Мене ми кажаа уште во 12 недела дека е момче во 16та ми потврдија. Мислам ако е машко ќе ти кажат рано како во 12та а за женско некои потврдуваат дури после 20та недела..
Со тестот што го направи, ти го утврдија и полот на бебчето. Не знам само дали кај вас постои правилото дека пред 14 недела не смее да им се соопшти на родителите, сепак прашај си таму каде што го правеше испитувањето.
Не е врзано со пол,туку со искуството на докторот. Репродуктивните органи изгледаат слично кај машко и девојче. Нема куре толку рано Се ориентираат по тестиси и јајници
Не реков дека не кажуваат само ако е девојче не ти кажува 100% бар до 16та 18та недела. И во групата Термини први се јавивме тие со машки па после со девојчиња. Со братучедка ми кај ист доктор вп ремедика одиме мене во 12та нејзе со девојче дури во 22ра и потврди за 100% претходно и кажа со резерва еве нека потврдат и другите членки секоја може за себе да си каже своето искуство
@WonderGuurl znam deka sigurno se go utvrdile polot ... mozno e da go ima ovaa pravilo ovde. Ke prasame slednata nedela. I fala ti, vi na site za odgovorite. Ubav den
На првиот скриног ми кажаа машко мене, но не беа сигурни зошто едно ноџе му беше свиткано и не го исправи во текот на прегледот па не беше сигурна дали е дел од ногата или тестиси. 18та недела ми кажаа женско.
Јас не ни сакав да знам ама одма штом го зема ехото во секунда ми кажа беше наместен Само нека се живи и здрави
Јас на скрининг бев на 13+4 и со сигурност ми кажаа машко. Во 12+3 бев и докторот рече дека уште е рано.
Мене уште во 12 недела др.Гордана Петровска ми рече дека е девојче. После една недела и нифти тестот ни го потврди истото.
И јас го делам истото мислење дека ако е машко дури и во 12та може да се види. Еве кај мене јас сум 12+5 ама не ми кажа ништо конкретно ми рече наредната контрола за посигурно.
Tоа е точно, но е останато во пракса од порано...но не дека е пресудно. Доколку не дај боже тргне нешто на опаку докторите, анестезиолозите пред се го следат апаратот. Неможат да донесуваат одлуки и да гледаат дали ноктите посинеле или пожолтеле, малце смешно ми е
Што се случи со вебинарот на Ремедика?Зошто така наеднаш прекина?или јас имам некој проблем со коонекцијата?
Zenicki, moze ne e za tuka temava...ako ne e skoknete ja. Da vidam koi iminja gi imate vo plan za bebcinjata. I bez razlika sto nosite kako bi sakale da se vikat?