Ова и мене ме интересира. Дали ради јакиот маркетинг мене Бекутан од секогаш ми е поим за детска козметика. Немав ни претстава кои се други брендови на детска козметика постојат. Еве ако некоја е поупатена во сотавот или има дома Бекутан производ, нека сликне состав па да разглабаме која е штетната состојка и што предизвикува. Да не излезе дека е само анти-реклама на конкуренцијата? Има во тинекс ранче со пакет производи на Бекутан и подлога за пресоблекување. Ми фати око тоа тоа ранчето. Ако нема состојка опасна по живот да си го купам, нема да се расипе
Здраво!Не знам прашањево дали е за тука...но сакам да прашам.Бремена сум 5ти месец.Бев на забар ради скршени заби мртви.Седумката мртва со колец во неа,се искрши.Пак ја чистеше,сега два колци и стави и пломба.Од Вторникот навака ме боли внатре во забот.Докторката вика дека е нормално истрауматизиран е.Работено е.Дека ќе се смири.Инаку спијам мирно.Има ли некој ко мене?
@ocicka2014 @Sesil Ќе најдам слики од составот па @Biodevojka може да каже подетално за состојкиве. Ма да јас имам читано во темата за анализа на состојки дека кремите и шампоните нивни содржат нафтени деривати и формалдехид. Еве ја тагнувам може подетално да објасни И јас за ќерката прва користев Бекутан ама кога може да се најдат производи со подобар состав зошто да не користиме , а не мора да се скапи ете и од Алверде има производи што се природни и евтини за бебиња
Исто и јас мила за ќерка ми користев бекутан од раѓање ама кога доби страшна пеленска реакција морав да менувам се па и козметиката тогаш педијатарот ми ја предлижи од еуцерин маслента купка пх5 иако не помогна многу сепак додека ќерка ми се одвикна од памперс ја имавме алергијата зошто беше алергична на сите можни памперси.исто ја читав био девојка таа многу се разбира од овие состави на креми и слично па сега за ова бебе решив да земам друга колекција.
Мене бекутан влажните марамици ми се врв над врвовите. Штета овде ги нема иначе ќе продолжев да си ги користам за мене бар. Сум немала никаква реакција на нив, просто ги обожавам, а толку различни пробав овде ниедни не ми се толку погодени. Луѓе ќе пукнам. Тахикардија имам деновиве. Се појавува некое време па поминува, еве утрово уште трае.. веќе неколку денови ја имам. Се соочува некоја друга со тахикардија во 7ми месец? Смее нешто да се пие за тоа?
Б6 знам дека смее да се земе https://forum.femina.mk/threads/Тахикардија-во-бременост.16514/page-3 има повеќе мислења тука, види си шо можеш да земеш
јас имам цела бременост, речиси секој ден, ми рекоа по потреба Верапамил да пијам и Б6.. али сепак консултација со кардиолог направи си...провери го железото, пиј вода, и провери тироидната..
Здраво на сите мешковци. Полека влегувам во трето тромесечие, од средата 27 недела. Вчера и денес си го осеќам бебето ниско како ми удира во мочен меур, дури и врвот на клиторисот ми трепне. Извинете на деталите. Дали и вас ви се случува истото и како се справувате со тоа. Не дека е болно само ми е многу непријатно.
Мене цело време ми е доле и ми удира директно во бешика, до мера да се измокриш во гаки Чаре некое што правам јас е ја држам доле раката, зошто имам приметено чим држам се смирува али ова на гола кожа, преку облека не престанува.. пробај и ти вака може ќе ти упали, .... и нешто можеби чудно и смешно ќе ти звучи ама имам исто приметено, кога сакам да снимам со тел како клоцаат на гол стомак, како да знаат и прекинуваат со удари, може да ги фатам некогаш али поретко.. делува за неверување, но ете баш пробај да видиш како е кај тебе па кажи ми... ако не нема посебно ништо друго што да направиш, ќе си јадеме удари тоа е
Луѓенца да знаете во Стружанка обични бели тетра пелени се по 55,а шарени по 65, и шведските беа по 80 мислам
@Софија 88 ова за снимањето потврдувам и јас. Јас испитував крв и мокрача, во мокрачата бактерии и покачени леукоцити во мокрача 40, а горна граница 22. Утре ќе правам уринокултура па ќе видиме во понеделник што ќе каже. Се мислам дали од тоа е можно да ми е скратен цервиксот Железото минатиот пат околу 13, сега 8.5, а долна граница 7.6 дали пак ќе ми дава терапија аман веќе 300 апчиња пијам Предлог гинеколог за второ мислење?
Мешиња, 40+2, денеска бев на контрола, со бебе е сè во ред, само намалена плодова вода, што Илиевски (Чаир) рече дека е нормално пошто сум со поминат термин. Требаше да ме хоспитализираат, ама немало место и ми рече да одам утре пак за контрола и останување, здравје Боже. Некоја со искуство на намалена плодова вода во 9ти месец?
И И јас бев денес во чаир, 100%сме се виделе Туку, првата бременост, 40+3 на цтг и ехо, ми евидентираа намалена плодова вода,вечерта ми.почнаа болките, др ден се породив. А викаш немало место? Кај ќе не соберат сите еден куп не имаше денес
ima skroz isto samo vo treti mesec, shestka umrtvena i so navlaka mi se skrsi i morase da se pravi. cela nedela me bolese od rabotata no mi go zatvori so lek i posle se smiri. e sega si odlozuvam da otidam si go cuvam taka duri ne me boli, inaku mora da mi go izvadat ostatokot.. ama si vikam od ko ke se porodam ke go sredam.
Ccc nemalo mesto, sramota..... a ako mu dades 50evra pred poroduvanje i posle uste 50 togas ne samo deka ke ima mesto no i ke te tretiraat kako kralica. Lezev tamu skoro 3 nedeli i svasta vidov...zena so namalena plodova voda lezese tamu 10 dena i nikoj ne ja gledase ....ZOSTO , zatoa sto ne castese nisto. Ako sakas lesno da pomines vekje znaes sto treba da pravis (nazalost) . So srekja ...
Исто сме со терминот. И јас долу ја осеќам бебка, како во каналот да е. Вчера бев на контрола пишав погоре веќе е свртено надолу и малку спуштено подолу. Ми рече повеќе одмарај. Дури долу (извинете на опис) срамните усни ми се потечени како крофни и љиљаково со хематоми. Др ми рече од простум и од движење по скали. Ако вака продолжиш ми рече ќе те ставам на строго мирување. Ама не било ништо страшно. Вчера многу членки ме утешија.