Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Do utre 29 polni ,i jas imam pa nema pa pak ima ,im vrtev i koga bev nekni na kontrola normalno bilo brisevi ,urina cista ,nemam nisto dr simptomi pa neznam

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    5.454
    Мене денес ми се појави на едно бришење, пишав на матичната, ми рече ако немам болки океј е. Јас сум 30+1. Брисеви во 12та правев немав ништо, сеа во 34та треба да одам

3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Исто и јас така како тебе ,и јас брисеви тогаш

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Бебе ден два пред пораѓај е најчесто мирно или баш активно?
    Не знам дали е тоа тоа или да чекам уште. Не сакам џабе да одам во болница сега.
    Претерано ме боли долу дури на неколку секунди како струја осеќам ама бебе мрда цело време го осеќам. Пола саат отприлика ми е вака. Не знам што е тоа. Половина ме боли но се издржува,стомак не ме боли ни се стега само ептен долу внатре ниското. Како некој да стега со каиш, да боцка со игли, да тегне да влече, од време на време и како струја. Пред 4 дена на контрола ми кажаа дека 1цм сум отворена. Се отварам повеќе? Се осеќа тоа? Немам ни крв ни ништо но на десетина минути морам да мочам. 39 недела сум

5. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    493
    Дали имате проблем со соништата? Еве откако сум бремена, поточно последниве неколку дена обавезно сонувам.
    Се напнувам денес пошо сонував како одам во Плодност за контрола , и др. Кристинка ми кажува дека бебето нема срцева реакција, дека се загушило со папочната врвца.. И плачам , плалам, го барам др. Таше.. и тој истото ми го кажува. И се будам...
    Ииии? Се мрднав :whew:

6. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Таквите соништа во бременоста често се случуваат. Многу се непријатни, но ќе издржиме. И јас сонувам разни глупости.

На Maja92@ и eta им се допаѓа ова.
  7. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    И јас многу сонувам се неубави соништа се ндевам период дека е ке помине

На Maja92@ и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  8. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    1.115
    И јас бев така, месец дена не излегов, освен на контрола и во лабораторија... Излегов во петокот рано наутро со мм да прошетам, и чувствувам дека сум ја изгубила кондицијата. Тука негде сме со неделите, сигурно е од самата бременост но и мислам од тоа седење дома дека ми се намали кондицијата.

Сакам до некаде во природа со кола, ама јас често одам до тоалет :D така што не ми е баш практично.
    Така што на неколку дена, ќе излегувам дали со кола или малку пешки кај што нема луѓе да видам сонце и воздух...

На eliii89, Butterfly1107, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.320
    Здраво девојки
    Тие што купивте или планирате да купите комплет креветче со душече, убави се душечињата? На тие ќе си спие бебче или ги менувате со некои ортопедски или не знам какви...?

10. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.081
    Допаѓања:
    1.504
    Соништа со бебево , па незнам ни да го облечам ни нахранам. Гладно ...

На Maja92@, Jana06 и Bebac им се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    18.590
    Немам стрептокока, чист е брисот -
    Епа ќерче може да испаѓаш :D:inlove:
    Мама е спремна :l:

На Sofi.ja, simonka93, Maja92@ и 12 други им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    На тврд душек треба да спие бебето. Јас зедов од Пердормире, душекот е од едната страна тврд, а од другата страна е малку помек, па ќе го свртам кога ќе може да спие на помеко.

На Thallia, WonderGuurl и eta им се допаѓа ова.
  13. WonderGuurl

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.320
    Фала ти. Дека сега онлајн морам да нарачувам, па гледав има комплети креветче со душече, претпоставувам дека се приспособени за бебе. Имаат посебна детска линија Perdormire, гледам секој душек си има свое име. Ако не ти е проблем сподели какво е вашето :):hug:

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ова го зедов
    FB_IMG_1586774586462.jpg

Има и тема за душечиња, разни искуства, ѕирни тука.

