Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Zadovolna si taka? Kolku plati?Pravese li priska?

2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Фала ти најмногу од срце :*
    Во право си не се знае ништо како што ќе биде. Има разлика од дете до дете точно. Имам другарки кој буквално до вц неможеа да одат да се истушираат, бебињата им беа 24/7 кенкави плачливи. Има бебиња мирни па можеш да завршиш и обврски низ дома. Ќе си покаже времето. За муабетот во врска со примитивните сретства не се слагам сепак во целост. Сепак мислам дека све што е нормално, проверено и безбедно не е штетно. Муабетот беше ако некад си видела, а сигурно си сретнала ( еве јас сум сретнала) жени, мајки по нашиве трговски центри, маркети и сл. кој кога ќе поминеш покрај нив мирисаат на запршка, несредени и распарталени. На тоа се мислев кога напишав дека секоја една жена и мајка треба да биде олицетворение на убавина и чистота.
    Дај Боже секоја да е мајка, никоја да не ја осети таа немоќ и да го поминува тој пат кој го поминуваат многу жени со Ивф. Не е сеедно рецимо јас сега еве ќе сум мајка и сум пресреќна, но моите круг на пријатели веќе децата за во средно им тргаат. Али ок мојов ќе ни го размрда друштвото хахахаа

На Annath и stevemila им се допаѓа ова.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    извини што и јас вака се вметнувам не сум бремена но го познавам докторот Димитар Георгиев и топло ти го препорачувам а тука би го додала и кировски лазар исто одличен доктор од Чаир имај си лесен порађај поздрав

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.183
    Здраво мешковци :sun:
    Неколку дена немав време да го посетам форумов па не знам дали мислењево ми е во соодветна тема. 8-| Во 36та недела бев во Чаир со упат кој важи цел месец и со закажан термин за ЦТГ и контролно ехо. Докторот рече пак да одам во 38ма недела. Па прашањето ми е како да одам без термин или ќе може и така? Ја прашав матичната рече дека упатот ми важи цел месец и така да отидам, но дали ќе ме примат?
    Стомакот претходниве два три дена ми е спуштен до колена што се вика. :lol: @mariz те прочитав некаде низ мислењава дека ако може да се стави една рака под градите спуштен е, под моиве гради буквално две раце може да се стават.
    @sofi2107 еве ме. Ме немаше неколку дена почнав да се спремам понабрзина, да купувам за бебе, за мене, по цел ден се движам ваму таму, навечер доаѓам дома како нива да сум копала.
    Инаку се обезбедив и со урми демек за полесно отварање, а денес ќе купувам и ананас.
    Скоро се купив освен она основното -торба- . Ако може предлог само да не е од Џамбо бидејќи се многу мали, и не од Локо Кроко бидејќи цените се високи. Може сум скржава ама сакам некоја средно-голема по посолидна цена. После шопингот деновиве при крај ми е буџетот. :)

На mariz, LanaDelR, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Срцко јас си ја купив торбата од Локо Кроко. Не се скапи ни 900ден не се. Поефтина неможеш да најдеш. А навистина им се убави торбите.
    Ајде полека спремајсе не се форсирај ;) Ужифкај овие последни денови до пораѓај, после ќе ни фали мешкото кога ќе сме ненаспани :)
    Денов е преубав мешковци :inlove: Си се истуширав, се средив и сега ќе идам до Капитол и Бисер да си купам уште нешто за синко таман ќе попешачам малку ;) Зашто може и нареден викенд да е денот кога ќе го шлапкам по газето :inlove:

На stevemila, Ano, LanaDelR и 2 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.412
    Многу пати сум се повторувала во врска со стриите.
    И јас се радував.
    Ама
    Ама 99% излагаат после породување.
    :D

На Stara, Natasa. P, anastasijaki и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Што убаво, спремање за најубавото нешто што ќе дојде :):inlove: Одвај чекам јас да почнам да се спремам за принцезата моја :D

На stevemila, Natasa. P, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Ке те примат, само да знаеш кој период е тука истиот доктор, ако пак сакаш кај него :) Јас одев цел месец, само првиот пат со упат од мој термин... на контроли нели му доаѓа тоа (а контроли секаде може да се има еден месец од упатот). Само јас одев така на слепо, кој доктор е таму тој :D

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Ајде можеш и од сега да почнеш полесно ќе ти биде верувај. Многу потешко е кога со стомак до заби, отечени нозе и без енергија да купиш све наеднаш. Јас почнав од прв скрининг од кога дознавме пол со купување :) Многу полесно и нема да ти дојде наеднаш пари еден тон да се изнадаваш. Јас со првото комплетче што си го купив во Тритекс (да знаеш најдобар квалитет имаат за бебиња) со тоа ќе си го изнесам синко од болница :inlove: Ќе ти биде забавно купувањето ќе си исполнета и среќна ќе видиш :$
    Погалија принцезата од нас :hug:

