Со четврто дете ти треба нас да не тешиш неискусните со прво што тераме Инаку јас редовно си паничам, претходно за да не се породам пред време, секој ден по некој симптом си барав, а сега како влегов 37 и некој ден си паничам општо како ќе помине се, текот на пораѓајот, секакви филмови што може да биде и така
Обавезно особено ако завршиш царски. Јас уште носам појас и после 5 месеци. Ми фали уште малку ама секако оди побрзо отколку без. Е сега многу е важно дали ќе имаш дијастаз и колку прсти. Тогаш ќе ти требаат и вежби.
maticnata niso simonida me vodi od re medika mi kaza deka e ok poso sekako primam kleksani pokriena sum so terapija petok pak sum na ctg pa ke vidime bev petokot minat se bese ok protoci i plodova voda
Читав дека советуваат матката требало сама да се собери со контракции а не демек ние да ја притискаме... јас сум за да се носи и ќе си земам фала ви.
Може да споделите линк од појасите од тему, или од било која страна и да нарачувате, да видиме како изгледа.
Здраво девојки. Уште е рано, но да прашам , за скрининг од 18 до 22недела,каде се може да се направи,и од каде сте задоволни. Матичната ми рече на клиника, но сепак сакам ваше мислење.
Најфалени и најстручни се Димчев и Петровска од Систина, Симонида од Ремедика Тука имаш повеќе инфо https://forum.femina.mk/threads/Скрининг.26908/page-346
Јас правев на клиника и фатив термин кај Самарџиски, докторот беше префин и многу детален, јас лично имам многу добро искуство со клиника. Имам слушано за гак за втор скрининг ја фалат и докторката Данева, е сега ако се одлучиш за државно ќе треба да следиш кога се отвараат термините да си фатиш со време
Постелката до сега ми беше на заден ѕид, на скрининг докторот пишал на преден, не знаев дека е можно вакво нешто има некоја искуство со ова?
Znaci ke skrenam vise so ovoj moj cerviks, sredata mi bese 32 cm, idam ponedelnik za preventivem serklaz 24mm , deneska na serklaz bil 10 cm otvoren duri vodenjakot se videl za dva dena i toa lezev tuka vo bolnica. A duri 14 nedela sum
Да, се јавив ,прашав. Благодарам. Се надевам, во јули треба да одам, дека нема да биде на одмор. Тоа не знаеја да ми го кажат.
Следи на веб страната на Систина, пиши го докторот и ќе ти даде денови и термини кога е на работа, јас така закажав за скрининг кај него. За Јули уште нема ништо, почеток Јуни провери си пак и можеш да си закажеш онлајн.
@Veki4kaa не си единствена. И јас мислев дека сЕ сум сетила,сЕ си знам, ама па има на максимум. Па и ,,ниша,, ми видоа од првиот царски, дури сега ,не знам како до сега никој ништо не видел ,а четврта бременост ми е. Ме испаничи матичниот до немај каде,од толкав шок ништо не прашав. Ништо од мојот план за природно породување @Cherry blossom89 Истиов муабет мене матичниот ми го направи ,до 29та недела постелката на заден ѕид ,сега паника ми направи како била близу расцепот-џебот ,,нишата,, можела да излезе ...не знам како стигнала напред постелкава ,навистина не знам... Закажав кај Димчев да ме види убаво и да ми објасни оти ќе се породам предвреме од стрес
Ама мене не ме страв од пораѓајот хаххахха мене ме страв од предвремен . најмалото ми е една година во раце ми е стално. многу било мачно да си бремена со повеќе деца посебно ако ти се набргу. Со првото најодморена бев исто и со второто бидејќи се разлика 3 години. А второто со третото ми се 1 г и 9 месеци. А третото со четвртово ќе бидат 1 год и 3 месеци . Само бројам недели а ја поминам неделата уф добро е си викам некако под стрес сум цело време. Инаку како жена која се породила три пати мој совет не се плашете вие што сте со прво. болките се тие. Болки створени да донесат мало човече на свет. боли не викам не ама минливи се и се забораваат буквално кога ќе си го земеш прв пат бебето во раце тогаш и се чуствува големо олеснување ослободување како да сте победиле сте го освоиле светот. значи неописиво чуство нема поубаво.
Препорака од некоја мамичка за магнезиум или било што друго против грчеви во нозе? Пијам по 2 магнезиуми од Health aid, меѓутоа секоја недела имам грч еднаш неделно и после 2-3 дена не можам да одам нормално, куцам од болки...мачкам и магнезиум гел ама не редовно, пример 2-3 пати неделно. Некоја со лично искуство со нешто да ги ублажила или скроз да исчезнале. Матичниот била поголема доза ама колку да пијам веќе 800мг земам