На Филотеа и WonderGuurl им се допаѓа ова.
  15. WonderGuurl

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.320
    Ох не знаев дека имало тема и за ова^_^ најфалаа

16. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Zdravo zenski.
    Ima Destina dena vekje kako si go slusam pulsot ili ne znam sto e toa kako otcukuvanje samo na desnoto uvo mng neprijatno custvo mi stvara nervoza.Meram sekoj den pritisok i e vo normala 110,120/70,80.Isto taka navecer mng cesto se budam poradi trnenje na racete,a nautro koga stanuvam custvuvam kako da mi se oteceni dlankite i stapalata.
    Tecnosti pijam sigurno 2-3litri na den,isto taka bockam i kleksani 0,4 sekoj den poradi mutiran gen.Dali nekoja se ima sooceno so vakvo nesto i sto bi mozela da prezemam?
    Inaku sum 19+5 gn

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.803
    Добар ден мешиња :inlove:

Денот надвор прекрасен :sun:

37ма недела, второ цтг денеска, бебе мирно околу 3кг (+-450гр) ама докторот рече под 3100 не е. Го напнав докторот за ехо, на глава му се качив и попушти, сега душата на место ми е :) Лицето нормално пак си го криеше ама затоа курето си го покажа убаво во преден план :D И така после тоа добив енергија, па бев до ДМ, аптека и рамстор. Земавме тоа што ни фалеше памперс, влажни марамици, туфери, влошки и крема за гради и сл. Преубаво се осеќам сега, уште креветче и количка да нарачам и спремни сме за почеток.

Информација за тие што одат во Ремедика: Задолжително е тестирањето за корона, прво ми земаа брис, па ме пуштија на цтг. Спремајте си 1500 денари :|

Друго нешто што можам да кажам дека ме израдува (колку и да звучам себично) е што докторот кажа немало да издржам до термин и да бидам спремна во секој момент. Постелката била зрела 3 степен. Ако може некоја да ми каже искуство колку издржала со ваква постелка?

На dunika, babyboy1, Maja92@ и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Кажи ми за брис само за пред порајѓај?
    И ако може само да ми кажеш ако знаеш амулантите до колку саат им работат со ова вонредна состојба:) ке пукнам додека ми се јават за термин за скрининг:)

И дај кажете за главоболка нешто,неможам да ја вртам главава од болки. А кафе нема шанса да се напијам:x

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.741
    Ајј, јас ноќеска триста глупости сонував. Нормално е :) Само лошо е кога е неубав сонот. Ќе има и убави :)

И јас имав вака изразено пулсирање на едното уше на почетокот. Прочитав се и сешто на интернет, меѓу што и дека инциденцата е поголема кај бремени. Најлогично објаснување беше дека е од наглото пумпање на крв, па го слушаш тоа. Сега приметив и пред некој ден дека кога лежам, на перница го слушам.
    Исто читав дека може да е врзано со висок крвен притисок, а мене едвај 110 ми се качува ако сум пиела кафе/ кока кола. Изумив да прашам гинеколог бидејќи дур дојде време за преглед јас заборавив :)
    За отекувањето, намали внес на сол, а за трнењето магнезиум.

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.803
    Не можам да сфатам која недела си зашто спомнуваш и скрининг и брисеви пред пораѓај. Ќе ти кажам за мене. Првите микробиолошки брисеви ги правев заедно со вториот скрининг (почесто ги прават со првиот, мене ме водеше др. Петрова и она ми кажа да ги правам во 18та). Брисевите за стрептокока, тие пред пораѓај ги правев во 35та недела. Сега со амбулантите не знам како ќе биде, се мењаат докторите за одмор, баш денеска др. Ефремовски ми кажа дека априлскиот распоред е поништен и ќе им прават нов. И тие се цели збунети, не знаат кај тераат.
    А и денеска додека чекав за цтг видов 2 жени си имаа закажано термини, едната не изгледаше трудна, а другата малку :)

Не знам кај кој доктор си ама јас би ти рекла да не чекаш тие да ти се јават туку јави се директно на докторот и закажи си со него скрининг.

За главоболката прво пробај да откриеш од што ти е. Измери притисок, види перницата дали ти е удобна, да не спиеш со отворен прозор. Нека те измасира некој, пиј си какао, свежи сокови, ц витамин од 1000.