Немој да се секираш мила, нормален е таквиот исцедок. Се додека не ги менува бојата и мирисот немаш простор за грижи.
Jas pred moeto prvo invitro napraviv i pregled na Gak,me pregleda dr.Kalcovski,mi kaza deka mora da napravam operacija na miomot,i deka ne gleda jajce kletki vo mene!Nitu napraviv operacija,nitu pak se potresov okolu jajce kletkite zosto prethodno pravev amh test koj sto bese dobar.Sega sum bremrna 3 mesec,na 42 god,a spored Kalcovski kje trebase operacija i pozajmeni jajce kletki.Onaka cisto da spodelam za strucnosta....
Хе Јас мислам да си отидеш во 32 ра,таман трет скрининг ќе си направиш за доплер и ќе си договорите што и како
Site podatoci sto gi najdov za n95 se napraveni na istrazuvanja za eden cas nosenje,nikade ne najdov za podolg period kakov efekt imaat,konkretno za na rabota po 8h,za snabdenosta so kislorod za plodot dali ima nekoj efekt
Душо,јас ќе ти кажам да не се оптоваруваш до толку во крајност со смее/не смее! Н95 е единствена “згодна”маска со која ем дишеш нормално поради тоа што е нели поширока кај устата, ем ти дава поголема заштита од другите. Хируршката сама по себе не знам колку штити, оние памучните освен за мода за други не верувам да се корисни.. Во бременоста е најлошо да се гледаш себе си ко “посебна”, пошо бремени сме, а не болни. Треба пазење и ограничувања на некои работи,но не на се и на се да се гледа со доза страв.. Направи си една консултација и со гинеколог, јас сите овие месеци вака се однесувам додека сум на работа, до сега сум немала проблем ниту јас а ни бебето.
страна 6006 или еве линк https://forum.femina.mk/threads/Труднички-муабети.13506/page-6006#post-5313234 прочитај, јас прикачив 3 слики од официјални мејлови на што да се повикаш и каде да пријавиш.
Нека инсистира мора да ја прими како така , ако несака нека бара упад за во државна болница , јас бев во изолација и поради болки бев на преглед кај матичен
Не сум баш во тек,ќе може ли некоја да ми објасни за што се користи прогестерон,читам повеќето го користат
Мене матичната ми рече да ги земам бидејќи имав болки. Ми рече превентивно, во случај болките да се од контракции на матката. Инаку и за крварење ги даваат.
Jas koristev vaginaleti utrogestan mene mi gi prepisa dr.Lazarevski poale invitroto za prevencija od abortus,gi koristev skoro 3 meseci
Женски, млеко тетрапак на Бимилк, отворено пред 3-4 дена, чувано само во фрижидер, со рок до 16.04.2021, испив ептен малце, не беше расипано според мирисот, ама пак ми е страв да не може да се случи некое труење?
Млеко јас по 2 недели користам после отворање и никогаш не е расипано 3-4 дена се ништо. Ако друг пат ти е страв, можеш пола финџалче да зовриеш. Ако почне млекото да се прави буквално ко сирење, расипано е. Ако со стои течно и фаќа само кожинка одозгора, убаво е, пиј го слободно Расипано млеко и без вриење има мирис силен нема шанси да згрешиш. Ама 3-4 дена не се ништо.
Па не ми мирисаше никако, ама откако го испив ме фати некоја параноја, леле да не е расипано после 3-4 дена, а јас трудна, и одма да проверам, фала ти ќе пробам нареден пат така, да не ми е страв како сега.
И да е расипано од мала количина ништо нема да ти е. А од голема количина само можеш да повраќаш, да добиеш дијареа и симптомите ќе ти се повлечат за ден два. На бебето ништо не му е. Ама нема шанси да не осетиш по вкус и мирис расипано млеко. Имам читано затоа што не стигнуваме за 3 дена да испиеме млеко и често ми се дешавало да се прашувам дали да го фрлам. На повеќе места прочитав дека стои околу 2 недели во фрижидер, тестирав неколку пати со зовривање и стварно стои.