За Хинин и јас имам многу пофални зборови слушнато само маана е што тешко се наоѓал, а тој другиот метла прави од фарбана коса, многу ја сушел
Што терапија ти дадоа за настинката и за затнатиот нос? Мене веќе 6 дена како ми е затнат носот, дури денес почнав со спреј Аква марис и сега кога те прочитав тебе се замислив дали треба да се тестирам за корона и јас. А немам никаков друг симптом освен затнатиот нос, ни температура ни ништо. Кој закажува за тестирање за ковид - општ матичен или матичен гинеколог?
Prasav i za ova mi rekoa mozes i normalni gaki samo povisoki da se da ne udiraat na ranata i si teram doma so trudnickite sto gi kupiv
Не ми даде терапија ништо, само витамини и по потреба парацетамол. Иначе матичната општа ме прати на тестирање.
Многу е веројатно да е од настинката. Консултирај се со лекар сепак, за да се смириш. Хидрирај се повеќе, витамини, супи, инхалации и ќе помине.
devojki, tie sto prelezavte korona,kakva vi bese krvnata slika? pokaceni mi se ASAT i ALAT skoro duplo, maticnata vika od kovidot e. nekoja so vakvo iskustvo?
Од Ковидот е, маж ми прележа и кај него се покачени АСТ и АЛТ, тоа е индикација за замастен црн дроб и било многу честа пост ковид компликација. Него му дадоа да пие Силимарин, па да провери пак крвна слика. На природна база се, ама консултирај се со лекар дали се дозволени во бременост. Исто кај него и шеќерот беше малку над горна граница, 6 и нешто. Ни кажаа и тоа дека е резултат од Ковид, треба да провери тромесечен од кога ќе ја допие терапијата за црниот дроб.
Jas ehoto kaj matichniot ginekolog go pravev i posle samo otidov za krv da mi zemat i za 3 rabotni dena go pratija na email kaj ginekologot.
Јас ја имав, пиев антибиотик ама од антибиотикот ме чешаше доле стандард реакција ми е мене тоа од антибиотици, матичната ми даде вагиналети и ми помкна за неколку дена. И тебе претпоставувам ти е од антибиотикот,јави се кај матичната нека ти даде некои вагиналети
pa i mene taka mi kazaa. a posle kolku vreme napravi kontrola? mene mi kazaa za edna nedela, ama rano neli e toa?
Црп то ми беше 13 пред да се породам баш прашував и на форумов,ама во болница не рекоа дека е страшно,само знам утредента повторивме крвна слика за случајно да не е отидено нагоре, за среќа не беше...не е страшно 9ка,само да не се качува.
Не знам за што конкретно ти треба ендокринолог, би ти ја препорачала Габриела Стефановска Балабанова, приватна е, кај гимназијата Корчагин се наоѓа. Ординацијата се вика Е-медикал - Центар за лекување дијабетес и тироидеа, ама работат и други проблематики, па затоа е најдобро да си се јавиш да прашаш за што конкретно те интересира. Докторката е прекрасна и како личност и како доктор
Јас прележав, крвната слика уредна ми беше, сите параметри беа во нормала, ама исто како кај Bella и маж ми имаше корона и он има покачено само ALT и Gama-GT. Точно е дека е од ковидот како компликација, исто и он е на Силимарин. Крвна слика јас направив на прв ден од позитивен тест, 7ми ден и 14ти. Матичната ми рече само после 7-10 дена. Ама јас чисто за да споредувам дали е се ок си направив 3 пати Планирам и уште еднаш на месец дена од позитивен тест, за да бидам раат
Gabriela,e medical.Jas veke godina dena odam I sum prezadovolna.Ako te interesira nesto slobodno pisi mi
Неее он прележа во Ноември, на почеток од месец. А крвна слика провери дури сега пред 15 дена и му беа уште покачени. Сега пие терапија 30 дена, па после тоа ќе прави контролна крвна слика.
Доколку има заинтересирани за вакцинација, ѕирнете ја темава https://forum.femina.mk/threads/Иницијатива-за-давање-приоритет-на-доилки-и-бремени-за-Фајзер-вакцина.32565/
Јас пред скоро прележав корона, исто ми беа дупло качени и сами си паднаа без никаква терапија... секако вредностите за АСТ и АЛТ се сметаат за благо покачени до 3 пати над границата... Мене општата матична ме испаничи и ми даде некои лекови да пијам на природна база но од Чаир ме советуваа да почекам дали ке паднат сами и вистина на контролната крвна слика после 20/25 дена си беа назад во граница.