Многу се непријатни. Како и да е само да не се опасни. По колку пати во денот ги чувствуваше? Јас ги имам скоро со секое појако движење на бебето.
Не се сеќавам ама секогаш кога наеднаш ќе станев или ќе се исправев ги имав. Сега сум 32+6 и се баш почести.
Има еднократна помош од Министерството за труд и социјална политика, а исто така и некои општини даваат. Види повеќе тука.
Жени мои пре пре благодарна сум ви. Бев во вц Веројатно киноата со печурките помогнаа и кивите со лушпа делуваа. Е сега најдов и парафинско масло, да го пијам навечер сабајле или во било кое време од денот? 20мл доволно е?
Баш ми е мило што го читам ова, на крај мораше да има хепи енд За парафинско не знам што да ти кажам, јас го користев кога стварно не можев да излезам од тоалет. Ако веќе си завршила работа продолжи со тоа што мислиш дека успеало, или утре од сабајле да се напиеш 3 супени лажици, нема ништо да штети.
Поднесуваш во општина и во мтсп. За прво дете од општина добивме мислам 8000, од социјално 6000 или обратно, така нешто беше. Е баш ми е мило што сум помогнала. Знам каква мака е.
Ми треба совет од некој што има слично искуство. Од вчера почна да ме боли десната страна од лицето и си помислив од забот ми е, денеска забарот ми кажа дека имам воспаление на синуси,појака настинка и затоа се осеќам ко заб да ме боли а и цела десна страна. Црп 35 ми беше, а кај гинеколог сум тек среда. Веќе почнаа поинтензивни болки па некој ако знае да сподели што да се напијам би била благодарна. Иначе 35 недела сум. Фаала
Prenisko go custvuvam bebeto. Se gleda na stomakot koga kloca, no denes vidov deka kloca kako da objasnam tamo kaj sto pocnuvaat sramnite vlakna kaj vaginata. Dali e normalno tamu da go custvuvam 21 nedela. Strav mi e bidejki sum so skraten cervix da ne sw otvori ili da ne se skrati poveke
Cerviksot mi e skraten na 2.6 pa mi e strav da ne se skrati uste. Vo ponedelnik imam povtorno merenje
И јас исто бев и во истата недела. Бев кај Димчев на скрининг и го прашав, тоа биле нозете така било наместено тогаш, еве сега се врти некогаш пак е долу и јас паничев зошто исто мноогу доле имам и снимка се мрда баш во тој дел и пониско од што кажуваш ти и мислев ќе ми падне.Цервиксот ми е ок. Ако можеш оди на преглед за да се опуштиш.
Оди на Гак ако осеќаш нешто. Јас кога осеќав така ама болка осеќав баш и притисок и ниско мрдаше ми беше скратен ептен цервиксот. Ама не значи дека и кај тебе е така, оди на Гак на преглед.
Здраво девојки.. вчера цел ден имав мачнини кои ми поминуваа но одручекта почнав и да повраќам. Повратив 7 пати обилно повеќето беше како вода киселини.. бебе збесна значи од 6 одручек до 4 сабајле се превртуваше..се напив аптамил некое време вечерта ми се смири.. денеска од страв да не повратам каснав само две тостирани лепчиња газирана вода и малку пепси.. денеска сум ок не ми се лоши.. но се качив на вага и гледам помалку 2 и пол кила? Дури во петок имам преглед не сум дома во мк.. некако не е многу да намалам во еден ден.. иначе имав 3кг досега а сум 29 и 4 дена.. се надевам дека се е во ред со бејби..
Kaj mene i dvete bea na zaden zid so prvoto porodena prirodmo sega i ova vikaat deka ke bide taka Inc se zavisi vo ko koja polozba e bebo Dali e so glavata dole ko so znam
Јас моментално користам Магнетранс од 400 мг и ми помага многу при тврда столица, гермаски се и е во гранули, комбинација на магнезиум цитрат 100 мг со брзо ослободување и 300 мг магнезиум оксид со постепено ослободување.