Ние одлучивме да купиме количка. Мислев да ја земам од другарка ми, ама не ми стои удобна некако нејзината, целата е само како на платно, ко да нема сунѓери, и плус мали се гумите. Еве за што се одлучивме Не сме ја купиле сеуште, има иста ваква на беж и на зелено. ПА ќе видиме која боја ќе биде. Вака удобна ми изгледа...
moe mislenje ako ste vo dvoumenje vi preporacuvam da pojdete na drugo mesto da se pregledas i taka ke si bidis mirna i ke si znaes na sto si. vi kazuvam primer so mojata sestra i ne se slucuva vo mk tuku germanija taa bese kaj istiot ginekolok so dve beremenosti i se bese kako sto treba i sega tretata nebese tolku sigurna pak kaj istiot ginekolog i taa izleguvase od tamu so mnogu prasalnici taka da odma go mena i pojde kaj drug da slusni drugo mislenje i mnogu pravilno postapi taka da ako ostanese kaj prviot ke zgresese. pa sega vie si znaete. jas samo si dadov svoe mislenje
Kade ja gledase kolickava, jas baram za bliznaci ama neka kazat od iskustvo koi se podobri, ovie ili tie sto se edna pozadi druga. Nekade citav za ovie deka se zalea bile siroki, ne mozes da vlezes vo prodavnica so niv, nemam iskustvo neznam, davajte soveti. Koja nedela si ?
Во Бања Лука ја гледав Мене не ми се свиѓаат тие еднна позади друга, тоа што иде назад дете ми изгледа ко да е згмечено, и ко да ќе го убие клаустрофобија. Убави ми се оние што гледаат една во друга, тоа е веќе друга приказна, ама прескапи ми се. Со тие пари овде голф двојка ќе купам
Добар ден... јас и денес работно, до 14 часот сум...нозете утринава и двете потечени, па и се јавив на матичната ми рече да купам од аптека вода АЦИДИ БОРИЦИ и гази, па ќе го видиме резултатот попладне кога ќе ставам облози Убав ден на сите !
Mene vcera mi potekoa pa me vide eden doktor na urgenten, bev da me bocnat, mi rece da namalam sol i tecnosti i da odmaram. Cela vecer spiev so potkrenati noze i sabajlevo gledam mi se povlekle otocite, ke vidime vo tekot na denot koga ke se razdvizam.
Вие што имате отоци, дали јадете доволно месо? Има нешто со протеините поврзано, од доктор имам слушнато. Иако секоја бременост е прича за себе и немора да значи, јас секогаш 3 до 4 пати неделно јадам месо, до 37мава недела ни малецок оток не појавив, ни после 10 саати на нозе и сл. Видете пробајте и со исхраната
Се е индивидуално. Јас тек последниве денови почнав по малку месо да јадам, предходно немав каснато никако откако останав трудна, ми се гадеше од самиот мирис, па немам ниеден оток никаде. Плус пешачам секој ден по најмалку 6 км.
Јас сум љубител на солена и зачинета храна а не сум на месо речиси и да не конзумирам, до сега не сум имала проблем со отоци,али затоа мислам дека со кондицијата сум скарана...вчера излеговме со мм да прошетаме и после еден поголем круг и пауза едвај си дојдов стомакотми натежна болки во препони ноќеска едвај се вртев. Ќе биде тешко до крајот
Како сте мешиња? Син ми три-четири дена не е добар. Температура, вчера три пати поврати и кашла. Прима антибиотик, па веќе гледам некое подобрување, ама сега пак јас и татко му сме заникаде. Татко му е со температура, јас среќа немам, ама затоа кашлам како луда, главата ме боли и носот ми тече. Чаре? Викенд ме фати, не сум за на дежурен ама па и не ми е баш најдобро. Како да ја смирам кашлицава?
Значи једино пешачење ми е до вц. Секој ден гнетам месо, јадам нездраво и не се пазам многу. Цело лето го спијам со клима. Поправена сум ептен, али висока сум па не ми се познава. Инаку ќивам ко луда, се раскостувам. @Jagoda123 Јаготке за кашлица мали да му ги мачкаш градите со свинска маст. Ама само тоа ништо др без доктор.
Е како прочитав дека за мали прашуваш, баш сум онака петарда. Јас би ти рекла прополис за деца на шеќер 3 пати на ден за кашлица, мене ми помогна многу. Извини @Jagoda123 грешка у читање.