Здраво, Дали некоја од вас слушнала дека ако спиеш на грб можно е бебето да се замота со папочната врвца (пу пу не дај боже) Мене така ми кажаа и незнаете сега колку ми е шубе и ко за беља стално ко ќе се разбудам јас сум на грб. Хелп
Pikacu87 Jas go koristam okolu godina ipol dve.Ako e taka do Sega trebase da stanam vo lice ko majmun.Nema vrska muabetot.Ti pisa sofi go koristat i na bebinja.Pozdravo od nego nema.Probaj ke vidis kolku ke ima efekt.Jas si pravam i piling so nego.Malku od nego i malku soda ili himalajska sol.
Леле немој сега па јас да ви направам шубе да ви биде...ај баш ќе го прашам докторов за ова, дали е медицински подржано или рекла казала.
Не е препорачливо спиење на грб, поради тоа што стомакот притиска на вена кава, со што се намалува дотурот на кислород кон бебето. Најдобро е на лева страна да се спие. Едит: Кога е поголемо бебето, нели повеќе теже и затоа ја претиска вената со што се случува ова погоре. Во помала бременост нема значење затоа што е мало бебето и сеуште не теже толку за да праве притисок.
Девојки гинекологот видел резултативе што ги правев пред една недела и рекла дека имам помалку ваигнална течност од што треба. Ми препишала вагиналетки. Знае некој да ми појасни што значи тоа помалку вагинална течност?
Jas go koristam okolu godina ipol dve.Ako e taka do Sega trebase da stanam vo lice ko majmun.Nema vrska muabetot.Ti pisa sofi go koristat i na bebinja.Pozdravo od nego nema.Probaj ke vidis kolku ke ima efekt.Jas si pravam i piling so nego.Malku od nego i malku soda ili himalajska sol.[/QUOTE] Ма каква длакавост хахаххаа. Ако се има проблем со длакавост или од хормонски дизбаланс проблем, не е до ни кокосово нит до ниедна крема. Таман работа да се појавуваше длакавост, ќељавине луѓе немаше на пресадување коса да идат ќе мачкаа од кокосовото. Кокосовото е едно од најпознатите низ сцет со децении. Само што кај нас стана популарно од пред 1-2г. Си има за него статистики и истражувања, доволно е да се прочитаат некој од странските статии од стручни лица. Или на јутуб има видеа еден тон. @stevemila за бебешка кожа е навистина најдобро. Еве и за пеленски осип и црвенило кај бебиња се покажало како најефикасно. Имаш на јутуб и на гоогле читни. А ова со лицето што мака мачиш, верувам ти е од стрес и хормони. Нормално е во бременост на почетокот промена на кожата, но све ќе си се среди. Но, мое мислење и совет .... немој сода, хималајска сол такви работи ма лице да ставаш. Полошо нема. Кожата на лицето е многу тенка и нежна, во моментот мислиш дека смесата ти го направила жазно и џам. Но, верувај дека тоа е моментално, а ти само ја иритираш и сушиш кожата и колагенот го дизбалансираш полошо правиш. Ако веќе сакаш дожашен пилинг, а да имаш на долги стази резултат, без уништување на кожата на лицето, сушење, пукање, стареење и сл. .... земи Палента( кесичката што е прозирна со жена на нејзе слика) како жолто брашно смеса ( знаеш на која мислам? ). И стави во дланката и капни неколку капки вода, со прст промешај како густа смеса ќе ти дојде. Можеш место вода да ставиш од кокосот или некое друго (кантарион, маслиново, бадемово ... ) и на влажно лице со кружни движења поминувај.... како кога ставаш помада. Ама не трљај како тенџере да миеш хахаххаха. Пробај па пишими Со години на цело тело со тоа правам пилинг.