На iki26, barby, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    По некое време користење на облеката од Тритекс ке сфатиш дека и не е баш квалитетна, се развлекува ептен. Купувам боди огромно што сметам дека и големо ке му биде, две перења и не му е точно, се смалува. (Најлошо изработени се доле кај бутчињата, големо да е бодито него таму го стегаше). Кимико има боље памук од Тритекс (мене прво комплетче од таму ми беше). Исто така има една продавница во Лептокарија.. ич нз како се викаше, еден куп работи од таму имав купено, препреубав квалитет и не толку скапо :)

На stevemila, Вереничка, Sandrichka 89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Мешковци да ве известам во Котон само што им стигна нова роба за бебулиња, ептен убафки работи. И во Вајкики имаат нешто ново. Си изнакупив за синко алиштенца и доземав од дизајнираните тетра пеленки во Хелоу бејби во Бисер, им стигна нова тура по 60ден.
    И навистина е потешко шетањево пред крај, стапалава ми отекле како Биг Футофска се осеќам :) Кичмава ми плаче веќе ;) Се мислев и до Јамбо да тркнам, али тешко за денес ќе си одмаркам по дома. Времето надвор е преубаво, дечиња маскирани шеткаат мерак да ти е кога ги гледаш.

На iki26, stevemila, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    А Стружанка? Вака има квалитетни работи, ама за бебиња не знам.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Имам шпихозни од таму, убави се :) Имам и памучни лигавчиња, оние со копче што се.. на 95ка перени, а еве дури и за наредно бебе ке ги користам, не се уништени... :) Да дознаам како се вика таа во Лептокарија, мора и таму да тркнете.. мене и постелнината ми е од таму за креветчето, преубава.... се наоѓа во внатрешниот дел во ќош на пролаз еден.... има доста продавници таму затоа неможам точно да опишам, се се така на ќошови :D

На stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Ја знам продавницата во Лептокарија во вториот ред е позади и таму купив нешто има два бутика за деца ;) Знам за Кимико земав и од таму имаат шаренки модерни работи. Некако Тритекс ми се помекани, ене го внукми 30% му се работите од Тритекс и немале мака со развлекување и сл. Мада срцко дали 3 пати ќе ги облечат па нека се развлечат, не се ни скапи не е страшно.Мал дел купувам од таму срцко зашто се поедноставни не се по мој вкус. Поголем дел гардероба за внук ми, па и за синко купувам од Вајкики, Котон, Крш и во Ново Лисиче има еден бутик. Некако потипски ми се алиштата, невообичаени и фраерски. Ептен ми се свиѓаат работите на H&M али штета немаат кај нас :(

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас за возрасни тоа што имам од тритекс не е мрднато. Зарем различен квалитет е со тоа за дечиња @mariz?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
  17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Му доаѓа дијагонално/ карши кладилницата задниот дел. Незз ни ја да објаснам ;) едната е у чело, а другата е во пролазот на кошот мало дуќанче.
    Него видиш ја никад у Стружанка не сум влегла, незнам ни зашто :( Не сум знаела дека имаат од оние триаголнести типски лигавчиња. Која цена им се кај нив? Јас ги купувам од Вајкики и Хелоу бејби ама се соленка цена. Сега ме нафура мешко ќе идам до Стружанка хаххахахаха мора да видам што имаат.

На stevemila, Ano и mariz им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Незнам јас гаќи бели имам на 95 ги вријам, не мрднале :D обично 100% памук се собира, они се памучни и мекани да, ама знаат да се развлечат изместат и смалат :D ама и тоа што викате цената е смешна па и да се развлечат не е страшно :)

Алиекспрес за триаголнести фраерски лигавчиња :) Квалитет супер, цена супер, по три во комплет има и ми стигале за 15-30дена :) Сум пуштала тука линк од тој селер што сум порачувала...

Последна измена од модератор: 1 април 2017
    На stevemila, kukla21, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Не истиот квалитет е. Еве имам пижами и јас и мажми, гаќи имаме, мајци и јас бодиња од Тритекс и верувале или не на 90 ги перам топ не мрднале. Внукми и другарки исто се задоволни од бебешка колекција и затоа сега купував. Еве од внукми алишта ќе ги носи и мојов зашто разлика ќе се точно 1г. Еве сите се во иста состојба како што се купени. Многу е битно и да се перат според температура која е назначена на декларацијата, за секој производ од сегде тоа е најбитно. Али ете може некое парче да не се погодило.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    Леле колку сакам да купам нешто бебешко :) Вчера во Рамстор го тегнам мм накај Тритекс имаше преубави за машки шпихознички на излог, ми вика има време , ајде после скринингот ќе го купиме првото :doh: И тој изгледа не може да се опушти, и @Luna91 ме советува дека треба , ама луѓе не бива. Многу сакам да уживам во бременоста, да си зборам за прегледите, за се со другарки,колешки ама не иде. Ме нервира кога ќе ме прашаат кога ти е термин, машко е или женско, се ме нервира :sweat: А и додуша, со секој не се прави муабет. Вчера многу блиска колешка, од претходната работа, секој ден сме на телефон од пола саат до саат, ми се јавува и вика да не си на преглед, секоја недела одиш :^) и ми се изнасмеа. Сестра и е трудна на почеток, идела на 4 недели, си била на шопинг у Солун , не се замарала... и ме повреди стварно.

На forumce, stevemila, Вереничка и 4 други им се допаѓа ова.