Исто ми беше и мене пред една недела, баш и тука пишував.И јас се исплашив да не е корона.Имав ужасна главоболка и температура до 37,8.Благодарение на советите на членките тука ми помина за еден ден.Јас морав да се напијам парацетомол, испив два на 6 часа, се туширав со млака вода, испив еден тон течности, ладни облоги на глава и чорапи со оцет.Имав дури и треска во текот на ноќта.Но после се ова, следниот ден, се ми поминаПробај и ти, ако треба напиј се и парацетомол, да не си го мачиш телото.Ајде само да помине што побрзо
Mamicki da ne zvucam dosadna... Za noemvri nema uste od boleduvanjeto, pari pusteno neli... Ke cekame ustem..
Zenski, denes mi stignaja rezultatite od mikrobioloski brisevi, izleze samo klamidija pozitivno jas sum 15 nedela i sum prilicno zagrizena, doktorot mi dade terapija i za mene i soprugot, za 10 dena uste eden bris.. Procitav neubavi raboti.. Sovet ili iskustvo, od koga gi dobiv rezultatite sum mnogu zagrizena..
Околу 32ра или 35та недела некаде имаше микробиолошки испитувања? За што се тие? Вчера матичната ништо не ми спомна, а и јас додека бев кај неа заборавив да ја прашам.
Да , првен контролни брисеви , кламидија , уреоплазма тие таквите околу 32-33 ги земаат.. После околу 35н за Стрептокока се зима брис ..
Каде ги правеше брисевите? Дали ги правеше на клиника?Јас кога правев брисеви пред постапка за инвитро, на клиника знам дека немаа некои соодветни реагенси и исто добив позитивен резултат на хламидија.Ми беше многу чудно, зашто немаше основа од каде да имам добиено хламидија, зашто сите претходни тестови ми беа чисти, а баш тој период заради постапката апстинирав од односи.Веднаш после тоа го повторив брисот само за хламидија и беше негативен.Во тој период имаше повеќе такви погрешни резултати.Ако си во можност повтори го на друго место, во некоја приватна лабараторија.
Девојки, да ве прашам дали некој има искуство со индукција и провокации? 40та недела сум веќе полна, контракции немам никакви, ништо не се случува, а постелката е созреана уште од 34та недела, докторот ми предложи да почекаме уште 5, 6 дена и ако уште нема ништо да пробаме спонтано со провокации. Што мислите? Прво се израдував затоа што стварно ми е веќе премачно и сакам да се породам, ама земав да читам на интернет и се уплашив малце. Дали некој можда го поминал ова во претходна бременост? Фала ви
Bitola vo drzavna, maticnata rece da go povtorime, a doktorot od plodnost mi dade terapija.. Neznam, premnogu sum voznemirena, prv pat pravam. Mikrobioloski plus se dodeka ne odlucivme za bebe imavme so zastita odnosi..
Кажи ми кој метод на испитување е користен? Доколку се работи за метод на директна имунофлуоресценција, тогаш шансите за лажен позитивен резултат се доста големи, зашто при примена на овој метод на испитување, постои поголема можност за грешка, барем мене така ми објаснија тогаш.Дури во клиника тогаш ме прашаа дали сакам да одиме со тој метод зашто во тоа време немаа од поновите реагенси за хламидија.Ако се работи за примена на тој метод, тогаш обавезно да се повтори испитувањето.
Не се сомневам, секаде се прават грешки.Конкретно за хламидија од посебна важност е кој метод на испитување е употребен.Ако се работи за примена на метод на директна имунофлуороесценција,тогаш можноста за грешка е многу поголема за разлика од другите методи, зашто испитувањето пред се зависи од лицето кое го врши испитувањето и неговата стручност.Знам дека на клиника исто така користат современи реагенси, но во тој период го користеа само тој, односно имаа недостаток од реагенси за хламидија.Во приватните клиники колку што знам, се избегнува примената на тој метод.
Не можам баш да го протолкувам напишаното, но ова if ми соодветсува на имунофлуоресценција.Не се секирај, претпоставувам дека се работи за истата грешка како кај мене.Повтори го на приватно, за да бидеш сигурна.Се надевам и верувам дека се работи за грешка.
https://forum.femina.mk/threads/Пораѓање-со-провокација.1156/ Нема зошто да се плашиш, не читај на интернет, многу се пораѓаат со провокација и се е супер.
Pa to e doktorot od privatno mi veli nema potreba da se povtori mi dade terapija, a maticanata veli da go povtoram, vaka se cuvstuvam podobro barem ima nadez da e lazen pozitiven
Твое е дали ќе одлучиш да го повториш или не.Ти треба да си одлучиш.Јас исто кога го добив резултатот, се консултирав со матичната и она веднаш ми даде терапија.Кога го однесов резултатот кај докторот што го правев инвитрото, ми го кажа истото што ти го напишав погоре.И реално хламидија не се добива така едноставно, кај сопругот имаш чист резултат а кај мене хламидија после претходни негативни резултати и апстиненција од односи.Затоа ми беше сомнително и затоа го повторив тестот кој излезе негативен.