Иста сум ко тебе, најмалце 8 саати сум седната на биро. Јас и вака и така си имав проблеми со грбот, сега уште толку. Правам разни вежби од физикална терапија, вид на јога. Гледам редовно да ги правам секој ден. Најмногу ми помага пешачење, забележувам огромна разлика ако дента не пешачам, утредента ми е уште полошо. Успевав да правам прошетки по 5-6 км до пред 2 недели, сега едвај ги одам 3 (27 сум). Ама колку и да можам, гледам секој ден да шетам. А и додека работам станувам, се раздвижувам до веце/кујна/тераса, се растегнувам повремено со ситни вежби. Не знам во 8ми и 9ти месец како ќе биде, ама од ден за ден се потешко станува.
Бубицети пишав на месенџер викам а нема другарката ама ко а те прочитав тука се израдував и си велам има господ за нас се смилува, мене терминот 2 август Илинден.. Те гушкам..
So indiski mislam deka ne e problem jas ne sum slusnala indiskite da se sterni no za brazilski sum 100 posto sigurna, samo po 2-4 max se jadat poveke nesmee, bas ke proguglam sega za indiskite
Овој твојов доктор не испобуни сите, од каде сега индиски . Да си јадеме најубаво наши ореви, да баталиме егзотики .
Јас бев многу смешна коа го прашав мојот доктор дали морам авокадо да јадам ( не можам да го смислам). Ми рече да си кркам јаболки и круши. Егзотичните ореви не ги јадам ради тоа што немам тироида и не било препорачливо да се бутам со селен. Ама затоа па сончоглед како ми идееее
Па така е, нема ништо подобро од сезонска храна и онаа што е од наше поднебје.. него овој интернетов не’ напраи пекмези, па нешто авокада, чиа, манго, од досада не знаеме што да направиме . Златни сончоглед и семки од тиква што викаш . Пуканки па..
Станувам и јас нормално ама се мислев и некое перниче нешто да земам сепак сум сама во канцеларија и нема да има кој да ми се смее
Зошто да ти се смеат, само терај како ти е најудобно. Имам убава компјутерска столица и плус дебелка перница за седење, за удобно удобно ми е. Ама обавезно што е можно повеќе растегнувања, јога, прошетки. За мене само тоа е спас.
Па што знам некако ми испаѓа безвезе да се прошетам со перничка ама друго не знам веќе, де колкови ме болат навечер од што спијам на страна после кичма, се раштрафив целата веќе
Zdravo devojki, Pravev ispituvanje za Torch 15 nedela sum, RUB IGG mi e pozitiven rezultat+15, i na CMV IGI isto pozitiven 84. Znaete za sto se ovie kratenki?
И мене колковите почнаа да ме болат при спиење во последниве недела дена. А на лева, а на десна страна, исто ми е, се будам зошто колковите ме кинат. На стомак осеќам олеснување, ама па знае бешиката да здоболи, а синоќа од некоја причина почна нагон на повраќање да ми се јавува кога легнував на грб (можда притиска на желудникот, кој знае). А уште 3 месеци додека да поминат...
Nesto sto najdov na forumot bidejki se igg se stari infekcii prelezani, nisto strasno taka ? Igm mi se negativni, toa e vo momentot dali gi imam.
Da,Igg ako e reaktiven znaci si ja imala infekcijata,a dodeka Igm e segashna infekcija i ako sto nereaktiven znaci ja nemash. Syper chim ti se Igm negativni/nereaktivni segashna/momentalna infekcija nemash.
Jas go pravev i pred bremenost i na pochetok posle od bremenosta. Ti si bremena i go napravi kollu shto razbrav,toa e dovolno nema zoshto pak da go pravish.
Инфо од Зегин, за Магнезиум Цитрат на now од 400 мг е дека во 3 капсули има 400мг. Значи да се достигне 400 мг треба по 3 капсули на ден
Ccc znaci dobro sme razbrale od pishanoto.Sega da odam i od glava da im gi ydram. Fala ti za informacijata.