Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Мешиња како ја поминувате зимата? Мене ме уби досада. Во куќата кај што е каминот топло е. Во другите делови студи иако има одлична изолација. И од тој студ не ми се фаќа ништо,а сакам да средам, да зготвам, да ми е чисто. Но, ладното ме враќа покрај каминот. А, не е еден ден. Вие како го поминувате денот? Вашата рутина, дневни активности. Нека сподели некој да се мотивирам и јас, а можеби и некој друг.

На dunika и lavinija28 им се допаѓа ова.
  2. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Да си прашам за килограмиве , малце страв ме фаќа , поправена сум 3 кг а сум 26+6 , јас по природа сум повекњ полничка да не речам дебела а ете во бременост 3 кг досега , нормално ли е ? И дали имате како слаби менструални болки ? Ништо алармантно ама да не си раат :) ??? @Bebac ако ти е за утеха оваа недела ме уби досада :) досега шетав акав но кога ме ставија на мирувањр еден ден година ама ке помине се самл бебе да се рооди здраво живо и на време :) а со ладното се бориме некако , фати студ деновиве :)

На Dikinzi, dunika, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  3. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Не знам на фб ми излезе би требало во сите

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Читни во темата Килограмите и бременоста, таму дискутираме месец-два за тоа.

На dunika и Milicka* им се допаѓа ова.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    И јас сум 3кг + а сум 20+1г.н. Мене матичниот ми кажа дека од 7 до 11 кг е нормално во бременоста. Битно е бебе да се развива, да напредува. А, сигурно земаат се од нас што им е потребно. Но, сепак кога ќе одиш на контрола консултирај се со матичниот гинеколог.

На Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  6. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    @Milicka* зошто си ставена на мирување? Читам 26+6г.н. си!

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Лелеее, значи ја 2 кг се мерев сум поправена од срцева реакција до пред скрининг ( значи од еден до друг преглед) , и ќе идам на даље ваљда оти по 200/300 гр чоколади на ден јадам, многу ме тера на благо и ич не се замарам. Ќе качам 30ка како у прва бременост, ама ич не се замарам. Уживајте во бременоста мајки, кога ќе се родат сакале или не ќе ослабете од нејадење и неспиење (да не ве плашам ама малце тешкичко е у почеток ) :D .
    Инаку @Bebac јас мила цееели денови додека е малиот на градинка лежам, бар 8 саати, сеуште ме тера на спиење, си дремам, гледам серии и одмарам. Работам само попладне и моментално само по пола работно време, не можам да се форсирам. И мрза сум ептен. И дома е хаос. Ја ќе раскренам ,малиша ќе фрли бомба и така у круг. Затоа ја одмарам, он растура ама топ ни е. Увек е растурено и не може повеќе од тоа што е. (facepalm) :rofl:
    Ич не се замарам.

На Girl-Rabbit, kavadar4anka, Meckicja и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    @0ли фала ке читнам не знсев дека има тема :) : @Bebac поради скратен цервикс па сега имам време се да исчитам :) фала Богу бебе е во ред ама сега одма си правам филм ме боли меше понекогаш како менструални болки и одма лоши мисли , а ова го имав и кога не лежев ама тоа ти е психа , :)

На Dikinzi, dunika, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ги осеќаш дека меше расте, матка се шири. Јас имав поприлично јаки од почетокот, сега се смирија и изгледа мешко стагнира. Чим ги добиваш знај дека растетеееее. :inlove:

На Dikinzi, green.eyes, Milicka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Без лоши мисли! Се ќе биде во ред само што ние паничиме. Господ на сите да ни е на помош и се ќе биде во ред.

