Јас би отишла на преглед. Се породив со синко во 34+1 без никакви претходни симптоми, ми пукна водењак едноставно.
Колку примаш витЦ?[/QUOTE] @AngelOfArh Секој ден 1000ка, плус таа дозата што ја има во пренаталните, и пијам по еден портокал и лимон цедени. И пак цело време болна...
Секој ден 1000ка, плус таа дозата што ја има во пренаталните, и пијам по еден портокал и лимон цедени. И пак цело време болна...[/QUOTE] Те разбирам, и јас еве испозаглавив на сите тие витамини. Би требало да си покриена со тој втЦ, ама може да е и иритација од спрејот.
До кога ќе ти каже доктор, може и до крај мислам. Мислам дека единствена маана ако се прима до крај големи се шансите грлото да остане тврдо, да не се крати и да не се отвараш заради дејството на прогестеронот.
Не се многу големи, ама ги има многу и постојано и ме иритира затнатоста, да не можеш да дишеш нормално еден ден. Секој ден по една нова беља и кога ќе ми рече некој уживај си во бременоста, ми иде да му се истурам одма
Второ тромесечие сум моментално. Јас сега не примам клексани, од денес ми вклучија само аспирин пошо ми се качија ддимерите 2000 ми се,а до 1500 требало, за две недели ќе треба да ги проверам пак за да ми кажат дали клексани. Сега од аспиринот претпоставувам уште повеќе ќе крвари, мераци.
Мислам дека може до 38ма, додека влезеш во најсигурна зона. Мене ми е кажано да ги користам до 37ма. Иначе, вагинално имаат поголем ефект отколку орално
Од Аспиринот и јас крварев во носот многу. Иначе мене на 1800/1900 димери во второ тромесечие ми уклучија клексани една недела мада ми рекоа дека не е страшно и без нив.
Знаат да се тешки на желудникот и да предизвикаат гадење. Секако, тоа не е кај секого ама знам дека си имаш мака па затоа те прашав.
И на почеток на тромесечие ми беа покачени, и тогаш не ми дадоа ништо. Сега постковид пак, демек протоците биле добри, а бебињата се назад по една недела, ама ми викаат да чекам уште време да помине, па ќе видиме. И за тироидна исто се чудев, читам по форумиве со 2.5 тсх сите се на еутирокс, мене 5ка ми беше, ништо не ми дадоа. Изгледа наоѓам доктори што не даваат лекови, друго објаснување немам. Искрено за клексан не сакам ни да чујам, кој ќе се боде пак со игли и ќе трча на трансфузиологија, само се надевам дека не превидуваат нешто докториве и дека бебињава ќе се во ред.
Абе што да кажам. Кога одиш на различни доктори различни мислења имаш. Јас бидејки на 6/7 прегледи бев во Ремедика ,можам да кажам дека во приватните стварно не дозволуваат мајката да се мачи и доколку има некоја болка или тегоби даваат апчиња,нормално тие што сметаат дека треба. Мене на почеток на бременоста од страшни главоболки завршував на ургентен , никој ништо некеше да ми даде , освен Котларова која ми даде Бруфен и ме спаси. Сега на крај за желудникот исто, никој ништо не дава ,јас умирам од мака ,само во Ремедика ми даваат терапија...не викам дека е тоа океј, ама стварно имам осекам дека некој се грижи и за мене како човек ,зашто не е па да испоцркаме од маки...