даа јас имам баш минатиот пат кога бев на контрола ја прашав докторката рече после пораѓај да го сечиме и тоа долго време го имам со ниедна маст не ми помина
Оффф ме утеши... Јас па си се тешам ке пукне кај и да е.. а што мачкаше?? На допир ептен ми е болно а тек сум 22ра недела кој ќе чека ...
Леле да тоа е ужас ,маж ми не Сака да јаде дома веќе. Изгорено ... на салатата два пати зејтин сум стаила ниеднаш оцет ... уклучив рерна и излегов куче да шетам
Имам бел исцедок секој ден, веќе неколку дена. Досега немав никаков исцедок, се беше ок. Дали е тоа тој исцедок што нормално се појавува околу 32-33 недела и штити од инфекции? Или е некоја инфекција? Следната недела сум за последниот брис во 35та.
Ако не чеша, не мириса, нема боја, не е страшно, не е бактерија Јас па и двете бремености од почеток до крај си имав некој бел исцедок...
Јас имав во бременоста.. беше подкожно влакно кое пораснало огромно Беше долгнавесто како што викаш, болно на допир и дури како тврдо нешто под кожа да имаше. Не го чепкав (после порасна стомакот неможев ни да го гледам). Тек кога родив мислев да одам на кожно, ама ми пукна само (а ни врв немаше незнам кај пукна), истече гнојче и искочи влакното... па само ми се среди.
А јас пак имам читано дека е присутен цела бременост, а во трето тромесечие се зголемува... како и да е, додека е без мирис и чешање како што кажа Мариз, треба да сме без гајле.
Имав јас цела бременост такво бело, проѕирно и точно оваа недела се зголеми, без мирис и без чешање. Утре ги правам последните брисеви па ќе видиме
Имене исто така ме боли многу на допир а кремата незнам како се викаше на 19сум на контрола ке ја прашам и ке ти пишам се секавам беше црна и мирисаше како на бензин
26та недела и неколку дена. Труднички кошмари - колку сакаш. Од бебе вонземјанин, до палта што сами одат и играат. Вчера беше најгрозно, сонував дека сум го изгубила бебето, пасошот, целосна апокалипса. Викав гласно НЕ НЕ НЕ и во солзи се разбудив во 5 саатот. А денес, со тројца праам муабет - сите тројца имале кошмари! Ќе спобудалам. Среќа мажов мој е душа голема и ме смирува во сон. Јадам нормално, претерувам со сладоледи. Се мерев вчера кај моите, 86 кг рамно. Што е супер. Ми се плаче за цел свет денес. Вчера ме отепа меланхолија кај моите, кога мајка ми ме гушкаше и ми вика „Мама, па ти ќе бидеш мама“, а ја дете во себе, со бушман коса и скинати апостолки од трчање. Хормони, ве молам имајте милост... Утрово си слушаме валцери со малата, и зборувам, ја галам. Сфаќам колку бескрајно ја љубам, уште неродена.
Istite raboti sto.gi nabroja mi se desavaat.. jas sum 16+6 denes.. sonista sekoj den ne po eden po dva tri..aj dobro ti palta i vonzemjani so si sonuvala jas vcera sonuvav deka sum rabotela kako prostitutka?????? Pobogu zosto?? Sladoled da mozam ke se udavam.u nego..sekad mi bilo sladoled jaka strana ama sea epten.. Sea za sea popravena 4 kg..stsrtuvav so visoka kilaza sto mi e mnogu krivo ama toa e sea so e.. Isto sto se odnesuva do placenjrto mnogu placam...maz mi me zeza i smiruva ama stvarno za gluposti se rasplakuvam..eve i dodeka pisuvam deka placam mi se solzat ochite. Hormoni imajte milost!!!
Денеска ги завршивме и последните брисеви. Крвната слика. На 25ти за цтг и контрола. Се ближи сепак полека и полека денот. Има ли што поубаво ? ☺