Втората бременост ми беше со два миома успешна во 37ма се породив. Едниот миом искочи со пораѓај, другиот си го носам на ѕидот на матката е. Само чести контроли и нема да имаш проблем. Исто повеќе на растителна исхрана ако можеш за да не растат, они се хранат од животинско. Јас не јадев ништо од животинско потекло и атрофираа...
Da ne si se sreduvala dole pa da si se secnala ako e so bric? Ili nekoe circe da ne imas pa puknalo. Mene toa mi se sluci pa ispaniciv dzabe. Vidi se so ogledalo
Ako ima mirizba na kvasec kandida e ... Samo sigurno ne e premnogu razviena za da imas i cesanje kako simptom. Baraj da ti dadat kanesten da pokoristis. Ete i betadine ( jod ) rastvor 10 % mozes na pamuk da se prebrisuvas nasabajle i navecer da pravis dezinfekcija. Ke go natopis pamuceto i ubavo malku vnatresno ne mnogu dlaboko i nadvoresno ke se prebrisuvas. I posle tus so mlaka voda. Ama neka postoi malku premazot od jod pa posle tus.
Ova so betadine mozes i na svoja raka nisto nema da ti nasteti. Mene ginikologot sto ke me poraga mi rece da si go pravam toa do poragaj da si ostani cisto.
и мене психички ми беше потешко да се спремам ама еве да те охрабрсм 3 ден од втор царски и далеку полесно од првиот ....дали дека знам што да очекувам дали што ли незнам ама полесно минувам
Ставаш некакви вагиналети?? Прогестерон?? Јас бев нон стоп мокра и осеќав миризба ама од кринонето ми беше. Исто кога ми зимаа брисеви матичната ми рече гледам бело сигурно имаш кандида ама брисеви чисти.
Jas imav kandida (samo iscedok bez miris) doktorktata vide vaginalno I mi kazha deka na bris moze da ne se pokazhe I stvarno brisevite bea cisti, no po ona sto go vide stavav kanesten vaginaleti x3 I mi se smiri
Добровечер друштво. Јас одлично поминав на преглед, фанелингот се повлекол целосно, а цервиксот рипнал за 10мм нагоре, од 33 на 43 Др.ми дозволи и движење само да не претерувам, моментално сум со дијагноза на нормална бременост. Следната недела ќе одам на гак на контрола,а во Систина за 3 недели. Бебе не го видовме,ептен гужва беше имаа некој итен случај. И не ми наплати за прегледот.
Бев на киропрактика ама ми рече дека не е препорачливо да ме крцка само ме измасира, и парацетамол пиев ми се пушти нервот фала богу
Eve I od mene info. Utre 38 nedela. Ctg mirno. 2cm otvorena so meko grlo, kao sea za sea e ok si odi prirodno, poleka. Rekov ne sakam forsiranje, ima dovolno plodova voda, nema potreba od nesto prisileno. Mi rece doktorot da se dvizam mnogu I da sum aktivna I eve denes ne zastanav, cel den se akam Me pritiska na beshika I povekje mi se odi vo wc, ne znam dali e nekoj znak. Kje si cekam
За трето здравје кај неа ќе одам, од сега кажувам хаха пишав јас веќе дека еднаш ми се погоди кога улетав панично Ремедика, жената е цар. По пријатно никаде не сум се осеќала.
Super e za pregledi, zborliva a ne da ti kuti, vredna samo trcase od ordinacija vo ordinacija. Ke odam kaj nea do kraj. Samo neznam za poragjaj kako e...sigurno e dobra i za toa.
Ste koristele li Acidosalus vaginaleti? I kazav za problemov dole i mi gi dade ovie. Znam Acidosalus deka ima sprej za nos neznaev deka ima i vaginaleti. Pomaga li za kandida?
https://forum.femina.mk/threads/Доење.800/page-1137 Pisi vo tema doenje. Tamu sigurno ke ti odgovorat.