Ма каква длакавост хахаххаа. Ако се има проблем со длакавост или од хормонски дизбаланс проблем, не е до ни кокосово нит до ниедна крема. Таман работа да се појавуваше длакавост, ќељавине луѓе немаше на пресадување коса да идат ќе мачкаа од кокосовото. Кокосовото е едно од најпознатите низ сцет со децении. Само што кај нас стана популарно од пред 1-2г. Си има за него статистики и истражувања, доволно е да се прочитаат некој од странските статии од стручни лица. Или на јутуб има видеа еден тон. @stevemila за бебешка кожа е навистина најдобро. Еве и за пеленски осип и црвенило кај бебиња се покажало како најефикасно. Имаш на јутуб и на гоогле читни. А ова со лицето што мака мачиш, верувам ти е од стрес и хормони. Нормално е во бременост на почетокот промена на кожата, но све ќе си се среди. Но, мое мислење и совет .... немој сода, хималајска сол такви работи ма лице да ставаш. Полошо нема. Кожата на лицето е многу тенка и нежна, во моментот мислиш дека смесата ти го направила жазно и џам. Но, верувај дека тоа е моментално, а ти само ја иритираш и сушиш кожата и колагенот го дизбалансираш полошо правиш. Ако веќе сакаш дожашен пилинг, а да имаш на долги стази резултат, без уништување на кожата на лицето, сушење, пукање, стареење и сл. .... земи Палента( кесичката што е прозирна со жена на нејзе слика) како жолто брашно смеса ( знаеш на која мислам? ). И стави во дланката и капни неколку капки вода, со прст промешај како густа смеса ќе ти дојде. Можеш место вода да ставиш од кокосот или некое друго (кантарион, маслиново, бадемово ... ) и на влажно лице со кружни движења поминувај.... како кога ставаш помада. Ама не трљај како тенџере да миеш хахаххаха. Пробај па пишими Со години на цело тело со тоа правам пилинг.[/QUOTE] Ova so go pravam epten mi prija mene.Neznam kaj drug moze predizvikuva nus efekti.Ova mi e od drugarka koja imase strasni problemi so liceto,dermatologot i kazal za ova.Go primenuvame celo drustvo
@pikacu87 најдобронамерен совет ; Неедуцирани луѓе кој само Турски серии гледаат, не прочитале ниедна книга, не излегле подалеку од Европа, не отвориле гоогле да се едуцираат за било пто итн. Те молам такви плитки муабети не слушај. Па побогу сега имаме на дофат интернет и за све може да прочитаме и да се советуваме. Па дури има опции и на светски познати доктори и специјалисти мејл да им пишеш. Кој ти ја кажал таа глупост слободно да му кажеш да смени Сител и сериите и на кабловска да почне да гледа документарци, ако веќе нема пристап до гоогле Слободно отвори и читај за кокосовото нерафинирано масло. Кога е почеток на бременост е подруго. Кога е поголем плодот, потежок и да сакаш на грб неможеш да спиеш. Ти пишаа погоре. Се притиска главната вена и му се намалува дотокот до бебе па и на трудницата и станува лошо во моментот. Имате за ова на секој сајт за трудници па и секој гинеколог ќе ви каже. На лева страна спиењето е најдобро. Имате прочитајте за овие две работи на гоогле многуууу за ова. Со лесно и убава бременост да си имаш
Јас сум 27+1 и до сега најзгодно ми е спиењето на грб, зошто почнаа колковиве страсно да ме болат и ми се здрвуваат, и јас знам за улогата на вената, ама кога ќе ти кажат нешто и само тоа ми се врти во глава, јас сум таква Фала на советите. Поздрав
Kantarionce cepnuvaj gi redovno, odma ke se smirat i ke se povlecat. Samo siroki bluski i kosulki kako so lastice pod gradite i pusteni nadole pa neka raste mesko slobodno, XXL helanki nekolku para i nekoj baletanki.. toa e mojata kombinacija.
