Фала ти на споделено искуство ❤️ Во мојава ситуација можело било како, ама поголемо дејство ќе дала локална апликација за задржување на плодот подолго.
Прочитај ги мислењата на @0ли, не е многу активна ама има убаво објаснето за ова во некоја од темите.
Имам флостерон инекции од лани,ама чувани во кујна на собна температура во шкафче,имам една кутија со лекови,дали смеам тие да ги искоритам или да купам нови од аптека,што мислите?
Aбе се дешава, затоа и пред 2-3 недели кога се деси истото со магнезиум го пишав постот, малку покроце со такви децидни одговори, НИКАКО! Подобро не кажи ништо отколку делимичен одоговор, ехее колку пати сум знаела одговор па сум преќутела ако не сум сигурна. Тебе ти наштетиле на желудник, не значи дека и нејзе ќе и наштетат. Ти како си? За хидронефрозата верувам дека се зголемува сега и поради тоа што си на крај на термин, задршка на течности, се тоа си има. Секако ќе се породиш наскоро, ќе следите постпородилно. Со лесно и дајбоже да се олесниш денес и да биде се у ред!
Која недела си? И на крај ли се дава утрогестан? И зошто? Јас дома примав, ме боцна сестрата од кај општиот матичен. Предложија? Како предлог даваат? Значи или ќе ги препише или не, ти ли треба да одлучиш дали ќе примаш инекции за зреење.
Zdravo devojki , 23 nedela sum denes pravev 2 skrining , mi kazaa deka edniot bubreg bil pogolem mi kazaa deka toa mozelo da znaci za nekoja anomalija drugoto se e vo red so bebeto .. dali ima nekoj nekoe iskustvo nekoj sovet samo na toa mislam..
Искрено ужас сум, од се препотресена.. од лоши цтг-а, од оваа со отокот на бубрежето .. и водата ми се намали. Лежам на патолошка, правам стрес тест, си тече провокација и така… Гуркам
И мене матичната ми предложи, доколку имам некакви болки или чести контракции ми рече да си ја купам и да појдам да ме боцнат. Јас сама одлучив дека немам потреба и не ја земав, се надевам не згрешив.
Мами сега концентрирај се на болките и дишењето. После породувањето ќе се направат подетални испитувања за бубрегот и ќе видите што и како. Со лесно
Мене ми рекоа во фрижидер да ги чувам и тоа за 24 часа само, една година на собна температура мислам ти се за во ѓубре веќе ама сепак прашај во аптека ако не.. И не знам лани како било, годинава едвај се наоѓаат многу се ретки по аптеки..
Не можам ова да го сфатам, ако имаш болки, контракции? Што ако се лажни? Како ти, особено ако си прворотка ќе знаеш кога треба? Не предлага бедоксин значи. Инекциите се даваат со индикација, кога мора и за тоа треба да одлучи гинекологот. Очекувам и ова да почнат да си го примаат трудниците, нормално, за секој случај.
Дали користите гел лак на нокти (со печење) додека сте бремени? Дали се фарбате? Време ми е за фарбање, секогаш се бланширам без корен, ама одозгоре ставам фарма без амоњак која го допира и него. Дали е безбедно за бебуш? Да напоменам, почнувам 8ма недела.
Јас се фарбав и надградував нокти со гел. Е сега матичната нешто ми спомна првите 3 месеци не. Не сфатив од кога причина не