Јас се чудам кај мене како се собра човек од 750 г во ова меше. Ама др вика таман си е и мешето. Инаку зедов упат за гестациски дијабет неделава да правам иако др ми викаше дека нема потреба бидејќи шеќерот ми беше на последните кобтроли 4. Мн ли е гадно?
Да се пријавам и јас во оваа тема, многу сум среќна. После една година конечно и јас ги видов моите две цртки. Денес бевме на прва контрола и докторот ми ја потврди бременоста, ја видовме малата точкичка што нас не направи најсреќни. Сега за сега се си е во ред, ми рекоа за 10 дена да слушнеме срцева реакција. Се надевам дека ќе имаме добра дружба овде и посакувам секојдневно да се множи оваа тема а поддршка да се намалува. Пријатна вечер идни мамички
Би сакала да те информирам дека иако е безалкохолно содржи 0,5 алкохол и за трудници според последните истражувања е забрането за конзумирање. Ако редовно го пиеш му доаѓа исто како да си пиеш алкохол. Конкретно туборгот е 0,5. Мора на пивото да е обележено 0,0% алкохол. https://eng.baltika.ru/products/tuborg/tuborg-non-alcoholic/
Газиран сок не сум пробала нит швепс. Можеш да прочиташ дека пивово го пијат и други трудници на темава. После 5 месеци пробувам вакво нешто чисто да си ја почастам душичкава малце настрана од стресови.
Ме едитирал модератор и наеднаш мојот пост доаѓа како да те прекорувам зошто пиеш пиво Напротив пијте си со усул се што ви сака душа.
Jas pijam gazirani sokovi, vino u ovie 8 i pol meseci sum piela dlai vkupno 2-3 chashi. Ama zatoa dushava zedna ne mi ja gaseshe nishto osven pivo (pred bremenost ne piev pivo). Se sto e umereno ne e shtetno. Ima zashto ti barala dushichkata pivce.
За алхохол во бременост може да се прочита тука https://forum.femina.mk/threads/Фетален-алкохолен-синдром-ФАС.24347/page-25
Феминки малку помош, многу ме боли главата посебно навечер од нигде никаде, и тоа веднаш штом почна 12 недела, сега сум 11+4 значи 4 дена, може ли да е зошто сменив од магнезиум директ на магнезиум од синерџи? И второто прашање, мака мачам додека да излезам по голема нужда, скоро три дена не сум била, стомакот ми се подува како балон, сливи јадам не помагаат. Проблемот е додека да излезам, после од запек веднаш поминува во потечна столица, имало некој чај Алкалакс, безбеден ли е во бременост?
Кога те боли глава, прво измери притисок. Не би требало да е од магнезиумот. А за другиот проблем, јас не би пиела никаков чај, а и мислам не се дозволени во бременост. Пробај со ленено семе и јогурт. Мене лично не ми помага ништо од храна, па користам глицерински чепчиња повремено, со дозвола од доктор. Прашај доктор евентуално за чепчињата ако ти даде дозвола.
Денес бев на преглед и скринингот помина иако немо ме гледаше 15тина мин и само рече добро е, се е во ред ако сум сакала да правам во Струга одделно скрининг за срце но според него немало индикација за било какви понатамошни испитувања. Не ми кажуваше одделно што гледа и додека прозбере срцето ми беше во пети. Пол сеуште неможе со сигурност да ми потврди, но рече дека е најверојатно девојче, папочната врвка сеуште му е меѓу нозе и беше свртено со грб. 22+1 бебе 470 грама, околу тоа што не го чуствувам толку многу ми кажа дека може е помрзливо, а и секој преглед е свртено со грб може таа положба му е удобна па затоа ударите ги чуствувам како пулсирање.
За запек мене др.ми даде "рецепт" Три урми се покиснуваат со топла вода навечер и се остава да стои до сабајле. Се пие на празен стомак и се јадат урмите. Мене ми помага
Девојки сега гледам во извештајот и таму пишал ми спомна спомна дека он ги нема тие апарати и дека ќе треба да одам докторот дека треба фетална ехокардиографија кај др.димески др ивановски го немал тој апарат сега сакав да прашам дали ќе треба сега да се закажуваа после скрининг или кога сакам може да отидам да си го направам незнам и како се закажуваа кај него ај некој совет ве молам..
Devojki na brisevi mi najdoa kandida samo i prepisani mi se vaginaleti? Gi ima li nekoja koristeno POLYGYNAX vaginaletite?