Тоа се гледа скроз на првиот преглед. Кога гледате сакус и слушате срце. Дали одговара на циклус или назад е ради доцна овулација како во мојот случај. После тоа мерките си варираат. Зависи како качува тежина бебето.
Еве додека барав нешто сосем друго ги приметив https://kiwi.mk/product/medela-new-milk-collection-shells-shkolki-za-sobirane-majchino-mleko/
Chestitki, so sreka bremenosta. Moeto e ponisko implantirano isto, na posledna kontrola taka mi kaza doktorot. Mi rece povekje da odmaram/lezam. 10+1 sum bremena.
Па добро кај мене се знаеше скрос кога е дека ивф, ама и од старт 4 дена плус беше, а сега две недели отиде според тежина и димензии. Мислев неш грешка е ама на две различни места исто е според мерките. Па тоа си викам како се гледа сега на тоа за пораѓај ама ваљда пак си е според циклус
Sakav i jas da pravam vo Plodnost, ama sea nekako me dvoumis. Najdobro samo skrining da napravam tamu, priska da napravam kaj maticniot, idat kaj nego od Avicena.
Ај уште еднаш да си ја пробам среќата, какби појаси за собирање на стомак користевте после породѕвање, видов еден 2000ки мислам дека е прескап имате ли некој совет
Здраво мешиња, 23+5 недела сум, денес бев кај матичниот и разговаравме за пораѓај. Тој ми рече уште за сигурно не се знае ама најверојатно ќе треба да се породам царски, бидејќи карлицата не ми е проширена иста си е како пред да останам бремена. А јас сакам да се пораѓам природно. Затоа сакав да Ве прашам дали некоја од вас имала таков проблем? И дали би ми помогнало ако користам пилатес топка, на неа да седам по цел ден, што мислите за тоа?
Мешињааа, периодов многу ми се јаде лубеница мислам дека 2-3 кг мавам секако во текот на денот, отварам очи на сабајле правам кафе и сечам ладна либеница и така убаво ми почнува денот знам дека лубеницата е 90%вода и незнам дали е во ред толку количински да се јаде, шо мислите вие? како да се исконтролирам Друго прашање, дали за во болница ми е потребен градник за доење? И било каква крема за брадавици? Мислам дека со брадавиците не би требало да имам проблем, туку само за омекнување ете незнам… дали треба да купувам? И дали имам простор таму за клавање градници
И јас јадам премногу лубеница, само тоа ме освежува. Мислам дека нема ништо лошо, баш напротив. За во болница никаков градник не ти треба, таму градите на мегдан се 24/7, можеш само за излегување да си земеш, а ланолин земи си. Мене многу ме болеа првите 2 недели, бебе влече, сестрите стискаат, убаво би било да ги мачкаш.
Не се гледа точно уште на првиот преглед и јас сум со инв барем кај нас со инв е се точно темпирано на првите прегледи беше помало со 3-4 дена сега веке во вториот триместар си ја достигна колемината и си одговара толно така да нема лравила некогаш плодот напредува помалку некогаш повеќе само да е во граници во нормалата
Јас си носев градник дури и на пораѓај зошто спаваќите се крш со дупки и незгодно ми беше така да седам.
Да пробам пак.. Жени за почеток што е потребно да се купи за бебе, од алишта најмногу ме интересира, колку е доволно не знам? Страв ми е да не фали нешто, дали ке ми бидат доволни работите за почеток, веројатно и брзо ке растат па ке треба поголеми бројчиња... Какви се вашите шопинг листи?