Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Do utre 29 polni ,i jas imam pa nema pa pak ima ,im vrtev i koga bev nekni na kontrola normalno bilo brisevi ,urina cista ,nemam nisto dr simptomi pa neznam

Butterfly1107 likes this.
  2. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Мене денес ми се појави на едно бришење, пишав на матичната, ми рече ако немам болки океј е. Јас сум 30+1. Брисеви во 12та правев немав ништо, сеа во 34та треба да одам

3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Исто и јас така како тебе ,и јас брисеви тогаш

Butterfly1107 likes this.
  4. Dianas

Dianas Истакнат член

Бебе ден два пред пораѓај е најчесто мирно или баш активно?
    Не знам дали е тоа тоа или да чекам уште. Не сакам џабе да одам во болница сега.
    Претерано ме боли долу дури на неколку секунди како струја осеќам ама бебе мрда цело време го осеќам. Пола саат отприлика ми е вака. Не знам што е тоа. Половина ме боли но се издржува,стомак не ме боли ни се стега само ептен долу внатре ниското. Како некој да стега со каиш, да боцка со игли, да тегне да влече, од време на време и како струја. Пред 4 дена на контрола ми кажаа дека 1цм сум отворена. Се отварам повеќе? Се осеќа тоа? Немам ни крв ни ништо но на десетина минути морам да мочам. 39 недела сум

5. macufce

macufce Истакнат член

Дали имате проблем со соништата? Еве откако сум бремена, поточно последниве неколку дена обавезно сонувам.
    Се напнувам денес пошо сонував како одам во Плодност за контрола , и др. Кристинка ми кажува дека бебето нема срцева реакција, дека се загушило со папочната врвца.. И плачам , плалам, го барам др. Таше.. и тој истото ми го кажува. И се будам...
    Ииии? Се мрднав :whew:

6. Bebac

Bebac Популарен член

Таквите соништа во бременоста често се случуваат. Многу се непријатни, но ќе издржиме. И јас сонувам разни глупости.

Maja92@ and eta like this.
  7. eliii89

eliii89 Истакнат член

И јас многу сонувам се неубави соништа се ндевам период дека е ке помине

Maja92@ and Butterfly1107 like this.
  8. Филотеа

Филотеа Популарен член

И јас бев така, месец дена не излегов, освен на контрола и во лабораторија... Излегов во петокот рано наутро со мм да прошетам, и чувствувам дека сум ја изгубила кондицијата. Тука негде сме со неделите, сигурно е од самата бременост но и мислам од тоа седење дома дека ми се намали кондицијата.

Сакам до некаде во природа со кола, ама јас често одам до тоалет :D така што не ми е баш практично.
    Така што на неколку дена, ќе излегувам дали со кола или малку пешки кај што нема луѓе да видам сонце и воздух...

9. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Здраво девојки
    Тие што купивте или планирате да купите комплет креветче со душече, убави се душечињата? На тие ќе си спие бебче или ги менувате со некои ортопедски или не знам какви...?

10. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Соништа со бебево , па незнам ни да го облечам ни нахранам. Гладно ...

Maja92@, Jana06 and Bebac like this.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Немам стрептокока, чист е брисот -
    Епа ќерче може да испаѓаш :D:inlove:
    Мама е спремна :l:

Sofi.ja, simonka93, Maja92@ and 12 others like this.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

На тврд душек треба да спие бебето. Јас зедов од Пердормире, душекот е од едната страна тврд, а од другата страна е малку помек, па ќе го свртам кога ќе може да спие на помеко.

Thallia, WonderGuurl and eta like this.
  13. WonderGuurl

Фала ти. Дека сега онлајн морам да нарачувам, па гледав има комплети креветче со душече, претпоставувам дека се приспособени за бебе. Имаат посебна детска линија Perdormire, гледам секој душек си има свое име. Ако не ти е проблем сподели какво е вашето :):hug:

14. 0ли

0ли Форумски идол

Ова го зедов
    FB_IMG_1586774586462.jpg

Има и тема за душечиња, разни искуства, ѕирни тука.

