Merese srcka.Kaza super e.Konizacijata Petanovski ja naprail super.Mi kaza uzivaj i ne misli ic.Brisevi planiram da se dogovoram denovive so maticniot.Nemaa reagensi.Da vidam so dobile ako ne na privatno ke praam.Bev i vo Hemolab za tiroidnata i plus ispitav angiogenetski faktori PIGF(preeclampsia).Cekam rezultati. Jas sum od Strumica.Vlatko e dr koj so mi go pravese ivf vo New Born.Priska pravev vo drzavna
@mariz, @eli25 , @SophiaBella фала за советот. Ќе робувам едно по едно да видам што ќе ми помогне, зошто многу тешко е вака. никогаш не сум имала проблем со столица, ама ова веќе почнува да станува мачно. Наутро не, ама навечер ептен ми се стврднува мешето ми е жал и страв за бебуш да не го стиска. @kiki_riki фала, ќе пробам вака додека не купам, ама како и да е планирав да купам, ако ништо друго за доење после ќе ми се најде. @karibian јас имам проблем само со носот. Ми се запушува и многу хрчам. Пола саат откако ќе станам, самиот нос како да се прочистувам и немам проблем преку цел ден. Чудна е оваа бременост, многу работи што никогаш не сме искусиле ќе ни се случат, ама тоа е ќе си поплачеме по малку и ќе помине Ве гушкам сите.
@stevemila @Libra88 се извинувам ,незнаев мислев во ср некој доктор што не го знам приска и јас на државна во ск правев . А за реагенсите мислам дека сеуште немаат ,сепак прашај си пак
Еве и јас мамички пак да го споделам моето вчерашно искуство од прегледот. Стигнавме до 39+2 уште малце имаме до терминот Вчера правевме најпрво ЦТГ се беше во ред...но се случи една смешна ситуација..синко мој на пола преглед од цтг заспа и докторката вика како вака се успа брзо...ако вака прави и понатаму да јаде и да спие ќе си немаш проблем ми вика Го будевме ама малечково сакаше да спие...инат тераше На ехо прегледот исто така се помина ок,само др се чудеше како така за брз период од само 6 дена од претходниот преглед бебчето се има спуштено многу ниско со главчето...ме праша за болки јас немам болки..ми вика со толку ниско поставено главче чудно е да нема индикација на болка...рече можно е да спаѓам во оние жени кои малце се отворени доле безболно,а да не знаат...и нормално тука беше моето вчерашно прво искуство со вагинален преглед со рака...кој не знам за вас ама мене ми беше доста непријатен Засега само еден прст скоро ништо...ама ми рече дека до недела можно е да се отворам пополека и конечно да почне процесот...јас целата во облаци сум од вчера го чекам синчето мое со нетрпение Сега ме фаќа позитивна трема како се ќе помине ...очекувајте вести од мене наскоро...ве гушкам
Многу ми е мило што се е добро, сега мирно спијте Резултатите од приска за колку време ги даваат ако го правиш тестот државно?
Дали некоја од вас со негатив група скоро испитуваше антитела и ја примаше инекцијата.Подетално да ми објасни како оди процедурата со купување на инекцијата.
Фала ти за брзиот одговор Кој ќе чека 4 дена , од се ми е страв, паника ме фаќа од сега, прво скринингот, па тоа, ќе полудам дури овие први тестови да поминат.
Штом се било добро на скринингот, приската е само статистика, не би требало многу да си правиш стрес за тие резултати.
Немој да паничиш за џабе, убаво вика @SophiaBella приската е само статистички податок и ништо повеќе...ако скринингот е одличен не се секирај.
Мене за три дена ми беа готови резултатите, матичниот ми ја прати крвта за Скопје, јас не сум била лично.
Jas pravev vo drzavna.Razultat od ponedelnik mi kazaa.Kazav na bratucedka mi da odi sreda za sigurno.Taa e vo Sk.Da ne se maltretiram po pat za eden rezultat samo
Дај боже ...ама за кратко време ќе дознаеме како ќе биде навистина или може ова било само една негова мамка дека ќе биде мирно бебе
https://forum.femina.mk/threads/rh-Фактор-и-бременост.325/page-15 Еве провери овде која феминка ја примала, па прашај си
Може ке ти даде некој и тука одговор, јас немам искуство па ке те насочам во темата Скриен шекер, може ке најдеш нешто
Здраво мамички, како сте? Надвор времето никакво, тмурно, дожд врне. Мене главата ќе ми падне мислам, очните капаци не можам да ги држам отворени, притисокот ми е низок, за никаде сум. Во стомакот осеќам некои треперења, како мрткање така нежно, веројатно малата е. Од денес почнуваме 18 та недела.