Јас веќе два дена се заборавам да се напијам витамини. Нема гајле нели? Еве сега ми текна и паника ме фати. Вчера повраќав и цел ден ми беше лошо, ми е страв да не ме фати вирус. 16-та недела сум точно, што можам да се напијам во случај да е вирус? И дали може вирусот да му наштети на бебето?
Нема гајле. За стомачен вирус пробиотик и чај од нане и мајчина душица. Нема да наштети вирусот на бебето
Јас имав искуство со замотана папочна врвца кај првото бебе ,што е најлошо никој не виде дека е два пати умотано при раѓање си бев цело време на цтг и кога почнаа силните напони со прв напон главата искочи и одма додека земам воздух како до помал напон искочи и телото комплет со пласцентата ,се извадија од памет докторите искрварив ненормално ,ама добро е што крвта ми беше супер па немаше потреба од примање дополнително крв ,бебето ми беше модро кога се роди и не плачеше ,ми го однесоа во другата соба по некои 5 мин почна да плаче и ми го донесоа на гради Само Господ да не чува сите цела бременост и на раѓањето да си имаме живи и здрави бебиња
Е порано се замотало кај тебе.. кај мене тек на крајот.. ајде супер чим така убаво те следат.. кај многу се има истото случено, ке биде се во ред
Maci nisto strasno mene i me fati stomacen virus ...jas bev so proliv macno mi bese i imav grcevi vo stomakot sto ne teraa svasta da pomislam ama si rekov sto bide bide...i mazmi go prativ do apteka se napiv dve apcinja aktiven medicinski jaglen i da ti kazam vo rok od pola saat se si bese vo red...me iscrpi malku ama se vrativ vo normala utredenta...med.jaglen ne e steten za trudnici mada mene posle toa mi rekoa i za lineks i paracetamol megjutoa ete toa mi tekna deka e poprirodno pa toa zemav...e samo golemata nuzda posle toa ke e crna megjutoa da ne te plasi i pij si tecnosti mnogu za da ne dovede do dehidriranje.pozdravce
@Skorpija25 без паника, нема да му е ништо на бебето, и мене во тој период ме фати вирус со повраќање и температура... Тешко беше мн, ама ради бебето да не дихидрирам намерно јадев, пиев и се враќав.. Чај, бабана, двопек, супа, ориз, компир... Тоа јади дури се стабилизира
Царскиот го закажав во 38 недела, и се си беше во ред. Докторот кога заврши пораѓајот, ми рече добро што закажавме царски, ако беше природно ќе беше тешко. Има многу такви случаеви, не се секирај се ќе си биде во ред
Добро утро женцки јас 17та официјално си ја почнав со мачнини и, глава на шоља дали ви се случило да немате мачнини период па пак да се јават? Уста не ми се отвара,на сила се наљокав јогуртче,па сега кафе шлапам уште ми тежи меот се надевам нема да има втора тура повраќање убав ден
Да @ludoto19 . Мене до кај 16та недела ми беше константо тешко и ме носеше на повраќање. Потоа правев паузи од по недела дена и по еден два дена ме факаше. Пред два дена (21 недела) имав нова серија на гушкање на шољата Ама еден-два дена и прекинува.
Даа,и јас немав ич мачнини некои три недели и сега пак тоа е ќе издржиме Инаку пред три дена примети в дека на стомакот под папокот ми се појавила тенка бледо кафена линија долж јајници,едвај се познава ама се гледа дали кај други се појавило такво нешто?