Devojki itno mi treba dobar transfuziolog,na privatno, vo klinika odev kaj Jani angelkovsKi no NEMA termini I poradi koronata ne mi Se ode na klinika. Mi treba transfuziolog dobar diagnosticar koj raboti so trudnici.
Др.Нинослав Велјановски Систина.Со сите резултати и анализи и извештаи до сега што имаш и најнова крвна слика ако се решиш за кај него.Консултација мислам беше околу 800 ден.
Zdravo na site, imam eden somnez, dali prviot skrining vo 12 ta nedela e najbiten? Bidejki kaj mene i ne se gledase maloto ubavo, besikata mi bese prazna. I dali priska testot e verodostoen? Fala vi
Да, еден од најбитните. Се гледа нухален набор, носна коска, големина итн. Во однос на Приска тестот, некои од докторите го препорачуваат и рутински. Резулататите се обработуваат софтверски, не е конечен, но е показател за степенот за ризик за генетски заболувања. Ако има висок ризик се препорачуваат останати тестови ( неинвазивни или инвазивни) за да се потврди/отфрли наодот.
Втор скриниг поминат одлично. Бебе е за 2 недели плус. Сега се водам како за 22та недела. Ист случај како за батко му. Машко е 100% дури и јас видов 495гр. Параметри одлични. Цервикс е 3мм но брис кога ми земаше рече дека нема место за паника високо е грлото. Или долго не запаметив битно е соодветно за неделите. Железото паднало на 9 но и хемоглобинот е 100ка. Ке земам хеферол но и семе од коприва ке конзумирам. Јас да продолжам како и до сега со исто темпо. Нема простор за паника. Ке чекам само брисевите да се чисти аман више пукнав со инфекции и бактерии
Девојки, ај некој што знае да чита цтг Ништо не разбирам, може и подобро што не разбирам, но ме интересира чисто информативно, а и за понатака да поднаучам нешто Фалаа
Мислам дека добро не ти ги наместиле сондите...има линии по цела хартија и испрекинати линии. Горниот дел се одчукувања на срцето на бебето и тоа си е супер. Долниот ти се контракциите,мирно и нема ништо. Која недела си?
Горната линија се откуцаите на срцето на бебето, долната линија контракциите. Кај тебе скоро и да нема контракции, а за пред пораѓај треба да одат накај 80,100 и да имаат изглед на планини. Така што,не знам која недела си ама имаш уште за веслање
Tочно не ми ги наместија убаво сондите се поместуваа. Супер, дај боже да повеслам до кај 36та. 33та сум полна за 2 дена. Фала женски @Sofi.ja
Хаха, исто и јас секој ден само на одмор мислам, дури почнав и да сонувам како лебдам на водата, а сонцето ме пече, уживање.
Дојдов да правам крвна слика, овој пат имам и за скриен шеќер па ќе си дремам овде 3 часа. Не сум јадена од вчера вечер, мислев кога ќе ја испијам течноста ќе ми дозволат да апнам нешто ама не, еве чекам да помине еден час па да ме боцнат ама некако тешко ми е, желудникот ме гребе и почна да ми се повраќа а сестрата рече ако повратам тестирањето нема да се важи. Ќе стискам заби, да издржам некако, морам. Едит: ме боцнаа пак, остана уште едно боцкање по 1 час и готова сум
Мешиња кажувајте чаре зошто ќе полудам.. имам болка во заб (отворен заб) и ме боли па престанува.. што смеам да ставам што да правам зошто ме утупе цело време една иста болка
Зачин каранфилче. Има во маркети се продава како зрната бибер што се. Ке го ставиш ке ти се смири болката. Потоа полека ке го тргниш
За отворен заб не знам дали ти е добро да чепкаш и да ставаш нешто на него на своја рака. Напиј се парацитамол за болка и подобро отиди на забар ако е неиздржливо да ти стават дрен или да ти дадат лекарства. Да не те исплашам другар дека не оди на забар ради коронава бумбар се напрај во фаца од отворен заб и болка . Мислам нема играчка со тоа
Девојки сакам да му купам на бебуш нешто. Мм инсистира дека е рано ама што дека он збори кога мајка му се истрча уште кога бев два месеци трудна купи две боди. Сега кога му го знам полот барем чорапчиња едни да му земев. Зашто да ми е страв? Еве и мајка ми мерачи облека. Што мислите вие да земам ли барем едно нешто да ми помине меракот, и што би било најпаметно како прва работа да биде?