Zdravo devojki Dali nekoja ima iskustvo so testot harmony id bios save ? Planiram da ho pravam , pa dokolku nekoja pravela bi sakala da spodwli iskustvo
Дали е нормална болка и чувство на истегнување кај папокот? @Vincent види во оваа тема https://forum.femina.mk/threads/Неинвазивни-пренатални-тестови.23908/
Мешиња ви се стврднува ли стомакот во 24та недела? Не боли само на додир можам да приметам. Braxton hicks се и дали е нормално оваа?
Леле и јас се зачудив, не само кај папокот, цел стомак како да ми се истегнува одвнатре и не можам да се мрдам нагло.
Zdravo devojki bremena sum 28+5 denes imam kako nekoi grcevi vo stomakot od papokot nadolu ama kratko traat sakam da prasam dali e ova normalno poso prva bremenost mi e i sum potresena mnogu a bebceto masala mnogu ludva pa si vikam da ne e i do toa, ovie dena mi se cini kako stomaceto odma da mi porasna i na momenti mi e kako kamen dali e seto ova normalno ve molam za odgovor
Mene odprilika taa nedela isto mi bese okolu 2.8 cm na klinika mi go merese dr.Ana Daneva ona me vodese, nitu neso ona izreagira nitu jas, nikakva terapija ne primav nitu lezev iako sestrami mi vikase deka nea okolu 4 cm i bil, jas si ja isterav bremenosta do kraj ok, se porodiv vo 39 nedela carski bidejki bebeto bese transversus.Mislam deka nemas mesto za panika, ali ako si panicar po priroda pobaraj vtoro mislenje.
Јас го правев во 12та недела за трите основни мутации 590 евра платив и резултати добив за 5 работни дрна.Крвта ја праќаат во Германија.После неколку месеци ме исконтактираа за дали сакам да зачувам матични клетки со попуст и се одлучив да зачувам
Здраво девојки што можам да користам за отечени раце и грчеви во рацете од болка веќе неможам да спијам,пијам магнезиум но не помага.
Ако имаш отоци треба да кажеш на матичен да ти напраи дополнителни анализи. За грчевите оавен магнезиум друго нема.
Приската испадна 1:9000 за трисомија 21(скринингот беше добар)-бидејќи бев инвитро докторот ми препорача ако сакам да си направам пренатален
Од мое искуатво исто ивф ако скринингот е добар и нема други индикации не мора пренатален, но не се ослонувај на приската, особено ако е правена на државно, статиатика на софтвер од '98. Мојата правена на државно излезе 1:50, 2 еха одлични, пренатален супер. Ако имаш години и пари можеш пренатален, ако се било одлично на ехо уживај во бременоста.
Завршив со тоа сега ја терам 37 недела пренаталниот испадна супер.Инаку скринингот и приската на приватно ги правев во плодност,но ради тоа да не ни биде мисла се одлучивме за пренатален