Srecen rodenden jas za mojot 34rodenden ke go imam mojot najubav poklon terminot mi e tuka nekade so mojot rodenden inace denes moeto bebce pak go gledaa na eho I se e ok fala bogu oti bev za konzilijarno mislenje I go gledat pravo I na eho
@TeddyGrey ke odam utre na vtoro mislenje kaj kirovski vo cair od dvaj cekam. Vcera cel den si go preplakav neznam sto da pravam bez pamet sum. Iako ne e strasno vikaat mene ete tie crni misli kako ke pomine se mi se vo glava. Ne ocekuvav vakov kraj, sto ke bide kako ke bide dali ke me poragaat, prirodno carski sto kako zosto Abe ke si puknam plus imam doma eden crv pa sto so nego kako leleeee 100 filmovi so nego ne sme deleni ni den ete tuka mi e greshata ama kasno e sekogas vo sekoe vreme za spienje bil so mene i sega cela sum utrepana i mislam deka nemam izlez odvaj cekam da dojde utre da vidam sto kako oti solzite mi se na oci
Ич да не се секираш ќе се навикне неколку дена. Јас исто имам 4год ќерка со мене цело време ни во градинка не оди, а ми искочи топ работа што неможам да ја одбијам што се вика за цел живот. Кај трудна ќе почнам во 6ти месец кај детево ќе треба да го оставам на 100 ума сум, ама си викам како сите деца така и моето.
Ќе биде се во ред. Сега мора да си силна, два црва ќе се наскоро. Позитивно само, и никако со солзи. Тука сме сите со по некоја мисла лоша, мора да се бориме против такви мисли. Чекам утре убави новости.
Скоро сите одат во ск затоа те прашав колки е незнам ке се распрашам ако во случај добием информации ке ти пишем
Опушти се, јас верувам ќе биде ОК, плус на крај си Апни си нешто за душа, чоколатце или слично и одмарај. И без црни мисли. Црвот дома ќе биде супер, голем е, само многу многу зборување и внимание повеќе ќе му обрнувате нему. Ќе следам утре ако пишеш како си поминала на преглед, докторот е супер.
Јас не платив ништо.. дента ми зема мерки тој ден беше неработен па утре дента само крв ми земаа и толку ништо не платив Секако дека има тој ден беше петок аи празници па понеделник ги земав ваљда веднаш ќе ги земеш..
Бев на контрола, слушнавме со сопругот срценце и се стопивме По последна менструација сум 9+6 ама по мерки сум 8+3. По скринингот ќе види докторот ми спомна дека може и краен термин да смениме зошто е подоцна зачнато, среќна сум, многу многу
Ја запишува цела историја на бременоста. Внесува мерки од ехото што го прави, внесува резз од крвна слика... Мене ми ја даде во 8 недела веднаш штом слушнавме срценце.
Мене ми отворија кога бев на првиот скрининг и од тогаш ми ги бележат мерките на секоја контрола,тежина,крвен притисок и сл