Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Јас нарачав од Трифантино, задоволна сум, преубава е постелнината :)

6E155C69-794D-4DA1-AE18-6C6247357F2D.jpeg

На bella.gk, Girl-Rabbit, Adams и 11 други им се допаѓа ова.
  2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Drugarki i jas kako i @lejlla nezz dal e za tuka prasanjevo ama edno vreme vekje porodenite od vas kazaa deka imalo nekoja tema za sto se e potrebno prvicno za bebe..... Nekako dali e trudnicka smotanost ama ne uspevam da ja najdam temava.... Ke pomogne nekoj???
    By the way uste nisto nemam kupeno, valda od naredna nedela pisle prrgled ke mi trgne so kupuvanje :D a samo gledam na net nekoi slatki stavri i se ligavam :)

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    А како се движат цените?

4. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026

https://forum.femina.mk/threads/Што-сè-е-потребно-за-новороденче.10854/page-20 :)

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Здраво женски не сум се оклучила ептен кнап со времето. Деновиве топло па искористивме до зоолошка, прошетки и еве од денес пак дожд. Инаку преку ден активна ама ноќе ко ќе легнам се живо и диво ме боли. Не срамна коска, нога стомак буквално се. Тоа е ќе издржиме.
    Ќерка ми се роди у март имаше хулахопки облечено ама шпикозните ми беа со копчиња меѓу нозете и имаше луфта, па морав да и облечам. За второто здравје и живи, ѕиврички или хулахопчиња ако е во фустанче, јануари или почеток февруари. Не планирам многу да ја наоблечувам ама ќе видиме, дома нема сугурно ама за надвор да. Бебињата треба само еден слој повеќе да имат од нас облечено.
    Порано спиев на грб, сега веќе почна се да ми тежи и си спијам на страна лево десно. Лежам и на грб но додека можам да разменам малку.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Околу 4000 ми дојде мислам овој комплет: чаршав, навлака за перница, навлака за јорганче, оградица, плетенка и 3-4 украсни перничиња. Перничињата се по 300 денари едно, така да без нив би дошло околу 3000.

7. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Јас би земала само оградички. Ваљда ја имаат таа опција, друго имам. Баш ќе пишам да видам што ќе ми кажат. Фала ти

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    18.662
    Јас ги растварав со боровница и пиев со цефка:D

На Dikinzi, Cherry333 и NNK19 им се допаѓа ова.
  9. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Ау алал да ти е. Како можеше со цефка малце по малце. Јас затнувам нос и на екс многу ми беа грозни.
    @Cherry333 јас немав никакви несакани ефекти само имав промена на боја на столицата. Да не се исплашите како јас.. ќе паднев у несвест:rofl:

На RAK91, Dikinzi и Cherry333 им се допаѓа ова.
  10. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Да, можеш да нарачаш што сакаш. Јас пример воопшто не ги користам навлаките за перница и јорган ама така беше ставено на ФБ и така го нарачав во фрка без да размислам :)

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Сега баш пишав да видам цена. А многу се убави ептен. Оддамна ги меркам :D

12. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Од кога почнавте да купувате трудничка облека?
    Моиве фармерки ме стегаат а не сум поправена ама едноставно многу ми се непријатни. А за на работа за 8/9 саати да седам така стегната нема шанса.

На dunika и Dikinzi им се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    7.645
    За столицата веќе ми е јасно, знаев од одма што ме чека и не се извадив од памет. Ама ова со забиве почнаа да забележуваат луѓе срамота е :(. Фала @Sofi.ja, добра идеја:).

На Sofi.ja, Dikinzi и NNK19 им се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jaс од трети четврти месец, за летото имав ленени панталонки со ластика 3 пара си купив и фустаните летни лелеави а сега имам два пара фармерки само. Пери носи сум. Хеланки за по дома и фустани, тиролки носам што ги имав предтоа дека се растњгливи и широк модел.

