Пробај со перница, убаво ти вика @eli25. Мене многу ми е подобро со неа. Ја тестирав и испробував и мислам дека конечно си најдов идеално како да ја искористам, за максимален ефект. Таа што ја имаме ние е добра затоа што е како П буква и буквално спиеш во неа. Кога ќе почнам да осеќм дека ме штрекаат колковите се навалувам на делот што ми доаѓа позади греб и фактички го менувам тежиштето, а не сум легната на грб. Како ми се менуваше болката, така нови начини на употреба со наоѓам. Е сега една лоша работа е што како се затоплува времево, малку ќе биде незгодно од аспект на толина.
Здраво мешиња, после 13ти повеќе ке ве дружам само да се пофалам дека денес положив еден предмет.. уште 5 до дипломирање.. утре полагам пак и на 13ти, три да биднат оваа сесија и три во Август, па да раѓам со се исчистено, здравје Денес тек осетив топлотен бран, дека ептен се расшетав по сонцево.. бев до пазар да си купам некои работи, па фатив такси неможев веќе, жива вода станав Јас отоци снемав од кога почнав да пазам со јадењето... не јадам зачинето, солено минимално, многууу овошје и мокрам многу Деновиве имам многу бодежи во стомакот, расте бебе.. се трпат па ваљда не е нешто страшно. Имајте убав ден, јас отидов да јадам
Ајде мамичка, со лесно и да ги исположиш сите. Нема да ја заборавам мојата последна сесија.Таков инает ме имаше фатено, што три испити ден за ден ги полагав и сите ги положив. Тоа затоа што едниот од нив требаше да ми биде положен претходната сесија, ама лудакот не сакаше да си ја признае грешката па само ми рече „ Е добро де, што се секирате колешке, ќе положите наредна сесија„ , а тој цела задача не ми ја оценил. Е затоа нарената се положив и за 15 дена бранев дипломска.
И јас имам проблем со колковите кога спијам. Маклу на десна, па на лева страна се менувам и тоа многу често, не се трпи. А на грб ако легнам немам воздух. И со перница исто ми е.
Леее браво, јас дека се завлеков уште со првата бременост сега како изгубена сум.. дека немам ни контакти за помош за материјали, прашања.. се директ кај професор одам, дава материјал учи ова и дојди на испит... среќа што потешките ми се исчистени Ама да сум искрена ме има фатено мрза, можев и побрзо да завршам
Честитки за испитот. Ти посакувам да дипломираш пред да се породиш за да имаш мноооооогу за славење одмори малку од топлото и земај книгата да се спремаш за утре. Сите ќе ти пратиме среќа
Ќе биде. Штом си направила план во глава и ти се враќа желбата ќе расчистиш. Сега загревај стол (или кревет незнам во која положба учиш) и со лесно утре.
Јас спијам на тврд кревет и немам гајле, а кога одмарам вдневна креветот е мек и после тоа одвај станувам, болка во левата колк ме горит. Пробај на потврдо нешто.
Мешиња фала на советите. Јас спијам на релативно тврд душек. Ќе пробам вечер со перницата таква е во п. На крај пак се сведува на муабетот дека до организмот е, мора на нешто да стежне. Друга мака скоро и да немам ниту грб ме боли, ниту стомакот во текот на целата бременост ама колковите ми се чини ми се распаѓаат ќе се издржи како и да е.
@mariz Честитки за положените испити, уште тие во август и после раат. Дипломирањето е најлесно. И јас морам да учам за државниот испит, ама ме има фанато некоја мрза и немам воопшто волја и концентрација. Мене денес ме фатија болки во левата страна од половината, меѓу ребрата и карлицата и од напред под јајникот некај вагината исто од лева страна. Триста филмови си направив. Си земав Мг+ Б комплекс, среќа се смирија. Во последно време немам проблеми со спиењето. Спијам на страна, најубаво ми е, не ме болат колковите, само карлицата позади и тоа повеќе кога лежам на грб.
Lele prv pat da se primeka na stomak koga mrda.Taman da snimam prestanuva.Nekolku pati taka.Sea ja cekam golo mese hahha i na gotovs sum.Za spienjeto,mizerija mi e navecer koga treba da spijam.Ne pomaga ni specijalna pernica ni obicni ni nisto.Cela spalna e polna pernici ko da spie cela vojska.Samo se vrtam,bolki vo nozete,kolkovite,polovina.I nekolku dena veke vo stomak desno pod rebra.Se spie so otvoren prozor i pak nisto fajde
Ај пробај пред да легнеш чај од камилица. Имав пишано засега тоа ми помага колку-толку. Наместо 3-4 часа будна после полноќ, 1-2 сум будна благодарејќи на камилицата.
Мамички, еве една листа на потребни работи пред и по породување. Прилично корисна листа http://bebeboom.mk/spisok-na-raboti-potrebni-pred-i-po-poroduvane/
Јас веќе 2 месеци чекам да го уловам како мрда стомакот и само со голо меше сум, но никако, штом се натокмам престанува, како да знае дека ќе ја снимам
Здравоо Мамички имавте пишувано за ефективни лекаства за железо ама не можам да ги најдам постовите. Имав железо 20, сега направив контола на пола ми е 10 . Бебушка си влече, па пред да ми се спушти уште повеќе сакам да земам нешто да пијам. Ќе може ли да ми предложите кои таблети за железо се добри, од кои нема да имам мачнини во желудникот и гадење
@pikacu87 јас пијам флорадикс сируп. Никакви проблеми немам само треба да проверам дали се качило железото , 7ца ми беше. Исто по препорака на членките, секое утро лажиче мед, лимон, семе од коприва земам.
Има тема за што е потебно за новороденче и во категорија бебе https://forum.femina.mk/threads/Што-сè-е-потребно-за-новороденче.10854/page-26#post-3429297
@pikacu87 jas go pijam floradiks sirupot I sum zadovolna krva mi bese 11 so nego 12.6 zelezoto mi bese 14.5 so nego 20.3 I jadam mnogu ovosje. Vidi I sto ke ti preporaca doktorot