Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Те читам и си мислам, сопругот мој да бил на место на твојот о 3 часа да чекал инфо за мене, он ќе беше 3 пати онесвестен и со инфузија во рака како што е паничар голем :rofl: Да се насмееме малку :) Навистина нефер, без разлика дали е државно или приватно, треба да се каже. Кога правев лани киретажа, мм не беше со мене, ама докторката кога поминало се му се јавила да му каже на телефон, јас уште не сум била ни освестена. А пред тоа број негов ми бараше, се чудев зашто.

На Bebac, elcezelce, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Само ти се напна :) мм докторот ќе го бара :)

Јас си кажувам мислење дека не е во ред. Посебно во приватна клиника. Затоа плаќаме, за да ни тече мед и млеко.

Let's agree that we disagree :)

На Bebac и Maja92@ им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ја неам зашто да се напињам срц. Тоа што не се замарам за тоа не значи дека и ти не треба. Се што ти следи да си бараш. :D
    Инаку јас сум си кул и презадоволна у глобала од цела нивна услуга. Кој не е нека ги мења. Постојат многу места, бар сеа има избор, само за жал пари немаат сите.
    На крајот од денот нашата дебата е небитна и дали ја и ти се сложуваме, битно е да с(м)е сите задоволни од местата кај што ќе се пораѓаат.
    :D

На elcezelce, Maja92@ и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Му се случило ли на некој да му кажат пол на бебето но веројатен а не сигурен, и на следен преглед да испадне дека не е тој пол? Докторот ми рече не бил сигурен. Споделете искуства?

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ехееее имав со мене првата бременост тука девојка што цело време викаше машко дека носи и на крај роди девојче.:D
    Мене ми рекоа машко сега со второто, па сега на втор скрининг као женско,па машко. И не знам со сигурност што е, само да ми е здраво и живо. И со многу мајки сум зборела исто им се дешавало, прво еден па друг пол да кажат. Битно е да се здрави , живи прави. :inlove:

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Една другарка до крај не знаеше што носи. Кај неколку доктори што одеше на прегледи сите различно и кажуваа и дури и ист доктор на различни прегледи се случи да и каже различен пол. Не ми е јасно како така, при сите овие современи технологии, ама се нервираше прво девојката, после тоа отрпна и на крај рече не ме ни интересира веќе, само да е живо и здраво. И до крај не знаеше сигурно :D

7. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Здраво мешиња јас сум 25+2 и се чуствувам многуу мачно, имам несоница веќе една недела не можам до 4-5 да заспијам не можсм положба да најдам и ме фаќа нервоза само по 4-5 саати спијам и по цел ден сум заникаде, пробувам и преку ден не можам се мачам само... Со мм идеме да пешачиме пола саат и нозете не ги осеќам и грбот и само гледам да легнам, нервозно се осеќам ,мешето ми е оптегнато ,бебе си мрда си го осеќам,а јас некоја тежина во градите... Дали е нормално овој период да ми е така? Извинете на долгиот пост.. позз

На Bebac и LadyC им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Чудно ми е ова што не знаеле пол да одредат. Мене матичнава др Наде од Мама одма ми го погоди полот на близнаците, машко и женско, исто и др Елена во Ремедика. За третово исто одма ми го погоди и матичната а и др Елена во Ремедика. Мислам дека е срамота за еден гинеколог да не знае да препознае пол. Може "свирчето"како што го вика др Елена да го помешаат со папочната врвка, ама ќе си внимаваат, плус може да се препознае скротумот.
    Ама има и такви, јатрва ми на пример со првото цело време и викале женско па на крај машко се роди. Обично обратно грешат, викаат машко па испаѓа женско.
    Многу ми е криво што др Елена повеќе од месец дена не е на работа поради вирусов, баш сакав да ме види и пред породување, иако за породување на приватно ми е ту мач. Ако е се во ред кај и да е ќе биде, ама ако не дај Боже нешто не е во ред, џабе ти е и на златен кревет да се пораѓаш.

На Maja92@, Jana06, monka_bonbonka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    А како беше тоа за полот спрема откуцаите на срцето на бебетo? Ако беа над 160 беше женско или машко....?^_^
    Рамно 160 беа денес кај моето:)

10. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    И мене Петрова за близнациве уште пред 12та ми кажа дека се машко и женско и погоди. А и матичната исто така погоди одприлика тие недели на почеток. И мене ми е криво докторката што не оди на работа поради меркиве, стварно многу е фина, достапна и опуштена. Ми остави океј впечаток. Сега одам кај Котларова, супер е и она.
    Со лесно мајка :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Хаха и јас баш тоа од вчера го мислам, имам читано дека ако откуцаите се околу 140 е машко, ако се околу 160 е женско. И кај мене вчера на преглед беа рамно 160, па одвај чекам да видам дали е девојче според ова :D

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Кај читаш тоа? Мора да пишува и во извештај.
    Еве таква тема тука на фемина. Као над 140 женско :)
    https://forum.femina.mk/threads/Отчукување-на-срцето-на-бебето.3286/

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Види на ваквото сличе , знам и ми кажа откуцај рамно 160.
    Ама треба да проверам за син ми,мислам и за него вака нешто повејќе беше:rofl::?:.
    Ајде некоја со женска да се пријави колку биле:)
    20200416_204516.jpg

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И мене во 11та недела ми кажа за свирчето :D Секако не пораѓа она, а и сега и се роди внуче од син и, па сега чека внука од ќерка и. Така да, сигурно се пази ради короната и не верувам дека скоро ќе се врати. А златна е.

На monka_bonbonka, Abeja, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Нема кај мене нешто такво... :/

Прикачени фајлови:

16. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Не пишува ни кај мене на оваа табела,види дали имаш сличе на кое се гледаат откуцаите. Мислам когс ти ги гледа протоците тогаш ја прави таа слика.
    А ни на извештај не пишува.

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јок, нема на овие сликички или ја не гледам. Да видам од претходните да барам. :D
    Нема везе, ама ептен се напнав колку сакав да видам што пишува. :rofl:

18. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Барај ги од прв скриниг:rofl::rofl::rofl:

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Не оди пак Елена?

20. Demaz

Demaz Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Mene cela bremenost mi ja vodi Mitko Ivanovski i sum prezadovolna. Doktor so golemo istkustvo, se sto kazal taka izleglo. Za da se konsultiras sekogas e dostapen, sum mu zvonela, sum mu pisuvala i na viber, mi odgovaral na poraki, mozda ne sekogas vo istiot moment koga ke mu pisam, ama vo tekot na denot le vrati. Toplo ti go preporacuvam

На kjofti4 и Andra им се допаѓа ова.