Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Исто и кај мене ниеднаш не ми беше спомнал цервикс се до 29 недела на контрола когс бев па дпомнав дека имам некои болки и за секој случај рече да провериме ама супер беше , обично оние кои имаат историја со скратување предвремено породување абортуси .... проблеми со болки и сл тие се ризични и почесто се проверува должината на цервиксот заради претпазливост, мада што има и доктори кои рутински на секоја трудница си мерат во одреден период од бременоста и без да има некакво проблеми

2. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Мене цело време вагинално ми мереа 3.5 цм сега последен пат само не 38ма бев .. а утре здравје 39та полна :inlove:

Mareea, Alishan30 and Milkiway like this.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Без индикации? Кој да ги знае зошто така на некои мерат некои не. Мене со вагинален ме гледаа до 12та недела и толку од тогаш само 1 имав таков преглед

Snowflake92 likes this.
  4. firequeenn

firequeenn Популарен член

И јас по малце сум изгубена кога одам на прегледи и почнав во телефон да си запишувам што да ја прашам следно докторката. Еднаш ми рече како на интервју да била се осеќала.:D И кажувам па докторке јас се заборавам што трееба да ве прашам и дома пак не знам затоа си запишувам.
    Мене киселини ме искинаа, веќе не знам што со тоа. Само од благо млеко ми поминува ама и избегнувам млечни производи поради внесот на железо и веќе да не знае човек кај да се обрати.
    Утре е Св. Петка и ќе одиме до едно црквиче со мм и баш се радувам, ќе излезам од дома еднаш а тоа да не е на работа одење. И времево нека е вакво, не мора многу да е жешко за да не ми се зголемуваат отоците.

Radost i ocaj, zhap4e, Brpbrp and 2 others like this.
  5. naturallmess

naturallmess Популарен член

претходна бременост отворена бев од 19та недела вагинално не ме гледаа воопшто , оваа бременост се пожалив на болки во 13 та недела и од тогаш почна да ми мери цервикс , па сега откако ја виде постелката ниско рече на две недели ехо ....

6. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

дали на некоја од вас и се има променето позицијата на постелката во текот на бременост? на првиот скрининг ми беше на заден ѕид, а на вчерашниот преглед (17. недела) беше на преден. не знаев дека може да се смени. :?:

а инаку и мене до сега ми немаат спомнато цервикс, ќе си барам сама да ми го измерат на втор скрининг.

7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Пострлка не знам.
    Цервикс мерат ако нешто е сомнително. Мене не ми мереа, немав знаци или болки.

Cherry333 and rainbow_bb like this.
  8. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Јас правев втор скрининг во Систина и му реков на докторот да ми измери цервикс и ми го измери ама не ми кажа мерки ниту во извештајот запиша колку е,само ми рече дека се е во ред.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ни мене ми немаше спомнато матичната,читајќи на форумов за цервикс во 20та недела побарав да измери и беше скратен.
    А немав никакви симптоми и болки.

rainbow_bb and Alishan30 like this.
  10. LucyLu

LucyLu Популарен член

Ауф јас од тие паники раат не сум :D
    Исто само пипам стомак... Поголем, помал, помеко, потврдо :wasntme: Пред некој ден увртев во глава не помал ми е стомакот и крај. Видов невидов и се јавив на др.и ми вика: Миле паника ај кога си запнала ела види го беблакот:rofl: и секако јас дека отидов да видам дека е се ок и да ми држи влага до нареден преглед :rofl:

Krofna*, Alishan30 and zhap4e like this.
  11. naturallmess

да да сега пишав до 18 та ми беше на заден ѕид до 19 та се спушти и се префрли на преден и доле ниско со ехо абдоменално цека постелка напред бебче едвај се гледа , како ќе се шири матката така ќе се поместува постелката или ќе се крене кај мене или ќе се спушти подоле

rainbow_bb and zhap4e like this.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И кај мене беше до кај 20та на заден,а на породување гледам пишале во извештајот на преден ѕид.
    Не знаев дека се движи,мислев некој од докториве е грешка:D

rainbow_bb and naturallmess like this.
  13. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Јас сум ин витро може ради тоа ... или така докторот сака незнам ама битно мери

Milkiway and Alishan30 like this.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

И кај мене нонстоп мери, и јас сум инвитро. Незнам дали има врска тоа

15. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Здраво Миле Паника, тука уште еден. Вчера бев убедена дека стомакот ми се смалил, земав метро да се мерам. Абе ми иде сама на себе шамар да си удрам :rofl:

16. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Мене на претходниот преглед ми рече на преден ѕид, а вчера кога бев ми рече на заден ѕид. И не обрнав толку внимание на тоа и не препрашував зошто мислев дека се збунила нешто докторката, ама еве најверојатно менува позиции.

rainbow_bb and naturallmess like this.
  17. Mareea

Mareea Истакнат член

Mene sekoja kontrola mi meri cervix, denes 2.07 mi bese 31 nedela sum, nz ni kolku treba da bide sega.

18. SmartyWifey

SmartyWifey Истакнат член

Здраво, 14+4 сум бремена при микробиолошки тестови ми открија уреаплазма. Докторката ми препиша Лебел антибиотик кои пишува дека не смеат да се користат за време на бременост и 6 месеци по породување. Што да правам? Дали да почнам да ги пијам?

19. naturallmess

како ти препишале така пиј , затоа што дејството на антибиотикот е ништо во споредба со штетата што може да ја направи бактријата или инфекцијата .... тоа мора да се исчисти

20. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

https://forum.femina.mk/threads/Уреаплазма.28809/