15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    7.645
    Фармерки престанав од кај 10 недела да носам, ги заменив со широки тенки пантолони зошто лето фати. А после си купив труднички фармерки накај 4 месец и еве уште си ги носам, само сега ми се кнап во меше:lol:

На Vanessa9li му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.951
    Допаѓања:
    12.189
    А трудници, се депилирате на интима? И од кога почнавте?

5ти месец сум, не сум чепната откако забременав, ми е страв од грчење од болката. А практикувам шеќерна.

На Dikinzi и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас се бричам ама неможам веќе да се фатам убаво одоздола, ни со огледало ниту без. Кај и да е ќе го уклучам мажот ми он да ме среди. Сега баш гледав машинки да си купам подобро да се средувам дека бебе ко че се роди понабрзина и повеќе да трае и за раце и нози. Мои блиски имат и мн се задоволни.

На Dikinzi и Vanessa9li им се допаѓа ова.
  18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Jas se depiliram celo vreme, odam na kozmeticar so toj cist puter vosok go otvara pred tebe i si raboti.... I poentata e da si sto poopustena..... I da se depiliras na odreden period maksimum 1 mesec razmak za da ne se mn golemi vlaknata pa togas povekje boli
    7mi sum inace

На Dikinzi и Queen8 им се допаѓа ова.
  19. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    И јас фармерка не облеков после 12 недела. Мислам цела бременост ја поминав во хеланки, си накупив 2-3 пара со тенка ластика од тие што не стегаат и само ги комбинирав со маички. Е сега ме фати мерак за нешто покласично минатиот месец па си купив панталони од Ваикики (цела трудничка гардероба ми е од таму сега кога ќе размислам, има ептен избор) А за фармерки не сум размислувала, некако не ме фаќа мерак иако пред да останам бремена само фармерки носев.

За прашањето за депилација.. Јас никогаш не сум се депилирала зошто не поднесувам болка. :) ама затоа редовно се бричам и сум експерт веќе. Малце трае цела процедура, сега со мешково напред, и малце може ќе се сецнам зошто одам на допир не можам да се видам. Ама во секој случај редовно го правам тоа зошто не можам да се поднесам ако не се избричам.

Јас да се пријавам, ме немаше некое време.. Арни добри. Бев да гледам креветчиња и останати работи, имам уште 2 продавници да прошетам, ама сега за сега знам што сакам. Некако страв ме фаќа како ќе го бањам буци, и не можам да изберам соодветно (најсигурно) коритце. Ми понудија едно мрежно столче за во коритце да го ставам и да седи на него дур го бањам, ама не знам. Избрав и неколку комплетчиња, шпикозни, бодиња, ама чекам шкафот да ми стигне па да ги купам. Се видовме со едни градежни инженери во петокот па чекам проценка да ми направат, ако се е во ред ќе почнат со реновирање, а во меѓувреме јас си ја средувам собата, денес утре треба да отидам да изберам тепих и завеси. Таман и креветче да избереме. Ме чека многу работа, ама едно нешто разбрав, прави си како што си сакаш за да ти биде убаво. Не чекај оправдување или поддршка за твоите идеи од никого зошто може и да не ги добиеш.

Психофизички паднавме и јас и мм со кучето, уште не може да се опорави еве 8ми ден. Некој може ќе ми се смее, ама и тоа е живо суштество плус си го зел да се грижиш за него не можеш да го фрлиш на улица. Секој дена еве недела дена, сабајле вечер го носиме на инфузија и инекции. Дали ќе се извлече не знам, ама еве и другото поголемото почна да покажува симптоми на болеста. Значи еден ден да немаш мир. Ама се си велам и си се тешам, живи здрави и силни, се ќе се среди.

На Tedyyy, Lostinparadise, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Јас никогаш не сум отишла на депилација кај жена, дома се депилирав и тоа не беше често, а од кога останав трудна ич не помислив на тоа, сама си се средував дома, ми беше страв да не се стегам на депилација од болка, или па инфекција да фанам некоја ( мада секадр можеш да фанеш) , и затоа дома си се средував, и тоа до последниот ден до 41 недела како се породив :D Огледалцето пред мене и завршена работа. Еве и со второво така си правам :D

На Vanessa9li му/ѝ се допаѓа ова.