Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    318
    Со четврто дете ти треба нас да не тешиш неискусните со прво што тераме:rofl: Инаку јас редовно си паничам, претходно за да не се породам пред време, секој ден по некој симптом си барав, а сега како влегов 37 и некој ден си паничам општо како ќе помине се, текот на пораѓајот, секакви филмови што може да биде и така :D

На srcka12345, Veki4kaa и Nala1806 им се допаѓа ова.
  2. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Обавезно особено ако завршиш царски. Јас уште носам појас и после 5 месеци. Ми фали уште малку ама секако оди побрзо отколку без. Е сега многу е важно дали ќе имаш дијастаз и колку прсти. Тогаш ќе ти требаат и вежби.

3. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Гинекологот лично ми рече појас да носам. Не знам од каде тоа да не се носи.

4. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    318
    Па така ми имаат кажувано не знам и јас, и онака си нарачав јас веќе

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hope ❤️

hope ❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    154
    maticnata niso simonida me vodi od re medika mi kaza deka e ok poso sekako primam kleksani pokriena sum so terapija petok pak sum na ctg pa ke vidime bev petokot minat se bese ok protoci i plodova voda

6. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    90
    Читав дека советуваат матката требало сама да се собери со контракции а не демек ние да ја притискаме... јас сум за да се носи и ќе си земам фала ви.:D

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    52
    Може да споделите линк од појасите од тему, или од било која страна и да нарачувате, да видиме како изгледа.

8. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    46
    Здраво девојки. Уште е рано, но да прашам , за скрининг од 18 до 22недела,каде се може да се направи,и од каде сте задоволни. Матичната ми рече на клиника, но сепак сакам ваше мислење.

9. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    248
    Најфалени и најстручни се Димчев и Петровска од Систина, Симонида од Ремедика
    Тука имаш повеќе инфо
    https://forum.femina.mk/threads/Скрининг.26908/page-346

10. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    185
    Јас правев на клиника и фатив термин кај Самарџиски, докторот беше префин и многу детален, јас лично имам многу добро искуство со клиника. Имам слушано за гак за втор скрининг ја фалат и докторката Данева, е сега ако се одлучиш за државно ќе треба да следиш кога се отвараат термините да си фатиш со време :)

На srcka12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    46
    А разлика во цени има голема или? Бидејќи ако не е многу,подобро би било Павле Димчев.

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.333
    Допаѓања:
    27.639
    На клиника не плаќаш ништо.

На Malina@ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.999
    Допаѓања:
    12.628
    Постелката до сега ми беше на заден ѕид, на скрининг докторот пишал на преден, не знаев дека е можно вакво нешто :wasntme: има некоја искуство со ова?

14. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.109
    Znaci ke skrenam vise so ovoj moj cerviks, sredata mi bese 32 cm, idam ponedelnik za preventivem serklaz 24mm , deneska na serklaz bil 10 cm otvoren duri vodenjakot se videl za dva dena i toa lezev tuka vo bolnica. A duri 14 nedela sum;(:fubar:

15. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    433
    Кај Димчев е 8.700 скрининг.

На Malina@ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    46
    Да, се јавив ,прашав. Благодарам. Се надевам, во јули треба да одам, дека нема да биде на одмор. Тоа не знаеја да ми го кажат.

17. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.999
    Допаѓања:
    12.628
    Следи на веб страната на Систина, пиши го докторот и ќе ти даде денови и термини кога е на работа, јас така закажав за скрининг кај него. За Јули уште нема ништо, почеток Јуни провери си пак и можеш да си закажеш онлајн.

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    2.651
    @Veki4kaa не си единствена. И јас мислев дека сЕ сум сетила,сЕ си знам, ама па има на максимум. Па и ,,ниша,, ми видоа од првиот царски, дури сега ,не знам како до сега никој ништо не видел ,а четврта бременост ми е. Ме испаничи матичниот до немај каде,од толкав шок ништо не прашав. Ништо од мојот план за природно породување ;(

@Cherry blossom89 Истиов муабет мене матичниот ми го направи ,до 29та недела постелката на заден ѕид ,сега паника ми направи како била близу расцепот-џебот ,,нишата,, можела да излезе ...не знам како стигнала напред постелкава ,навистина не знам...

Закажав кај Димчев да ме види убаво и да ми објасни оти ќе се породам предвреме од стрес

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    19.323
    Ама мене не ме страв од пораѓајот хаххахха :D мене ме страв од предвремен . најмалото ми е една година во раце ми е стално. многу било мачно да си бремена со повеќе деца посебно ако ти се набргу. Со првото најодморена бев исто и со второто бидејќи се разлика 3 години.
    А второто со третото ми се 1 г и 9 месеци. А третото со четвртово ќе бидат 1 год и 3 месеци . Само бројам недели а ја поминам неделата уф добро е си викам некако под стрес сум цело време.
    Инаку како жена која се породила три пати мој совет не се плашете вие што сте со прво. болките се тие. Болки створени да донесат мало човече на свет. боли не викам не ама минливи се и се забораваат буквално кога ќе си го земеш прв пат бебето во раце тогаш и се чуствува големо олеснување ослободување како да сте победиле сте го освоиле светот. значи неописиво чуство нема поубаво.

На srcka12345, honey95, Babygirll3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    5.270
    Препорака од некоја мамичка за магнезиум или било што друго против грчеви во нозе? Пијам по 2 магнезиуми од Health aid, меѓутоа секоја недела имам грч еднаш неделно и после 2-3 дена не можам да одам нормално, куцам од болки...мачкам и магнезиум гел ама не редовно, пример 2-3 пати неделно. Некоја со лично искуство со нешто да ги ублажила или скроз да исчезнале. Матичниот била поголема доза ама колку да пијам веќе 800мг земам