Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас еве со прва бременост, почувствував некои кркорења околу 18,19,20 недела но можам да кажам дека сега еве во 21 веќе осеќам баш како чукнувања одвнатре и си мислам дека тоа е тоа:) и матичната ми рече дека околу 20 ќе почнам да осеќам. Јас еве во 21 почнав....и тоа не постојано, туку неколку пати на ден, особено ко ќе седнам пооптегната или ако легнам....

2. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Fala ti mnogu za objasnuvanjeto i za olesnuvanjeto sto mi go dade :)

Dikinzi and Milicka* like this.
  3. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Матичната треба да ми каже дали ми е на преден или заден? Кога го кажуваат тоа? Или треба сама да прашам? :D

4. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Миличка мислам дека немаш потреба да се секираш.... Барем не според тоа што си 19та и немаш осетено движење.... Јас дури во 23та негде ја осетив мојата пуфка.... Кај секого различно некој е почуствителен некој поотпорен.... И јас тогаш се секирав и прашував ама кога и дојде време си ја осетив :) така да ич не му ја мисли ради тоа бебата :*

5. maaitka

maaitka Популарен член

Матичната ми кажа уште на почетокот кога бев за срцева акција и во мајчина книшка ми запиша дека е на преден :) Они сами кажуваат :)

6. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Колку се радувам за тебе! :inlove:
    Движењата што ги осеќаш после јадење не се цревата, дефинитвно е бебето. Истото ми се случуваше цело време и по малку истражување дознав дека шеќерот од храната што ја јадеме веднаш стига до плодовата вода, па како што нас ни се крева одма шеќерот, така и на бебите и затоа преткаат најмногу после јадење. Кај мене беше смешно што после 6-7 месец, мојава цуца после секое мое јадење благо почнуваше да ика во стомак. Јас викав Абе лакома е, голта од плодовата вода и затоа ика, маж ми се смееше ама сега кога ја гледа колку е стварно лакома, вика Има шанси да беше во право :lol:

7. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Фала ти ;*

Babyiscomming likes this.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ме заинтересира со ова икањето, еднаш знам @Dikinzi имаше пишувано за ова ама не обрнав внимание дека рана бременост ми беше. Како знаете дека ика? :)

Dikinzi, Milicka* and Sandra456* like this.
  9. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Koga e potrebna majcina kniska ,koga ja baraat ?

Milicka* likes this.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

https://forum.femina.mk/threads/Мајчина-книшка.13285/page-14

Прочитај тука за мајчина книшка има различни искуства, некои матични даваат, а некои не. Ако одиш во приватна болница нема ни да имаш. Изгледа и нема некоја улога.

Dikinzi and Milicka* like this.
  11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Верувај, секоја втора жена, ако не и секоја, се соочува со проблем/потешкотија околу бременост. Дали ќе е тоа неоформена јајце клетка, неможност за забременување одреден временски период, психички состојби и други состојби, да не ги набројувам... Организам, хормони, некогаш се случува и тоа и не можеме да објасниме зошто. Ако овојпат не се случило да се развие, следниот пат од првпат ќе се зачне, да знаеш. Ќе помине периодот, ќе се средиш и во акција. Не дозволувај да ти потрае тагата поради ова, неубаво е и тажно, ама ќе има пак прилика и тогаш ќе си биде во ред. И точно- здравјето е најважно, и физичко и психичко. Да си го сакаме и чуваме телото. :l::l::l:

12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Spored link od clenka za potrebbi dok. Za pomos za prvo ili 2ro dete navedeno e i majcinja kniska so fokokopija id 3 5 i 7 strana. Mozebi nekade ja baraat nekade ne. Sepak na nareden pregled ke ja prasam maticnata. Fala ti mnogu

13. NNK19

NNK19 Популарен член

Ќе го осетиш во ист интервал и цело време исто малце подолго ако прави значи ика:D не знам како да се изјаснам пишувајќи:rofl:
    @lejlla честитки да се живи и здрави:sun:

14. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Јас се чудев кога некој ќе ми кажеше дека осеќа како бебето ика, ама кога почна, немаше утка. Како јако пулсирање на едно место во исти интервали - дури со голо око понекогаш се гледаше како бупка нагоре: Буп, буп, буп :) Обавезно после секое мое јадење икаше и еве ја сега 3 месеци има, после секое лапање ика.

15. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Ti blagodaram.. znam i se tesam so toa deka se ke ke si dojde vo svoe vreme.. ;*

elenaklasik likes this.
  16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Многу жени го имаме истото поминато, и верувај со истите прашања, што ќе биде следен пат, ваков тип на спонтан е генетска грешка и најчесто на ништо не укажува. Така да почекај до утре пто ќе то кажат и како ќе поминеш, после посвети си се на себе малку (јас во такви периоди, пешачев, спортував, внимавав да се хранам убаво) така ќе помине месец два и ќе то дадат зелено светло за следна бременост и ние одма ќе те чекаме по темиве. Без разочарување, навистина на многу жени се случува

17. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Pak jas.. dali da baram nekoj podobar doktor utre za kiretazata ili ??? Ne poznavam nikoj vo GAK, mi rece maticnata deka ne e nisto seriozno za da odam vo privatna klinika...

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Првото се отепа од икање во стомак, и кога ја родив цело време икаше :D Сеа второво исто ика цело време, ама по кратко.
    Иначе икањето се сеќава после 25 недела, кога е поголемо бебето, баш како што пишаа претходно..туп туп туп ..на секоја секунда како ние што икаме, нема шанси да не забележиш, икаат минута време може и фазла, и неколку пати во ден.
    :*

Мене матичнава не ми даде до сеа, а не сум на приватно.

Milicka* and Jana06 like this.
  19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

20. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Мамички само да ве поздравам, денес бев на контрола полна 33та недела, 2400гр тежиме имаме уште, докторот рече грлото добро е тврдо, ми даде вагиналети за кандидата и земавме брис за стрептокока. За 10 дена може пак ќе одам на контрола, да видам до каде ќе сме дојдени.