Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. M1234

M1234 Истакнат член

Од 35+0 или од 36+0 се влегува во 9 м?

2. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

36+0

M1234 likes this.
  3. Elen@

Elen@ Истакнат член

Со лесно и најубо е кога се нама симптоми мене така ми беше на почеток ама затоа после 20 недела без да преспијам 2 -3 саати преку ден јас не можам да функционирам плус ноќно спиење по 8 саати најмалку :)

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Навечер си спијам и јас. Ама вака функционирам веќе долго време.
    Си легнуваме 20:00 најдоцна 21:00 ч и станувам пред 06:00ч:)

Затоа до 11 ч веќе два пати имам доручкувано:)

Elen@ likes this.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ava.84 and Bebe2021 like this.
  6. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Ajde skrsi go mrazot i povleci noga, mnogu se rasuvam koga ima tamu mnooogu bebenca

IRBBB, Ava.84 and dipsidipsidipsi like this.
  7. laurus nobilis

laurus nobilis Истакнат член

Последниве месец два приметив дека лицето ми е многу чудно... Пред бременоста немав скоро никакви проблеми, кожата ми беше комбинирана, но сум немала сериозен проблем со акни. Сега приметува константни подочници (иако спијам доволно), бледа кожа, акни по лицето кои потоа преминуваат во флеки, кожа без свежина... Плус нешто што дополнително ме загрижи е ситна црвена линија на левата страна над усната која наликува како брчка... Дали може совет што да правам да го освежам лицево? Од skin care користам пена за миење од Натура сиберика на база на бреза, Хијалуронска киселина од Ordinary i крема од Др. Хаушка на база на мелиса, а навечер мачкам со Pixi glow tonic со 5% гликолна киселина за ексфолијација да ми ги снема флекиве ама залудно... Не сум skin care експерт, може не е доволно ниту добро ова што го користам, па молам за совет, навистина ме мачи лицево.... :(

8. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Кога ќе слушнам дека некоја трудница нема никакви симптоми љубоморна сум :D:D:D
    Значи не знам од каде да почнам, константно гадење уште од 6та недела, сеуште повраќам, главоболки ужасни, градите 2 броја поголеми, колковите ме болат (со првата бременост буквално не можев да спијам од болки), вртоглавици, тахикардија, кога ми натежна стоакот во првата бременост, хемороиди ... не знам дали испуштив нешто :D
    Значи го обожавам исходот од бременоста, ама самата бременост nope. (facepalm):headbang:

9. Маја Т

Маја Т Популарен член

Да, знам дека матичните гинеколози и општи не даваат упат за таму.Јас обично земав упат од гинеколог за на трансфузиологија, но во последните месеци никако не можеше да се најде термин.Затоа се префрлив кај интернист.Тој ми даваше упат за се, крвна слика, ддимери и витамини на клиничка биохемија.Затоа ако можете најдобро да земете упат од интернист, тој може да ви даде упат за се, со шифра бременост.

10. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Нормално е да се плашиш и која жена не се плашела и еден куп прашања ќе имаш:).
    Нешто ќе те штрекне одма нормално ли е, па после мрда бебето, па зошто толку нежно, па после зошто толку силно, па зошто го нема, па зошто не спие:lol:.
    Почекај си можеш одма и со боја да си го кажеш :inlove:. Навивам за розе боја(fingers).
    Најважно е се да биде во ред и со двете/двајцата:).

12. Маја Т

Маја Т Популарен член

И јас ги имав истите проблеми со кожата во првиот триместар.Тогаш решив да се префрлам целосно на Др.Хаушка, најмногу заради тоа што е природна и органска козметика и неможе да штети во бременоста.Си земав млеко за чистење, тоник, крема од роза и крем од бадем за чистење.Малку се поскапи но ги користам навистина долго време.Дали е баш од производите или од самата бременост, лицето никогаш не ми било подобро.Ако ти треба навистина добра козметика посебно сега во бременоста, немој да се мислиш за др.Хаушка.

Lili90 likes this.
  13. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Ама знаеш што е позитивно во целиот тој процес? Тоа што ти знаеш, си имала вакво искуство и претходно.. мене ми е прв пат... да, тешка бременост имам, ама добри 30% биле тешки филмови во моја режија... од едноставна причина што не знам.. во книга е едно, на моево тело 15то... што болести и состојби прележав и реално и имагинарно :sweat:

14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Да мила, 16 ти јуни, среда:):worried:Треба во вторник пак на цтг, но генерално останува среда.

15. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Кај мене ништо ново. Си чекам :rofl:
    Утре сум на цтг и преглед па ќе видиме. Јас немам ни болка, ништо.. само кичмата премногу ме боли и ми се стврднува стомак често, но без болка :?:
    Кај тебе како е?

16. KonstantinaM

Лелеее супер :inlove::angel:,едвај те чекам...со лесно,па ќе раскажуваш (fingers).

Маја Т likes this.
  17. KonstantinaM

Па и кај мене ништо :$,вчера бев на цтг...мирно беше...на ехо меркиве искача за 1 недела качила 500 грама ми нема логика,ама нели не се скроз прецизни :)нека расте.Можеби утре пак ќе одам или понеделнички ќе видиме.Единствено нешто баш ми е лошо овие 2 дена,сакам да јадам а ништо не ми е убаво :?:Пиши утре како ќе поминеш (fingers)

18. Маја Т

Маја Т Популарен член

Докторот сакаше до крај да чекаме, зашто постелката е добра и се е ок, ама мене ме фаќа паника и не знам што е подобро, дали порано или покасно.После ми предложи среда, па се согласив:)Не мислев дека толку ќе бидам под стрес и во паника, ама верувам нормално е:)Се ќе раскажам како ќе биде:)Ти до кај си? Се реши ли за каде?

19. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Мене откако влегов во 9ти ми е така. Апетитов скроз ми се намали, со сила јадам (facepalm)
    Да да, ќе Ви пишам секако, ако не се случи нешто да ме задржат :lol:

20. KonstantinaM

Штом си пресекла добро е :)...и кај мене е добра постелката,вода има доволно има услови за чекање...уште не сум решила дали на договорено царски или да ја оставам сама да си тргне :$(со ризик да не ми е тука докторката)...хаос сум овие два дена не знам на кај да терам...чекам сами да се наредат работите :D

Маја Т likes this.