Ако има потреба да се боцкаш со клексан тогаш со резултатот ќе треба до гинекологија за да ти дадат извештај и да може да рефундираш.Но најважно на ехо ако има добар проток бебето си одговара за неделата која си и ти немаш никакви видливи симптоми тогаш некој не ги ни праќаат да испитиваат.Јас сум со ризик за тромбоза оваа бременост се боцкав од 12 недела до 23.И ми ги прекинаа немаше потреба а и бебето ми е 2 недели понапред и сега не се боцкам.Ми рекоа додека се е ок на ехо нема да правиш трансфузиолошки анализи.
Пелени ,марамици да се одлучиш со кои ќе почнеш исто и со која козметика млеко хидратно,лосион за бањање и павловичева.Цуцли и шишиња не брзај за тоа ако има потреба јас сум задоволна од авент и томи типи имаат шише и цуцла антиколик за помалку воздух да внесува и цуцлата има облик на мајчина града.За другите работи можеш и после тоа.
Од Пердормире порачав душек, со две страни е, една потврда и една помека, а навлаката е водоотпорна. Гаранција даваат 5 години. Го фалеа на форумов, а јас не можам да кажам дали сум задоволна од него, не сме го пробале уште Задоволна сум од фирмава, на спалната душекот ни е од таму и не се сомневам во нив. Читајќи низ форумов, и од Симпо купувале некои, тие и по порачка прават за димензии разни. Некои од Дормео земаат, и тој е со две страни и со водоотпорна навлака. Читни во подфорумот Бебе, таму доста искуства има за душечиња. Јас во тој подфорум за сè се информирам, пишуваат мајкиве од искуство.
Здраво девојки. Се породив јас денес. Природно. Во 6 ме фатија болки. Во 8 дојдов во болница. Во 11 се породив. Многу бргу и лесно поминав. Дај Боже сите вака да поминете кои сте во исчекување. Ептен бргу се отварав и супер поминав.
Ајј,за тебе отворив во темава Те намирисав дека си тазе мама Честитки,живи и здрави да сте,уживајте сега
Ние имаме од bebe home од Скопје. Го користиме скоро 4 години и сме задоволни. Уште е како нов, еве ти линк, имаш подолу душечиња. http://www.bebehome.mk/krevetcinja
Честитки! Само убавини и радост да ви носи малата душичка Што убаво баш на термин си се породи, и јас се надевав дека денес ќе биде но ете несака.
Devojki od sabajle vo frki.Mi istece nekoja tecnost,pa ajde vednas na pregled.Doktorkata vika se e vo red ne e vodenjakot,no ona sto me zagrizi e sto postelkata imala kako crni tocki mislam laguna gi narece i pocnuva da sozdreva.Inace 26+3 Bebusot e napreden,spored merkite tezi 980 g. Imav pregled i so raka vika grloto e omeknato,cerviks isto meri 48 mm skoro 5 vika e. Dali nekoa imala slicno iskustvo?
@Kallias2 ааа браво, точно на денот! Нека ви е живо и здраво бебенцето! Ајде штом повлече нога ќе биде и кај нас )) Се најдобро! Поздрав!