На lavinija28, Milicka*, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Ауу значи јас многу си качувам за 19 недели 5.800 си имам качено.Како што е тргнало до крај ќе отидам и +15/20кг :whew: вишок
    Од денес на строга диета (facepalm):wasntme::!::lol:(highfive):muscle:

На Dikinzi, lovely12, Bebac и 2 други им се допаѓа ова.
  12. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас гледам дека секој месец (од ноември наваму) се поправам за 2 кила (пр. Ноември 62, декември 64, јануари66). Сега сум 25+2 па се надевам не е мн страшно :)) А јадам се' во нормала, ништо повеќе или претерано во споредба со периодот пред да останам бремена :)

На dunika, LadyC и Milicka* им се допаѓа ова.
  13. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Здраво на сите
    Ве читам подолг период и конечно се регистрирав
    27+2 сум
    Моментално немам некои прашања, сакав само да ве поздравам. Се надевам дека ќе се дружиме ☺️❤️

На Girl-Rabbit, Kate Rina 93, Nairobi88 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас ако не си го исполнам денот мн ми е досадно и почнувам да размислувам за пораѓајот и почнуваат паниките ама ако си најдам занимација, немам гајле. Од денес ми почнуваат работните обврски па си велам таман ќе помини досадата. Инаку си читам книга, серија или некое филмче, и на кафенце денски си одам да се раздвижам малку, или пак нешто да си испазарам-само да не сум по цел ден дома :):hai:(wfh)

На Dikinzi, dunika, Maja92@ и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Хехе нека расте веке мешко , сите ми велат немаш големп меше, читав мн пати на форумот дека исто им кажувале и на други мамички па затоа и сум смирена , битно бебе добро напредува :)

Дај Боже кај сите се да биде како треба , ке ги бркаме лошите мисли , иш иш :)

Па не е страшно , јас малце се исплашив со ова цервиксов па исплашена и не ми се јаде , а колку бев стрвна ама тоа е :) ке почнам сега да се дебеламммм :)

На Dikinzi, lavinija28, Ann.loves.you и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    јас станувам сабајлето во 6 часот се спремам за на работа и од 7 до 3 ми е работно кога си идам облакам тренерки капа обавезно јакната и пешачам,потоа ручек па пак уште некој круг низ малото се туширам гледам пријатели ако не ми се спие читам книга и во кревет,излегувам и на салата и кафе но поретко .п.с кај мајка ми сум мажот ми работи во странство

На Филотеа, Milicka*, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Диета никако! Јади повеќе овошје и зеленчук. А, килограмите ќе се намалат, само бебушите да се како треба.

На Milicka*, lavinija28, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    :) тебе убаво ти поминува времето! Јас сум ептен зиморлива. Имам и јас активности, шетам, правам ручек. Но, сепак не е тоа како порано. Ај здравје ќе истуркаме зима, ќе се породиме па ќе биде подобро.

На Milicka*, LadyC и Chuchanov им се допаѓа ова.
  19. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.468
    Јас веќе една недела од време на време како да чувствував нешто, но не бев сигурна. Мислам дека дефинитивно од вчера почнав да го чувствувам бебуш како пеперутчиња, клокоткање. :inlove: Денес сум 17+4, прва бременост.

На Филотеа, Milicka*, LadyC и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас не станувам рано бидејќи не одам на работа,некако така си сфатив, за сите години наназад станување рано и трчање по цел ден да стигнеш се' да завршиш, сега си давам "награда" да одморам максимално и да уживам во бременоста. :inlove:
    Наутро уживам со кафе и овошје, па појадок, потоа фемина, книга, тв, сакам да готвам и само барам нешто ново да направам, средувам секој ден по нешто да не се форсирам многу, кога е сончево или не многу ладно сакам да излезам, си пешачам час-два полека, навечер пак книга, филм, серија, разговор со другарки, можеби некоја игричка на телефон...:)
    Од што имам сега неограничено време на располагање,се плашам дека заборавив како е да имаш обврски, ама бебето ќе не врати "во колосек" за рекордно време :D:$

На Филотеа, LadyC, eta и 12 други им се допаѓа ова.