Несоница е нормална имам и јас. А за главоболка кај мене се покажа висок притисок. Мерај види да не е и кај тебе тоа.
Јас тоа го викам не тренира за после за неспиење Иста сум цела бременост и секоаш на мм му викав за муабетот дека трудните жени спиат мн а јас обратна
Do sega normalen mi bese pritisokot, ama go nemam izmereno denovive Cela nokj odam po sobi, sitnici me budat, ama aj toa ne e tolku strasno kolku sto e dosadna glavobolkava Fala vi za sovetite na siteee ❤️
Како си исчистив дома, непланирана мини генералка, само прозори и врати не избришав. Купатилото, крцка, натнав маска и ракавици, му викнав, џам. Е немав сила да тргам машина, ми остана позади немиено, ама пред да одам на одмор маж тргаше. Подот ми е стасан за рачно рибање, приметувам се разликуваат лајсните и плочките околу ногарките на кујната. Тоа го правам 2 пати годишно, ама годинава не го направив пролетното јер Бејби 2 и сега ќе ми остане за маж таа работа или за мајка. Машини ќе вртат цел ден денес, сакале се исушиле сакале не, малкуцка да бидам и јас шпараџика. Бебе никаде го нема, ме чека за вечер да ми наплати што го гњавев со чистење. Јас од утре влагам во 20та и сем некое ситно болкиче во препон, нешто така реда ради, голем стомак и зголемена потреба за сон, уште не се осеќам трудно трудно. И синко дека не е уште размаван, некако ептен лаганини ми е. Дајбоже да остане вака до крај. Е на поголем напор кичмата ми реагира, ама тоа дека бев активна јас прилично година дена и наеднаш прекинав, па сега ми наплаќа, бар така мислам. Недела е, облачно ама за спиење душа дало!
Super sto te procitav, i jas cistev denes i nekako mi bese misla za bebe. Ama sigurno nema gajle, ne preterav jas kako tebe, ti si napravila generalka so site nisani nemozam jas tolku. Ke ostavam za potaka, mozda majka ako dojde, mozda sveki ke ja viknam ili pak cistacka. I mene vreme mi se pogodi za merak, vecerva ke castam torta za brdej pa povelete
Јас пак се тешам дека ќе имам бебе спанко, па со него ќе се изнаспијам Ама по журките навечер кој ги прави у стомак, изгледа ќе си имаме мини диско дома
Ти денес ќе пукаше балон или друга беше. Еј да, темата со термини и полови не можам да ја најдам, да ме обојат сино
Луѓе ве молам хелп Имам озбилен проблем со желудникот. Ни можам а јадам ни ништо. Мислам дека желудникот во грло ми е. Ко операција да сум праела ,од две залачиња прејадена сум...сода не помага,гастрогард не помага, маслинки и ориз не помагаат,кисела вода и млеко не помага...незнам дали некоја пиела реглан или нешо за желудникот. Да зборам со докторката најарно
Ама нормално е да не можеш, јас вчера изедов 1 кришка па дури после 1 стар лубеница и за сладолед едвај на сила после 2 саата. Сосема е очекувано тоа. Е за да немаш киселини ќе внимаваш на комбинациите, што ти смета исфрлај. Пример мене лани кога бев најдебелата приметив дека ми смета лебот, киселини страшни до горење на грлото ми беше, го избацив него и толку беше.
Оооо се би дала да е од една храна ,ама јас моментално и од вода Имам киселини,буквално. Додуша јас отсекогаш си патев од желудникот , сега веќе хорор.
Влегувам во 8ми уште недела, јас како изгубена сум. Имам земено некои ситници, немам претстава ни каква козметика, ни колку алишта, ни што ни како. Тетри, пелени што треба . Помагајте
Девојки чаре некое дсј кажете што ви помага за потемните стрии бар да обледат малце што се не намачкав…
Имаш време, јас сега во 9ти се купив. Види во оваа тема читај ги мислењата, се е напишано. https://forum.femina.mk/threads/Што-сè-е-потребно-за-новороденче.10854/
Јас земав 8 тетри, 2 моч пелени, 2 чаршавчиња и плус едно непропусливо. Планирам бар уште едно, Козметика би зела на Мустела, уште немам купено, а може некој и ќе се понуди да земе Земав чешле и сет за сечење на нокти, Земав за чистење носе, Од алишта што купив и ми дадоа: -капчиња испадна имам највеќе. Јас би рекла земи бар 2-3, ако немаш ни едно, -чорапчиња неколку пара, -лигавчиња онакви памучни, има во Локо кроко убави, ем памучно ем како глодалка да го шмука, - бенкици со кратки - шпилхозни, - панталончиња можеш и со покриено ноџе и без, - за понатака некоја играчка плишана за шмукање, лигавење, - крпа за бањање, - вреќички за спиење, - јакничка или од оние скафандерине ако те фати ладниот период. После... - кадичка, можеш и термометар, За тебе за во болница, т.е јас што земав - спаваќи за доилки - вир влошки - пелени ќе носам бар 10, ако треба ќе ми донесат - влажни некои земав од Зегин со 99% вода - крема за брадавици - гумени папучи - пешкир - ќе земам шампонче и гел за туширање во мали туби, како и крпа, - ќе си ја носам свечената облека за бебе кога ќе ме пуштат од болница - земав, по сугестија од тука и од оние подлогине како пелени што се. Толку, не ми текнува на нешто друго. На газ немам седнато деновиве, само средувам, преместувам нешто. Сега си реков до утре не мрдам, не можам веќе. Да се надополнам. Ова е јас што имам, а дали треба се и дали треба уште, појма немам
Здраво девојки. Да ви се придружам, ептен на почеток сум 5+6 сум денес. Тука пишувам со оглед на тоа дека ве има повеќе. Пред малку имав исцедок бледо розе измешано со бело, нагло потече и не беше којзнае колку. Утре одам на одмор и страв ми е сега така да тргнам. И пишав на докторката дали да земам нешто, прогестерон или не знам, чекам да ми пише. Кажете ми ваши искуства. Минатата бременост примав Утрогестан и прекина, ама сега сум ептен испаничена не знам…