На ГАК треба да е бесплатно, исто и кај матичен гинеколог. Е кај овие вторите има многу разлика: некои не прават, некои прават и наплаќаат како да се специјалисти од приватна болница Имаш тема Скрининг https://forum.femina.mk/threads/Скрининг.26908/page-179#post-5928137
Многу се нервирам што баш на 31 е. Сите ќе бидат празнично олабавени, нема да им се работи и никој нема да ме маре.
И во чаир е бесплатно јас тамо ги правев бидејќи мојот матичен не прави скринонг. А и мое мислење е подобро да отидеш кај друг на скрининг него кај матичен подобро некако ми е 2мислење.
Ехее ја може и на 31ви да се породам, нема празници/прослави у таа професија, свесни си се они и не може да не те прегледаат убаво. Ако е некој идиот било кој ден да отидеш пак нема да те прегледа убаво, затоа закажи кај некој добар др. Ден како и сите други, си има и дежурни, жени раѓаат, не прашува тоа дали е нова год..ич не му се секирај
Јас правев некни,скринонгот ми го правеше на ехо на стомак а после вагинално ми измери цервикс Брисеви не се прават
Од синоќа сум отворена 5 прсти болките се смирија ме вратија дома пред 5 минути имав крвав исцедок помешано со бело и е лигаво дали тоа е мукозниот чеп или веќе отворена не сум видела па излегол дали е знак дека до вечер ќе се породам или уште ќе тераме...
Различно е кај сите, некои се пораѓаат после неколку саати,некои денови, дури и до 10 дена, се додека не ти пукне водењакот немаш гајле, не паничи, одмори се друшке, па неделава ќе биде наша
Или ќе тераш, или ќе се породиш. Во двата случаи не можеш да влијаеш, освен да се опуштиш и да веруваш во себе. Со среќа
35+5 сум велат не е доволно зрело за породување ќе треба некој ден или недела во инкубатор да седи на Гак синоќа не сака да ме примат поради многу гужва па да се надеваме на најдобро
Од каде па сега гужва, сите сакаат телевизор пред НГ? Јас сум утре таму на преглед, се надевам ќе се расчисти гужвата. Јас денес 35+6, а вчера цела вечер имав од тие лажните контракции. Ама јаки бре, не ме пушташе стомаков. Издржи тогаш чим така рекле.
Еве сум јас 35 ја почнувам, и нешто така слично од пред некоја недела чувствувам, како со игла да ме боцка внатрешно ниско вагинално и се си мислам да не пукне водењак или да не се отворам веќе аман од филмови едвај ја чекам 36 та. До сега на ехо се ми било ок. Ваљда што притиска бебето. П.с.Одам да пуштам прва машина со алиштата на бебуш, се топам
Јас мила од утре сум 39та, здравје со Господ напред, докторката рече ќе биде неделава или викендов ако пукне водењакот, еве јас сум цела спремна ама сега сега се е мирно нема никакви знаци ниту контракции
Леле што ќе и правиме ние овде држете ја таму имаме многу итни оделот е полн со тие зборови ни се обратија и си замолчевме па си трпевме болки до 7 наутро сега е се мирно освен исцедокот