недели сум

8. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    117
    Здраво, и јас сум со краток цервикс 26мм и меко грло уште од 18 недела.Првото зреење го примив во 28 недела во 2 дози на 24ч и повторно во 32 недела уште 2 дози.Сега сум 33+1 и цервиксот ми е 12мм.Најдобар лек покрај терапијата е строгото лежење, станување само за во вц и за јадење, пиење во лежечка положба со цевка. Лежење на грб со перница под задник, ако сакаш на страна препорачливо е повеќе на лева страна со перница меѓу нозе и под стомак. Пожелно е да имаш некој да ти принесува храна, вода и да ти прави друштво. Искуства и совети за ова ќе најдеш повеќе во темата: Можно предвремено породување.
    П.С. Ако ти треба совет или сакаш да прашаш нешто слободно пиши ми во приватна порака.

На mum1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    9.659
    Честитки, со лесно! :hug:

Јас го правев VERACITY во Авицена, 31900 денари чини и резултати добив за една недела.
    Ми ги пратија на e-mail и плус телефонски ми се јавија.

IMG_7247.jpeg

Последна измена: 5 јануари 2026 во 19:27
    На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.012
    Допаѓања:
    2.866
    Панорама ти е најсигурен

11. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    120
    Јас земав детски прополис без алкохол, пастили на др.Мулер од исландски лишај и прегорен шекер пиев, ми се смири кашлицата за 24ч.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Firefox13

Firefox13 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2025
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    zdr da prasam koj dr. ve poragjase
    zdr da prasam koj dr. ve poragjase dali vo Gak ?

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    18.950
    ги гледам поворкиве со дечињава ми испаѓаат и плачам а незнам зошто плачам . си викам што ми е господе зошто плачам? ваљда ми вријат хормоните . Како и да е за многу години бадник и божиќ мешиња! убав помин вечер на сите

На hannybanny, pianogirl, Campanula и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    73
    Истото и мене сабајле во 05:00h ми се случи. Коледарчиња пеат на врата маж ми станува да отвори а јас лежам ги слушам и плачам.( на строго мирување сум ) Среќен Бардник! Господ да не чува сите

На Sneeze, pianogirl, Veki4kaa и 5 други им се допаѓа ова.
  15. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    117
    Исто и јасс, дома сите што заѕвонија ги исплакав од што ми дојде убаво на душичката, па маж ми мораше да отвара да им дава, ми вика ќе ги исплашиш децата нема да ни дојдат следна година :rofl:
    За многу години да ни се празниците !

На pianogirl и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  16. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    7.978
    Девојчиња, ми треба ваше искуство и мислење. Вчера бев на редовна контрола во 30та недела и докторот ми рече се гледаме наредно за месец, во 34 недела. Ме збуни, оти знам дека има и трет скрининг и го прашав, ми рече доволни се првите два, не ти треба третиот. Го послушав оти се работи за доктор специјалист, ама некако ми остана мисла. Вие дали правевте, што се гледа со тој скрининг?

17. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    84
    Исто, се изнаплакав вчера дека не можам да спремам коледарски пакетчиња и сабајле дека не можам да станам да им отворам ;(

На Maricheee и *Снегулка* им се допаѓа ова.
  18. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    9.659
    Истото ми го кажа мене докторката, ја прашував за трет скрининг кога точно се прави и ми рече трет скрининг не постои, тоа е нов измислен преглед кој е буквално како секој друг.

На Harper му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    191
    чим ти рекол дека нема потреба тогаш уживај си! Реално првите два се битни, јас го направив и третиот ама ми го наплати Димчев како обичен преглед зашто немало потреба да доаѓам, и не беше ништо поразлично од обичен ехо преглед :)

него кажете ми брисот што се прави сега на крај, многу ли е непријатен? Мене нетрудна ми се непријатни а не можам да замислам сега...

На Harper му/ѝ се допаѓа ова.
  20. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    14.478
    Нема нешто што помага јас повраќам по 3/4 пати од сабајле и после нормално функционирам исто ми беше и со првото до 15та недела сега ќе видиме до кога. Со лесно .

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.