колковиве веќе не ни ги осеќам. Цел живот на стомак спијам и ова ми е најлоша казна сега со спиењето . Жива ненаспана сум со недели. Ептен кога неможам ќе легнам на грб ама повеќе од 5мин неможам. Снемувам воздух, почнува да ми се лоши и повраќа. Вака е кај мене, може кај други не е така. Сепак зависи и од големината на стомакот и од тежината на бебето. Јас ете и кога бев како тебе 27недели неможев ич на грб Имај ибав ден
Zenicki, a be noke koga spijam mi se slucuva naednas dole vo muskulot kaj nogata kako nekoj da mi ja precvikval venata. Uzasna bolka.. Potoa bolkata trae so denovi. A od nisto, nitu se tegnam, nitu pravam nesto, bukvalno vo son moze da mi se sluci. Care..?
Мешиња, може ли да пробате да наместите кирилица на уредите од кои пишувате? Еве мала помош како тоа да го направите. https://forum.femina.mk/threads/Како-да-пишувам-кирилица.639/page-7#post-3324578
Истото ми се случуваше во двете бремености, на исто место и посебно јако доколку денот сум била многу активна. Се будев од сон со јаки болки. Од втората половина на бременоста јас ја зголемив дозата на магнезиум па се понамири. Плус масажи од мм пред легнување секогаш помагаа.
i kaj mene e isto so svekrvata... cel zivot i e pominat vo cistenje i sreduvanje na kukjata... ne znae da izleze nadvor da proseta ili da odmori doma... ama ako ona nema popametna rabota osven da cisti toa si e nejzin problem... i jas voopsto ne se zamaram, ako tolku i se cisti neka cisti... jas normalno si podsreduvam sekoj den pomalku neli vo ramki na normala ako trgnes po nejzin pamet i tebe kje te snajde istata sudbina... taka da cim se porodam i planiram da si setkam so bebenceto i da ne se zamaram i nerviram doma... p.s. moze kje se pronajde nekoja svekrva tuka vo muabetov i kje me iskritikuva ama toa e moeto mislenje
Еееее сваќеее чекај тек ќе ти е забавно Снашка ќе те потсеќа секој ден сега дека ќе е главна Од тежината на лепотицата, матка и све остало натежнува на нерв и затоа боли. Покасно кога ќе натежнува повеќе едвај ќе се вртиш лево-десно во кревет. Таман ќе се наместиш ќе те притисне на бешика и идеш у вц. Се враќаш таман си се наместил ајдееее пак у вц и тоа само 1на капка хаххаха и така забавно ќе биде па некад и болно, кога ќе се тегне и ќе ти го изобличи стомакот. Па ќе те удри по дијафрагма и воздух снемуваш, те мава доле како некој јајникот да ти го корне и ти срипуваш и викаш, луѓе збунето и исплашено те гледаат и оппп почињаш да пееш за да го смириш бебе. И од страна мислат си забегал хахахха. Ајде сваќе ќе се издржи. Погали ја лепотицата со плави очиња од нас
Понеделнички да чуете нешто, можеби ќе се пронајдете. Јас од пред трансфер па тие две недели исчекување си ја слушав. Ја слушам цела бременост и си ја посветив на синко мој Денес сме 37+1 и за неколку дена конечно ќе го запознаам и гушнам. Ќе го избацувам и бацувам да надокнадиме за сите години чекање.Ќе станам МАМА сеуште не ми се верува. Ве гушкам сите и уживајте во бременоста, не верував дека вака брзо ќе поминат неделите
Ова ми го кажа другарка, на неа и кажала некоја жена што цел живот работи со билки и екстракти од нив и прави природни домашни масла. Дали и колку е едуцирана и колку гледа сител не знам . И мене ми бидна сомнително бидејки ни јас немав прочитано никаде такво нешто, ама си викам ајде да прашам ,повеќе умови повеќе сигурно знаат. А и како ми се исфрли сега лицето покрај бременоста и хормоните, па се ми е шубе да пробам, а и прва бременост па се ќе прашаш и се ќе чуеш