Филотеа and WonderGuurl like this.
  15. WonderGuurl

Ох не знаев дека имало тема и за ова^_^ најфалаа

16. Dua!

Dua! Истакнат член

Zdravo zenski.
    Ima Destina dena vekje kako si go slusam pulsot ili ne znam sto e toa kako otcukuvanje samo na desnoto uvo mng neprijatno custvo mi stvara nervoza.Meram sekoj den pritisok i e vo normala 110,120/70,80.Isto taka navecer mng cesto se budam poradi trnenje na racete,a nautro koga stanuvam custvuvam kako da mi se oteceni dlankite i stapalata.
    Tecnosti pijam sigurno 2-3litri na den,isto taka bockam i kleksani 0,4 sekoj den poradi mutiran gen.Dali nekoja se ima sooceno so vakvo nesto i sto bi mozela da prezemam?
    Inaku sum 19+5 gn

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Добар ден мешиња :inlove:

Денот надвор прекрасен :sun:

37ма недела, второ цтг денеска, бебе мирно околу 3кг (+-450гр) ама докторот рече под 3100 не е. Го напнав докторот за ехо, на глава му се качив и попушти, сега душата на место ми е :) Лицето нормално пак си го криеше ама затоа курето си го покажа убаво во преден план :D И така после тоа добив енергија, па бев до ДМ, аптека и рамстор. Земавме тоа што ни фалеше памперс, влажни марамици, туфери, влошки и крема за гради и сл. Преубаво се осеќам сега, уште креветче и количка да нарачам и спремни сме за почеток.

Информација за тие што одат во Ремедика: Задолжително е тестирањето за корона, прво ми земаа брис, па ме пуштија на цтг. Спремајте си 1500 денари :|

Друго нешто што можам да кажам дека ме израдува (колку и да звучам себично) е што докторот кажа немало да издржам до термин и да бидам спремна во секој момент. Постелката била зрела 3 степен. Ако може некоја да ми каже искуство колку издржала со ваква постелка?

dunika, babyboy1, Maja92@ and 10 others like this.
  18. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Кажи ми за брис само за пред порајѓај?
    И ако може само да ми кажеш ако знаеш амулантите до колку саат им работат со ова вонредна состојба:) ке пукнам додека ми се јават за термин за скрининг:)

И дај кажете за главоболка нешто,неможам да ја вртам главава од болки. А кафе нема шанса да се напијам:x

19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ајј, јас ноќеска триста глупости сонував. Нормално е :) Само лошо е кога е неубав сонот. Ќе има и убави :)

И јас имав вака изразено пулсирање на едното уше на почетокот. Прочитав се и сешто на интернет, меѓу што и дека инциденцата е поголема кај бремени. Најлогично објаснување беше дека е од наглото пумпање на крв, па го слушаш тоа. Сега приметив и пред некој ден дека кога лежам, на перница го слушам.
    Исто читав дека може да е врзано со висок крвен притисок, а мене едвај 110 ми се качува ако сум пиела кафе/ кока кола. Изумив да прашам гинеколог бидејќи дур дојде време за преглед јас заборавив :)
    За отекувањето, намали внес на сол, а за трнењето магнезиум.

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не можам да сфатам која недела си зашто спомнуваш и скрининг и брисеви пред пораѓај. Ќе ти кажам за мене. Првите микробиолошки брисеви ги правев заедно со вториот скрининг (почесто ги прават со првиот, мене ме водеше др. Петрова и она ми кажа да ги правам во 18та). Брисевите за стрептокока, тие пред пораѓај ги правев во 35та недела. Сега со амбулантите не знам како ќе биде, се мењаат докторите за одмор, баш денеска др. Ефремовски ми кажа дека априлскиот распоред е поништен и ќе им прават нов. И тие се цели збунети, не знаат кај тераат.
    А и денеска додека чекав за цтг видов 2 жени си имаа закажано термини, едната не изгледаше трудна, а другата малку :)

Не знам кај кој доктор си ама јас би ти рекла да не чекаш тие да ти се јават туку јави се директно на докторот и закажи си со него скрининг.

За главоболката прво пробај да откриеш од што ти е. Измери притисок, види перницата дали ти е удобна, да не спиеш со отворен прозор. Нека те измасира некој, пиј си какао, свежи сокови, ц витамин од 1000.