Активна е темата и мене ми помогна да се одлучам. https://forum.femina.mk/threads/Прочистувачи-на-воздух.9883/page-5
Можеби ако се напиеш два бедоксина ќе се смириш малку. Можеш и еден магнезиум да се напиеш, ќе те опушти.
@elenaklasik Ова ми е крвната слика, сега не разбирам кое е ,што е. Кој разбира нека преведе Ќе се дружиме сега почесто ,и онака во кревет нема што друго да се прави
Мила не оди на клиника,оди во ремедика или систина за сигурно.На @Мариаа. членката ја спремаа за ревизија на клиника,и СРЕЌА членката отиде на второ мислење во ремедика и место РЕВИЗИЈА она си слушна СРЦЕНЦЕ и веќе БЕБУШ и е во прегратка,а да ги послушаше тие од клиника ќе и го абортираа бебушот ЖИВ.Јас не знам доктори се или семкари.Неписмени Секогаш кога ќе ми ја спомнат клиника се потсетувам на членкава и истовремено на "стручноста"во клиниката.Ти ја посакувам среќата на @Мариаа.
Како може Васо да не те прати на клиника.. не ми е јасно.. значи ај јас што имав ризична бременост па ме прати од 37-38 недела на клиника но имаше уште 2 трудници кои беа со мене на преглед тука некаде бевме со термини немаа ризична бременост, се им беше супер па ги прати на клиника.. да се запознаат со гинекологот кој ќе ги пораѓа... до 37 недела се оди кај матичниот после тој ти дава упат за на клиника и таму те следат до пораѓај...
Се надевам ќе помине. Еве пак ми се слоши пред малку.. и тахикардија имам.. Незнам зошто така оддеднаш ми се случи...
Може сега ќе ми дадеше упат за таму.. ама не беше тука.. Пале ми рече дојди во четврток за ехо и цтг.. Незнам веќе мака ми е од се... Васо го слушам цело време, како ќе ми каже така правам, да ми каже фрли се во бунар ќе го послушам, од што имам доверба во него.
Димчев е стручен за скрининзи, се сомневам дека Трајковски е исто. А тоа колку зборат на преглед не е репер за тоа што се знаат да видат на екранот. Зборот ми е дека за скрининзи треба да си одиме кај тие што си се специјализирани во областа без разлика дали имаме друг доктор на кој повеќе му веруваме или почесто ни прави прегледи
Стручноста на Димчев никој не ја оспорува и затоа бев кај него. А Трајковски исто така не е баш од најзборливите. Јас само ги споредував прегледите и кај двајцата доктори. Трајковски го виде истото, детално и убаво објаснето.
Во 7ма полна недела на прво ехо ми кажаа дека нема ембрион, до 9та правев ехо уште 2 пати и не се разви, терапија прекинав штом ми кажаа во болница. Првиот преглед ми даваа надеж дека може до следно ехо ќе се гледа ама не беше така, мене симптомите ми прекинаа и имав бледорозев исцедок. Си завршив со киретажа и скршено срце ама после три месеци се израдував конечно и успешно до крај! Некогаш не знаеме зошто нештата така се случуваат. Заради историјата моја имам доста читано на тие теми и често сум сретнувала дека шансите за успешна бременост се најголеми некој месец по киретажа. Ова е мој случај, можеби далеку отидов, ти си само 6та недела и се надевам со добар исход ќе ти биде и оваа бременост
Чудно ми е.. навистина.. Васо речиси сите ги праќаше на клиника веднаш штом ќе влезат во 37 недела... а исто и Бошковски и Павлина и Снежана додека беше во истата таа ординација.. значи сите после 37 недела трудниците ги праќаат на клиника... ти си првата која вика дека е во 37 - 38 недела а не е пратена на клиника и не е прегледана со рака колку е отворена и дали воопшто е отворена... а како што паметам на почетокот од кога остана бремена беше со негативни мисли и плус викаше дека си кај Божодар Бошковски... така барем те запаметив...
https://panacea.mk/prava-na-patsienti-kako-da-zemete-ednokratna-parichna-pomosh-za-novorodenche/ мајки прочитајте ќе Ве интересира
Да. А докториве кога ги видоа вредностиве,рекоа ништо опасно,малку се ниски, ќе се поправи тоа.. Имав пак кафено на бришење бе женски, се јавив, докторот вика не е опасно,стара крв е тоа. Вие што мислите? Пијам утрогестан, можно е да е од тоа? Или глупости трескам?
Да ама и реф граници се други. Значи во друга лаб ако направи со граници 12-15 пример, ке и биде 11. Сепак е под граница, да си провери и железо.
Се додека е кафено не е страшно. Исто и јас во 5 недела прокрварев и неколку дена имав кафено на бришење и докторот ми кажа дека не е страшно се чистиш. Гали меше и не му ја мисли не си прави стресови. Одмарај и само до тоалет станувај
Такви се референтните вредности зависи од лабораторијата. Да, малку се намалени ама не е за запоставување. Општо е познато дека е многу лесно да се стане анемична во бременост затоа потруди се уште сега да ја поправиш крвната слика. Од искуства на породени другарки нагло паѓа хемоглобинот во последните месеци. Јади си месо (црвено по можност), зелена салата, цвекло, коприва, какао, жолчка од јајце итн. дај се од себе да ја поправиш крвната слика. За крварењето можам да те замислам како се проверуваш нонстоп во вц, и јас имав таков период. Истото го мислам како докторот стара крв и на крај на денот, доктор знае најдобро. Опушти си се, и кркај салатички