Здраво на сите, ако некој знае која дискусија се користи за што се треба да се купи за новороденче, да не лутам по форумот да ја барам или ако имате некој ваш список добро би ми дошол
Мешиња, здравје од утре големиот почнува во градинка. Маж денес беше за документација, рече дека имало известување за претпазливост за имунокомпромитирани и бремени, бидејќи има варичела по градинките. Јас со сигурност имам прележано варичела, моментално сум втор триместар. Не сум во ризик, така? Утре имам закажано преглед на гинеколог, ќе се консултирам и со него, ама дотогаш би ми значело секое мислење.
Meskovci sega se vrakam od kontrola. Bebe dobro, plodova voda dobro, protoci dobri. Ctg mirno. Vo petok sum pak i togas ke si prasam za ova sto odposle vidov vo merkite na bebus a doktorot bukvalno ne iskomentira. Mi rece se e ok. Glava 38+3 i butna koska 38+2 ma nedela vo koja i sto sum a stomace mi ima izmereno 35+1. Sega me fati nekoj strav deka bega tri nedeli ... Da bese dve nemase ic da se zamislam. Malku me fati panika sega da bidam iskrena
Моето дете имаше сипаници кога јас бев 6ти месец. Без грижи ако си прележала нема опасност за тебе. Инаку кај нас во градинка од јануари навака почнаа да се редат со сипаници и уште има зараза. Да знаеш дека ќе потрае со месеци.
Гинекаликс, се наоѓа кај Санте Плус во Ѓорче, околу 2 3 згради подоле, лесно се наоѓа..резултати од 7 до 10 работни дена ми кажаа.
Знам дека трае долго, долга е инкубацијата и дури се изредат сите или повеќето, трае. Ако чекам да помине варичелата за да тргни, ќе фатат стомачни вируси, па респираторни и никогаш нема да е погодно време, а ми се брза за да се адаптира пред да се роди бебе. Фала ти многу мама, ме смири.
Бета ми е 1230, една недела после доцнење на менструација. Добив 3 позитивни теста преку урина.Утре ќе одам на матична, некоја да сподели искуство, не знам дали е добра вредност?
Не се секирај чим докторот ништо не ти спомнал значи не е алармантно, не треба да се потресуваш. Се е во ред издржа до тука уште малку имаш. Без стрес ❤
Моите резултати беа и малку полоши, после два часа беше истата вредност како и за првиот час, не се спушта. Поминав без терапија, со многу внимавање на правилна исхрана и со правилен распоред да оброци, временско растојание без забушавање. Ова ми е втора бременост, и во двете немав проблем со плодова вода, со растот на бебето, со моето здравје. Консултирај се со ендокринолог. Ќе си земеш апаратче за мерење и редовно ќе следиш пред и после секој оброк додека го најдеш својот баланс и научиш што одговара за тебе, колку и што треба да јадеш за да го држиш под контрола шеќерот. Земи читај ја темата Гестациски дијабетес, врсти наназад 3 месеци, многу имаме пишувано за ова.
Da ama zosto nisto ne mi spomna. Toa mi e cudno. Gledam od negovite predhodni merenja celo vreme stomaceto ponazad go meri ama so edna nedela, a ova tri nedeli nekako me faka strav.